Büyük sazanın peşindeyim...

Konu, 'Tatlı SU Balık Avcılığı' kısmında sapinuva tarafından paylaşıldı.

1. sapinuva

sapinuva Tamer Uygur

Favori Kamış:
    Castapult
    Favori Makine:
    Remixon
    En İyi Avı:
    Sazan, 2,6 KG
    Arkadaşlar forumda benzer konular çok açıldı biliyorum.Avlanmaya gittiğimiz gölette görgü tanıklarının söylediğine göre kuzu büyüklüğünde bir sazan varmış.Ben o sazanın peşine düştüm.amatörüm.Ustaların buradaki tavsiylerinin çoğunu denedim ama malesef genelde ufak balıklar geliyor.Tavsiyeler işe yarıyor.Balık tutmakta sıkıntı yaşamıyoruz.Ama her yolu denememize rağmen sonuç hüsran.Buradaki balıkları hamura alıştırmışlar.Mısır felan hiç işe yaramadı.Başka yemlere de itibar etmediler.Etselerde genelde küçük balıklar hallediveriyorlar.Büyük yakalayamıyoruz.Aklına değişik tavsiyeler gelen var mı acaba...

2. LapinCash

LapinCash

1 - Boili
    2 - Hamur karışımları

3. reos_mow

reos_mow salih

Favori Kamış:
    parcali kamis
    Favori Makine:
    shakespeare cypry carp 3.60 3lb spro long cast
    En İyi Avı:
    -
    büyük balığın peşinde olmak demek sabır demek,yemleme-alıştırma zaman vs.
    neyle yemlersen balık ona alışır 3 aylık bir süre içinde 2-3 günde bir neyle yemlesen balık ona gelir

4. almanci

almanci

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Pullu sazan-13 kilo-83cm
    merhaba. ekmek kabugunla dene,Yerden 50 cm yukarda durucak,Gezer Kursunun arkasina bir de Stoper takarsin sabit kalmasini saglamlarsin. Ben yaban sazanlari bu sistemle yakaliyorum.Sana bol sanslar ve ve büyük baliklar....;)

5. jaws43

jaws43 ömer

Favori Kamış:
    :) frig oltası
    Favori Makine:
    :) frig oltsı
    En İyi Avı:
    merzifon aynal avı 5.5 kg
    bilmem ama

herkes büyük balığın peşine düşmüş kim istemezki daha büyükleri gelsin:) tavsiyeler ancak fikir verebilir önemli olan şanstır bu iş en umutsuz anında olabilir hatta en umutlu anında el kadar balık gelmeyebilir balıkçılığın anlamı da bu olsa gerek arkadaşların dediği gibi öncelik sabır ve sonra elbette biraz bilgi yemleme vs vs.
    yemleme yap yapacağın yer diğer yerlere göre derin olsun biraz. sonra oltaları at ve yemin kaliteli olsun saatlerce dağılmasın ve bekle başka yapacağın bişey yok sanırım. ay takvimi rüzgarın yönü ve şiddeti o günün sabahı öğleninin geçirdiği durum balıkların avlandığı kısım gibi bir sürü öneriler vs olacaktır ama sen şansına gğven derim bence

6. karakalp

karakalp

ne desek bos. cok istekliyseniz buyuk sazanlari tutmaya, iyisimi bi radar alin kendinize ve buyuklerin oldugu bolgeye yogunlasin :)

7. vurgun-01

vurgun-01 Mustafa Can

Favori Kamış:
    Shimano catana 2,70
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 2500 FC
    En İyi Avı:
    7.000 sazan - 2.785 Sudak - 1.370 Akbalık - 3.100 Turna
    Tamer kardeş ben 33 yıldır o büyük balıkların peşindeyim. Ama hala bana da denk gelmedi.
    Şaka bir yana, 2-3 kg kuzu yemi al. Bir leğene boşalt. Üzerine kaynar su dök. Böyle yapınca yem hamur kıvamına gelir. üzerine bir miktar buğday unu, 6 yumurta, 2 vanilya, biraz yoğurt (Ekşimiş olursa daha iyi olur), bulabilirsen 100 gram kadar sarımsak tozu, biraz şeker ve tuz koy. Hamur haline getir. Sazan yayına tak ve oltanı bismillah deyip salla. Olta attığın yeride biraz yemle.
    Bu karışımla her ne kadar çok büyük sazanlar alamamış olsamda iri sazanlar aldım. Bugün bu karışımı tekrar hazırladım. Yarın inşallah balığa gidecem. Şayet tutabilirsem sonucunu av raporlarında yazarım.

Rasgele...

Son düzenleme: 19 Ağustos 2010
  8. aykut1970

aykut1970 aykut

Size tavsiyem hamur kesinlikle kullanmayın avlandığınız yerde ufak sazan çok ise büyük sazanları hamura yanaştırmazlar;)
    trofe niteliği taşıyan sazanlar oltaya daha çok eylül ekim aylarında vururlar buda demek oluyorki önünüzde daha iki ay var bencesiz bu önümüzdeki iki ay boyunca gülün en derin noktasına her hafta en az 10kg kuru mısır dökün ve ekim ayında aynı bölgeye bir gece önceden bir kilo mısır döküp gene kuru mısırla yemlediğiniz oltanızı aynı yere atın bakın o büyük sazanlar oltanıza nasıl atlayacaklar;) ;)
    ( aynı işlemi boili ilede yapabilirsiniz)

9. Ercann68

Ercann68 ercan

En İyi Avı:
    sazan 5.6 kilo
    slmlar usta anlattiginiz bu sistem yasak degilmi yayin icine kancalari doldurmak falan küspeli dedikleri olay bu sanirim yoksa yaniliyormuyum?

10. vurgun-01

vurgun-01 Mustafa Can

Favori Kamış:
    Shimano catana 2,70
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 2500 FC
    En İyi Avı:
    Selam kardeş. Yaylı en fazla üç iğneli takım yasak değil. Yasak olan küspeli takım.

11. LapinCash

LapinCash

Sonucu bekliyorum.. :eek:

12. Ercann68

Ercann68 ercan

En İyi Avı:
    sazan 5.6 kilo

sizin dediginiz olay bu degilmi

arkadaslar kafam karisti yasakmi degilmi

albatros4174 isimli arkadasin mesaji:
    Küspeyi yemleme amacıyla her hangi bir aparatla üzerine iğne bağlamadan kullanıyorsanız sorun yok fakat herhabgi bir aparatla o küspeye iğne bağlıyorsanız balikavinet ailesinden çok tepki alırsınız hazırlıklı olun.

Son düzenleme: 21 Ağustos 2010
  13. vurgun-01

vurgun-01 Mustafa Can

Favori Kamış:
    Shimano catana 2,70
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 2500 FC
    En İyi Avı:
    Ercan kardeş resimdeki düzenek yasaktır. Benim anlatmak istediğim bildiğimiz klasik 3 iğneli oltadır. Kurşun yerine yayı kullanıyoruz. Hepsi bu kadar.

Son düzenleme: 22 Ağustos 2010
  14. ferman55

ferman55 fırat

yenıden merhabaar forumdakı 2 cı msjım umarım arkadasım nasıplı olursun sımdı kendı sahıt oldugum bır durumu senın ısteklerın(yani hepimizin buyuk sazan) dogrultusunda tanık oldugum bır olayla yardımcı olmaya calısayım. bızım buradada rabet goren bır gol var sazan ıcın hemen belırteyım tokatın kazaları ıle 681 köyu var hemen hemen hepsınde bır sulaa goletı bulunur en az 1 tane, bulardan bırısıde akın sulama göletı sazan barındırıyor bızde yıllar yılı arkadaslar gıbı ekmek hamur vb yemelrle avlandık fakat bır seferınde bır grup koylunun goletın koylusu olta atılan suyu yemledıgını gordum yanlarına gıttım yemledıklerı suyu bızder hedık derız kaynatılmıs halıne bugday suda ıslatılmaya bırakılmıs ve mısır tanesı boyutunu almıs kancaya ıkıser tane takıyorlar ve ınanamadım gercektende cok buyuk balıklara denk geldım benım dıp takımım yoktu kamıs samandıra takımla 4 metrelık kamısla uc eklentısı kırıldı malesef:=) çıkaramadım ama sanırım 3-4 kg vardı o gun ıkı adet 2-3 kg lık sazan aldım denemenı tavsıye ederım.

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 25 Ağustos 2010
  15. cengaverdurmus

cengaverdurmus Emre MERMER

Favori Kamış:
    Mantarlı olta
    En İyi Avı:
    1,5 kilo kambur sazan (kara sazan da derler namına...)
    Bu konunun aslında iyice ele alınması lazım.
    Ben heryerde "aman yayla çok güzel balık avlıyorum."
    " Yaya hamur takıyorsun mükemmel balık yapıyor" gibi mesajlar görüyorum.

Bu konuda sirkülerde bir açıklama da yok. Küspeli tipi oltalar demiyor. Sadece ve özel olarak küspeliyi belirtiyor.

Başka bilgisi olan varsa ve paylaşırsa sevinirim.

Ayrıca ben de o büyük sazan'ın peşindeyim ve çok umutluyuö. İnşallah bu sene denk gelir. Boili tipi oltaya mısır takarak denemelerimi sürdürüyorum.

16. coskun6161

coskun6161 şenol coşkun

Bilgi

Arkadaşlar merhabalar.Ben Çanakkale Bayramiç barajı su ür.koop.bşk.yım.Ne yazıkki bizim barajımıza avlanma amacıyla gelen kendilerini amatör balıkçı olarak tanımlayan arkadaşların gördüğüm kadarıyla amatör balıkçılıkla uzaktan yakından ilişkisi yok gözüküyor.Amatör olarak balıkçılık yapan arkadaşların en azından kanun ve uygulamalardan doğan haklarını çok iyi bilmeleri gerekiyor.Her yıl tarım bakanlığımızca yanınlanan su ürünleri sirkülerini iyi okumaları gerekiyor.Bölgemiz baraj ve gölet yönünden çok zengin bir bölge.Bu baraj ve göletlerden bazıları su ürünleri kooperatifleri tarafından 3-5 yıllık olmak üzere belli bir bedel ödenerek kiralanmaktadır.haliyle kiralanan baraj ve göletler özel mülk statüsüne giriyor.Bu tür yerlerde avlanmak için o baraj ve göleti kiralayan kooperatif yetkilileri ile diyolog kurmak gerekiyor.Yalnız tarafımızdan yapılan denetim ve kontrollerde bizim kiraladığımız sahada amatör balıkçı arkadaşlar hiç bir kooperatif yetkilisiyle diyolog kurmadan geliyor baraja,atıyor 15-20 adet takım,biniyor bota,atıyor balık ağını,ne yapıyorsunuz arkadaşlar dediğimizde amatör balıkçılık yapıyoruz diyorlar,bu cevaba sizde söylenecek söz var mı?Şimdilik iyi günler...

17. cengaverdurmus

cengaverdurmus Emre MERMER

Favori Kamış:
    Mantarlı olta
    En İyi Avı:
    1,5 kilo kambur sazan (kara sazan da derler namına...)
    Sirküler Madde10, paragraf 12
    "Kiraya verilen istihsal sahalarında avcılığın serbest olduğu dönemlerde resmi tatil günlerinde kişi başına en fazla 6 iğneli bir olta takımı ile amatör avcılık yapılması serbesttir. Bu yerlerde amatör avcılığa açılacak alanlar Bakanlık il müdürlüklerince belirlenir. Eğer kiraya verilen istihsal sahası baraj gölü ise amatör balıkçılığa ayrılacak alan için DSİ Genel Müdürlüğü mahalli kuruluşundan da görüş alınır. Baraj göllerinde yapılan avcılıkta DSİ tarafından belirtilen güvenlik sahasında avlanmak tehlikeli ve yasaktır. "
    Buradan da anlaşılacağı üzere, kiraya verilen göllerde mülkiyetin kiracıya geçmesi gibi birşey söz konusu değildir. Buralarda amatör balıkçılık yapılabilmektedir. Yalnız, amatör balıkçılığın yapılabileceği sahaların ilgili merci tarafından belirlenmesi gerekir. Ben bunun uygulamasını Manisa GÖLMARMARA'da gördüm. tarım il müdürlüğüydü sanırım, tabela düzenlemiş ve avlanılabilecek sahayı da bu tabelada göstermiş.
    Dolayısıyla ilgili mercinin (nedeni ne olursa olsun) yerine getiremediği görevinden dolayı insanlar amatör balıkçılıktan yoksun bırakılmamalıdır.
    Bu tür bir eksiklik olduğunda bence amatör balıkçılarla uğraşılmak yerine ilgili mercileri görevleri yerine getirmek üzere uyarmak daha hayırlı olacaktır.

18. balıkcı3455

balıkcı3455 hamit

hamurla avlanmaya devam et bence derin yerlerde büyük balık aramalısın yemi büyük takarsan sansında varsa gelecektir sazan için en iyi yem hamur küsme mısır bence

19. yemre38

yemre38 asdasda sdasdas

hepinize rasgele arkadaşlar..