Büyük sözü dinlemedik / 11.01.2012 Lüfer

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında Gargadar tarafından paylaşıldı.

1. Gargadar

Gargadar Burak

Selamlar, birkac haftadir rapala ya da kasik arkasi yaprak yem ile avlanmaya calisip basarili olamiyordum. Degerli ustalar soruna cesitli cozumler urettiler sagolsunlar. Ancak bu kadar fark olacagini dusunmedigim icin yeni tuyolara gore sadece bir takim hazirlayip ava gittim. Takimi indirdigim gibi vurus geldi ama tasmalayamadigimdan balik kacti. İkinci yeme de hemen vurus aldik, arkasindan yaprak yemle ilk luferimi aldim. Ancak besinci baliktan sonra ne oldugunu anlamadigim buyuklukte bir balik (vatoz falan da olabilir mi bilmiyorum) cekerken, daha dogrusu cekemezken koparinca canim rapalam ve takimim gitti. Gule oynaya balik alirken eski takoz takimlara kaldik ve etrafimdaki teknelerin baliklarini seyrede seyrede bir vurus dahi alamadan dolastik durduk. Takim olayinin bu kadar fark etmesi inanilir gibi degil. Bir ara eve gidip yeni takim hazirlayip geri donmeyi bile dusundum. Ama yiyecek baligi aldigimizdan avi sonlandirmayi tercih ettik. Siz siz olun minicik farkliliklari goz ardi etmeyin. O minicik farklar balik tutanla tutamayani birbirinden ayiriyor, bugun bunu anlamis oldum.

Yer: B.Çekmece
    Yem: Yaprak Zargana
    Saat : 10:00 - 14:00
    Beden :0,33 Oscar Invisiline
    El oltası : 0,60 Crocodile
    Beden: 4,5 Kulac
    İğneler: WMC 2,0.
    Derinlik : 5 - 12 mt aralığı

Bunlar da benim payima dusenler. Genelde diger teknelere gore az vurus alip daha buyuk baliklar cektik. Hic sarikanat bulasmadi. Hep lufer vurdu bizim oltaya. Rapala buyuk diye mi, yem buyuk diye mi bilmiyorum. Az oldu oz oldu :)

2. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Geçmiş olsun Burak. Güzel lüferler için tebrik ederim.

"Lucky Strike" sahte ismi gibi olmuş. Paketin tamamı görünmese sanki sahtenin ambalajındaki ifade.:p :)

3. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Burak bu raporuna hem üzüldüm hem çok sevindim. Bugün takımı kaybedince avın yarım kalmış ama önemli olan takımı çalıştırabilmendi. Gözüken o ki avını engelleyen pürüzleri ortadan kaldırmışsın, bundan sonra canlı zargana yerine bir zarganadan 2 yem çıkartarak çok daha verimli avlar yapabileceksin. Hatta zargananın bol mevsiminde alıp donduracağın zarganalar bile bu takımlarla iş yapıyor. Senin adına çok sevindim.

4. fatihh

fatihh Fatih

Favori Kamış:
    Fury Caster ,L.Effe SeaMaster 4,20 Surf,ProCatch CS Ultra-2.40;Protackle FW-TS 3.60
    Favori Makine:
    Penn Affinty 7000, Okuma Avanger 30b
    lucky strike pro(puro)

Tebrikler bir dahakine trofenizi yapacaginiza eminim:)

5. REİS

REİS Mahir Ersin

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Torikler-Kofanalar
    Balıklar güzel, maşallah.
    Takımı da tekrar etseydin, diğer konuyu kaçıranlar buradan öğrenirlerdi. :)

6. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Bereket versin daha güzel avlar dilerim.
    Takımları dahada reviz etmen gerek ve çalıştıdığın takımdanen az 2 yedek yapıp bi taraflarda bulundurmak elzem gibi.

7. erdinc

erdinc erdinç allı

Favori Makine:
    shakespeare
    Başarılı olduğun, ustaların tavsiye ettiği olta nasıl idi. kısaca anlatırsan, biz de bilgi sahibi oluruz.

8. shadowpane

shadowpane Hakan

Favori Kamış:
    Shimano Antares/Vengeance/SuperAero Lineaffe_Spider Surf Okuma_VSystem/hellios/x-safina
    Favori Makine:
    Daiwa_Entoh/Ballistic Shimano_Aernos/KİSU/BULL'S AlbaStar.Pasha 60
    En İyi Avı:
    Yayın/Turna/Alabalık Eşkina/Levrek/Palamut/Lüfer/Kalkan
    tebrikler afiyet olsun

9. Gargadar

Gargadar Burak

hepinize tesekkur ediyorum, daha iyileri sizlerin olsun

10. orkfey

orkfey Orkun

En İyi Avı:
    Levrek 3,5 kilo
    tebrikler güzel balıklar.
    Biz boşuna koca çanta taşımıyoruz yanımızda :D

11. Gargadar

Gargadar Burak

üstadim tesekkur ediyorum.

takim aslinda klasik rapala arkasi yaprak zargana takimi. defalarca tarif edilmis sitede. ancak ben bu takimi bastaki uclu igneyi buyuk, ve birbirine firdondu ile eklenmis 3 igne ile yapiyordum. hazir satilanlar gibi. ve bayat zargana ile verim alamiyordum. en bastaki halkaya takilan firdonduyu de buyuk kullaniyordum. kolda da florokarbon misina degil standart misina kullaniyordum.

bu konulari duzelttik, bastaki uclu igneyi ve hemen arkasindaki firdonduyu oldukca kucuk kullandik. araya celik tek ve iki igne (alico ustadin tavsiyesi ile wmc 2/0) koyarak salinimin artmasini sagladik. yemi de biraz daha duzgun kesince netice almaya basladik.

12. Gargadar

Gargadar Burak

aret hocam zaman ayirip yardimci oldun, cok degerli bilgiler paylastin. tesekkur ediyorum. avda kullandigim zarganalar buzluktan cikma zarganalar olmasina ragmen verim almayi basardim.

üstadim degerli bilgilerinizi paylastiniz, tesekkur ederim. degil iki 10 tane hazirlarim hemen :) yeri gelmisken sorayim, kullanilan rapalanin etkisi yuzde kactir acaba takimda. yani oscar ile yozuri arasinda cok buyuk farklar olur mu?

13. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Şu anda bence 4 Numara kaliteli bir kaşık arkası aynı takıma....
    (Kaliteli kaşık)

14. Gargadar

Gargadar Burak

abi 26" cantam var zaten ici takim dolu :)
    buyuk sozu dinlemedik dememin sebebi de bu zaten. bir takimlik malzeme edindim, bir tane hazirladim.

15. Gargadar

Gargadar Burak

hazirda alba toby var 4 no, yuzusunu cok begeniyorum.
    deneyeyim kendisi ile. cok methettiler ama buyuk wmc bulamadim buralarda.

16. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Yap arkasına bakalım karanlıkla beraber deneyelim. gün açmadan gerçi açıncada hava bulutlu genelde. güneş sırıtmıyor bulutların arkasından kaşık daha çok çalışır gibi dye düşünüyorum kış balıkçılığına doğru....

17. Okan Sezer

Okan Sezer Okan Sezer

En İyi Avı:
    Henüz denizde
    Büyükçekmece derken koyda mı avlandınız ?

18. metallurgist

metallurgist Gültekin Güler

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    tebrikler bereketli avlarının devamını dilerim

19. Gargadar

Gargadar Burak

hayir, koyun disindaydik.

20. orkfey

orkfey Orkun

En İyi Avı:
    Levrek 3,5 kilo
    Herşeyden ders almak önemli daha önemlisi kısmetimizle yetinmek ve üzülmemek daha da önemli.
    Bir tavsiyem daha olacak yedek takımlarını da biraz boy boy yap.şöle 1-2 şuanda çalışan takımdan yedekle 1-2 de bir boy büyük iğnelerle takım hazırla.Yalnız bunları iyi koru su girmesin bakarsın senin takım hiç gitmez bunlar paslanmasın.

bir ara bir sitede görmüştüm rapala arkasına halka takmıyorlardı bi aparat vardı onu bulabilirsen(+m) ondan edinmekte fayda var. Balık boyu büyürse hemen 1 numara büyük takıma aynı uzatma olta ile geçebilirsin.