Büyük teknelerin sebep olduğu dalgalar ve tehlikesi

Konu, 'Tekneden Balık Avcılığı' kısmında ugursat tarafından paylaşıldı.

1. ugursat

ugursat uğur satılmış

Favori Makine:
    okuma salina SA65
    En İyi Avı:
    750 gr minekop
    Sevgili tecrübeli küçük ve büyüklerim....Önemli olduğunu düşündüğüm bir sorum olacak...4 metre birteknem var güzel havalarda biraz açılmak istiyorum ancak malum büyük tekneler bazı dalgalara sebep oluyor....yandan o dalgaları yemek tabiiki riskli.....teknemin burnunu o dalgalara versem kurtarırmıyım durumu sizce tecrübesi olan böyle bir an yaşayan varsa cevaplarını bekliyorum..

2. volkan07

volkan07 Volkan

En İyi Avı:
    Doğaya iade ufaklıklar
    kurtarırsınız. eğer dalga çok büyükse motorunuz çalışır vaziyette olsun, dalganın üzerine doğru makinaya hafif yol verip az bir miktar açı vererek karşılarsanız daha güvenli olur. çok büyük değilse kürekle teknenin kafasını dalganın geldiği yöne çeviriverin tamamdır :) tabi üstadlar daha iyi bilir ama :)

geçen sene istanbul maltepe sahilden 3,5 metre fiber kayıkla açıldık 200 metre civarı kürek çeke çeke(akıntı karaya doğru tam çıktığımız istikamette, sıkıntı yok). bir vızıltı duymamla dibime gelmesi bir oldu bir baktım sat komandolarının botu (zodiac cz7 idi sanırım, hasta olduğum bir modeldir). birde selam veriyorlar geçerken, dudaklarımı fazla oynatmadan bastım küfürü bir yandanda selam veriyorum :D oltayı bırakıp küreklere uçup kayığın yönünü çevirmemle dalganın gelmesi bir oldu. gondol gibi sallandık :D

bir defasında da küçüğüm yalovadayız kayığın motorunda ben duruyorum, deniz otobüslerinin dalgası geliyor. bana dediler karşıla dalgayı. önce az bir miktar dalgaya doğru sürdüm sonra gözüm yemedi u çekip ters istikamete kaçmaya başladım :D sanki nereye kadar gidebileceksem :D

3. Mobydick70

Mobydick70 Engin

En garanti yöntem dalgayı arkadan almaktır. Yaklaşan büyük dalgaları tam arkanıza alın ve çok hafif ileri yol verin. Büyük dalgalar altınızdan geçerken hafif sörf yapar hissi yaşasanızda sıkıntısızca atlatacaksınız.

4. volkan07

volkan07 Volkan

En İyi Avı:
    Doğaya iade ufaklıklar
    kaptanlar arkadan gelsin kol gibi gelsin diye tabir ederler bu durumu :) ama ayna kıç fiber teknede pek keyifli olacağını sanmıyorum.

5. ugursat

ugursat uğur satılmış

Favori Makine:
    okuma salina SA65
    En İyi Avı:
    750 gr minekop
    Şöyle tam anlamıyla doyurucu bir yanıt alamadım ama......Biri önden biri arkadan demiş....Ancak bi kereden birşey olmaz diyemeyeceğimiz bir mesele ;) Çınarlardan değerli ve kesin bir cevap alsak

6. leventturksoy

leventturksoy levent

Favori Kamış:
    Daiwa Procaster 4.20 surf daiwa crosscast 2.74 spin
    Favori Makine:
    Daiwa Crosscast S 5000 Daiwa Procaster 2500 A spin
    kardesim bisey olmaz fiberine asırı yukleme olmadı surece bisey ol

maz sen orda kuyorsun adam sandalla galata kopsusunun altından geciyor vapurlar roro lar tankerler geciyor adam ordan bogaza cıkıyor ve bbalık tutuyor
    tam gecerken vapur kalktı bir dalga ben korktum kenardan adam hic kacmadı bile bodoslama gecti4 metrelik motorlu sandal istanbulun gobeginde bukadar deniz trafinin olduyerde kullanıyorsa bir bildigi var demekki

7. atalay77

atalay77 atalay

Favori Kamış:
    ucuz ama kaliteli sörf
    En İyi Avı:
    rus kefali(zıpkın)
    Rahat ol hocam biz 4m tekne ile hep sudayız son zamanlarda 1.5-2.5m arası dalga var üstüne bir de ido dalgaları Allah'ın izniyle hiç bir şey olmaz.Alabora olmak için ayrı bir gayret gerekir.Çapraz alacaksın dalgayı,ister önden al ister arkadan dururken farketmiyor.Giderken arkadan almak hem çok rahat hem çok zevkli kendini direğe çıkmış korsan gibi de hissede bilirsin tam dalga altından geçerken çünkü baya bir yüksekte oluyorsun.Ama o dalgada olta çözmeye çalışırsan miden fena bulanabilir mesela benim hala bulanıyor.Ha bir de bu gavurların rogue wave dedikleri dalga var işte o alabora yapıyor ama o da Türkiye'de bulunmuyor kolayına hani sörf yalıplanlardan, kıvrılıyor.
    +Kayığımız fiber,tahtayı bilmiyorum,bu bilgilere tahtada güvenme.
    +Dümenle oynayacaksın bir de tekneyi fazla ıslatmamak için özellikle açılırken dalgalara uydurmalısın çaprazda olsa dümdüz gidersen çok baş-kıç vurursun,alışırsın zamanla.

8. merkury33

merkury33 HASAN

Favori Kamış:
    tahta, el oltası
    Favori Makine:
    mercury90
    ne dalgalar yedik, ne gemiler gecti yanimizdan , grostonluk, birsey olmadi ama tehlikeli tabi