arkadaşlar gürpınar dereağzında doğru dürüst kimsenin bilmediği on numara bir mekan var ve her türlü balık verimli olarak çıkmakta. Akşamları full eşkina yapıyor ve çok verimli. ( karidesle avlıyorum ) Gündüzleri çok iyi mırmır çıkıyor. akşam güneş batımına yakın çapari ile eskisi kadar iyi olmasada istavrit yapıyor. Yeme para vermenize gerekte yok. Limanın burda bolcana karides mevcut. Yanınızda bir kepçe getirdiniz taktirde yem sıkıntınız olmaz. Bu arada kendim gürpınarda oturuyorum. Özellikle eşkina atıcakları beklerim
ben beylikdüzünde oturuyorum , actığın konu tesadüf oldu , bügun büyükçekmece limanı kapatmışlardı büyüğün yapım çalışmaları başlamış 3 sene sonra tamamen hazırlanacakmış.Yeri açıklamak istemiyorsan özel mesajla atarsan sevinirim.
galiba sen orada balık tutmaktan bıkmışsın,bohçacılar tarafından yağmalanmasını istiyorsun heralde.niyetinin iyi olduğunu tahmin etsemde böylesine bakir olduğunu söylediğin bir avlağı ulu orta deşifre etmen hiçde akılane davranış değil.sözlerim bilinçli arkadaşlara değil tabiki ama herkesde masumane avlanmaz orada.
gürpınarda bu sen bir 10 kere eşkinaya olta atma fırsatım oldu ama büyüğü hemen hemen hiç denk gelmedi..her akşam 10 adet kadat tuttum geri saldım el kadardı hepsiii mrsparkle
Bundan 3 yıl evel o kayalıkların yolu yeni yapılmaya başladığında oralarda avlanmıştım.İspari ve eşkina çok vardı.Ama malesef iyi niyetli de olsa deşifre olunca bilimçsiz kişilerin de mekanı haline gelyor.Bırakın küçük balıkları fütursuzca kovalarına koymayı yer kavgası bile çokça oluyor. Çünkü onlar için büyüklük veya ufak olması değil sayı önemlidir.!!!! Avcılar kayalıkları da öyle idi şimdi 3 eşkina alan gecede kendini şanslı sayıyor ve malesef ufak balıkların tutulması sebebi ile kiloluk eşkina bulmak imkansız. Ayrıca burada iyi niyeyli zıpkıncıları tenzi ederek zıpkınla avlananlar da aynı zihniyetteler çoğu.Ve inanın avcılarda artık lapinlerin peşindeler : Bu yüzden de eşkina avına artık gitmiyorum.Çünkü ben zevk almaya gittiğim balıkta sinir oluyorsam ufacık balıkları salmayanları yer ve olta dolaşması yüzünden neredeyse birbirini dövemye çalışanları artık gitmiyorum.Lüfer zamanına kadar buralarda zargana ile eğlenir balık başlayınca boğaz tarafına gidiyorum. Ayrıca formlarda (diğer siteler de dahil) kişiye bakıyorsunuz bir tek birikim ,bilgi paylaşımı olmayan kişiler habire mera arayışı içindeler.!!!! Bu yüzden eskiden ben de paylaşmama rağmen artık mera paylaşımına karşıyım.Zaten iyi niyetli ve etik değerlerle balıkçılık yapan kişiler kendilerine yarımcı lacak arkadaş bulacaktır. Vee kesin olarak söylemek isterim ki artık internetin de yaygınlığı sayesinde çoğu kişi burası gibi formları sırf mera ve balık haberi yeri öğrenmek için kullanıyor.Burada malzeme olata yem hakkında soru sran arkadaşları da konu dışında tutuyorum.Onlar öğrenmek mera peşindekiler bizim birikimizi çalmak ve meralardan hiçbir çabaları olmadan faydalanmak isterler.Bunu yıllarca yaptığım kara avcılığında da gördüm. Kimsenin alınmayacağını umar iyi günler dilerim.
Arkadaşlar forum demek paylaşım demektir. Eğerki foruma girip paylaşımlardan yararlanamıcaksan kimsenin bu forumda takılmasının bir anlamı yoktur. Yer : Gürpınar - dereağzı mahallesi - balıkçı barınakları burada 4-5 km boyunca hem balık tutabilceğiniz hemde yeşilliklerde mangal piknik yapabilceniz çok güzel biryer. akşamları etrafta ortalama 50 kişi balık tutan oluyor. Yer sıkıntısı hiç yok istediğin saatte gel heryer bomboş. Dediğim gibi 4-5 km yol boyunca istediğiniz yerden atın. Burada olta mazemesi satan yerde war eşkina için 5tl'den boru kurduda satılıyor ama ben karides tavsiye ediyorum paranız cebinizde kalsın. Burada bulunan limandan kepçeyle kolayca yakalarsınız. Takım olarakta şamandırasız atmanızı tavsiye ederim daha verimli oluyor. şamadıralıda denedim ama pek verim alamadım. 3 iğneli takım yapıp 30gr'lık kurşun takıyorum. Yem olarak karides takıyorum. Oltanın ucuna bir zil yada fosfor takmanızı tavsiye ederim.Akşam yanınızda mutlaka ışık bulundurun biraz karanlık oluyor.
İlk mesajını okuduğumda,dalga geçiyor dedim ama bu mesajın beni yanılttı bizde Gürpınar'a gideceğiz arkadaşla ve vermiş olduğun bilgi ve mekan tarifi çok işimize yarayacak gibi görünüyor.Ama dediğin yöntemle tutamazsak elimden çekeceğin var haberin ola
dediğim yere gidersen ve dediğim takımla tutarsan tutmamanda imkan yok heleki eğer boru kurdunu yem olarak kullanırsan eşkina show yapmış olursun ama karideslede geliyor tabiki ben hep karidesle alıyorum fazla balıkda gözüm yok