Merhaba arkadaşlar , uzun bir süredir üyeyim bu siteye malesef dişe dokunur bir av yakalayamadığım için bugüne kadar hiç bir av raporu yayınlamak nasip olmadı.. Bu cumartesi sırf bir av raporu yayınlamak için Büyükçekmecede terk edilmiş vapur iskelesinde öğlen 1 gibi balığa çıkmaya karar verdim . Yarım kilo taze istavrit aldım balıkçıdan . Maksat zarganayı yoklamak . Avlaka geldim , ilk istavriti ince yaprak şeklinde keserek hırsızlı çift iğneye taktık . Salladım ileriye doğru , bekle babam bekle.. Ne gelen var ne giden , 1 saate yakın at çek yaptım , bekledim , ama yeme dokunan bile olmadı . Sonra takımı değiştirip dip oltası yaptım . Sonuç yine aynı . İskelenin dibine 3-4 istavriti paraçalayı mazmuzladım , sonra oraya salladım oltayı bir ara olta titredi hemen tasmaladım malesef yemi kapmış gitmiş.. Neyse sıkılmaya başlarken önümde bişey dalıp çıkmaya başladı , önce zıpkıncı zannettim bi de baktım Yunus! Bu kadar kıyıya kadar gelmiş . Hemen yandaki kırmızı bidon ise bir ağ . Yunus o ağın etrafında epey bi süre daldı çıktı . Ulen dedi Şeytan , şu oltanın ucuna istavriti bütün olarak tak bir trofe yap , bidaha istesende bu kadar büyük balık tutamazsın Tabi hemen şeytanı iskeleden aşşağı ittirdim balıklara yem yaptım .. Elimde kalan istavritleri de yunusa doğru salladım , topladım tası tarağı evin yolunu tuttum . Özetle , zargana henüz başlamamış , istavrite de kıyı balıkları gelmiyor.. Herkese selamlar... [/URL][/IMG] [/URL][/IMG]
Dün sabah saat 10-12 arası büyüçekmece sahilindeydim. Saat 10 sularında deniz o kadar sakindi ki zarganaya atmak benim de aklıma geldi. Ancak çocuk 10-12 arası sınavda olduğu için vazgeçtim. Saat 12'ye geldiğinde denizdeki o durgunluk gitmiş yerini hafif dalgalara bırakmıştı. Kefal yaparmı diye kıyılara baktım ama bir kıpırtı göremedim. Balık için tavsiye edebileceğim yer daha ziyade gürpınar tarafına doğru yürüyüp belediyenin kıyıya döktüğü betonunkıvrım noktası. O alanda kıyıdan kefal açıktan da zarganayı çok rahat alırsın. Dip oltası için de bayağı uygun. Yarım kilo istavrit de zargana için çok ben genelde 2-3 adet alırım veya ipekle ilk zarganayı yakalamaya çalışırım. İlk zargananın kuyduğunu takarım. Dip içinde ya karides veya hemen kıyıdan söktüğüm küçük midyeleri kullanırım. Bu dediğim noktadan epey Kefal ve zargana almışlığı var ama 1 seneden daha uzun süredir gidemedim. 1 ay önce gittiğimde o beton kıyı şeridi yıkılmış vaziyetteydi. Bu arada zargana için hırsızlı çift iğneye hiç gerek yok. Tek iğne yeterli yoksa balık ürküyor. Sarozda bir üstat vardı 60'larında adam yemi ufak balık şeklinde kesiyordu ve avlandığım bölgede tam bir zargana üstatıydı. En iri zarganaları çekiyordu. Bir defasında yakaladığı balığı uzaktan farklı bir balık zannedip yanına gittiğmde gördüğüm en iri zarganaydı.
Teşekkürler Günay bey , bir dahaki sefere öyle yapacağım , bir de gürpınar tarafları daha yeni beton atıldığı için midye tutmamıştır , sülünez satınalmak daha iyi olur herhalde .
Geçen sene vardı bu senede vardır merak etme. Tarif ettiğim yeri anladığını umarım hani kıyıya bir bina yapılmış sonrada dozerlerle yıkılmış, tam onun 100 metre önü ile arkası.
büyükçekmecede bu mevsimde kaya balığı bile yakalamanız zordur.hele zargana hayalden öteye geçmez zargana haziran ayının başlarına doğru kıyılar yumurtalarını döker temmuz ağustos gibi yemlenmeye başlar eylül ayında en iri zarganaları avlamak mümkün olur ama bu zamanda mümkün değildir saygılar...
Bu arada oraya gelen birisi dediki , sen boşuna uğraşıyosun burda balık tutmayla , civarda yunus varken bugün balık çıkmaz burdan... Gerçekten de ne ben ne iskelede bi sürü insana tek bir balık gelmedi . Ama asıl sebep yukarıda yorumda bulunan arkadaşlardan dediği gibi henüz mevsimin kıyı balıkçılığına hazır olmaması da olabilir tabi...
Merhaba, Bugün Büyükçekmece sahildeydim. Yine tık yok, gerçekten erken üstadlar. Haziran 15 başlar zargana. Burunlardan, yani gürpınar ve baba burnundan ispari istavrit ve izmarit alınıyor sabredince.