Ben bu işe yeni merak sardım.Balık malzemesi satan arkadaştan öyle orta halli 90 liralık bi alba-star olta ile 2 adet takım aldım.takımlardan biri yeşil(yem'e gerek duyulmayan takım) öbürü de oradan aldığım solucanları takmak için.Yani kısacası forumu okudum ama hiçbirşey anlamadım 2 gün gittim 3 saat durdum çok balık vurdu ama hiç balık çekemedim.Oradaki amcalardan kefal olduğunu öğrendim ve ertesi gün yanıma ekmek alarak gittim.Malum yine çekemedim meğer kefal kurnaz balıkmış bütün denizi besleyip evime döndüm Nasıl bir yol izlemeyelim.Kıbrıs takımı yapma gördüm ama öyle el becerilerim yoktur.Gidip malzemeciye şunu şunu istiyorum diyip alabilirim sadece.Bana öneri verebilir misiniz ? Solucan sipariş edeyim mi internetten yoksa ekmeğe devam mı ? Okuyanlara çok teşekkür ederim uzun uzun yazmamın sebebi amatör olduğumu iyice anlamanız içindi mrsparkle
Bölgemizde her mevsimin balığı farklıdır. Bulunduğumuz mevsimde suyun sıcaklığı düştüğü için dip balıklarını yakalamak zor. Kefale hiç bulaşma derim. Eğer kefal yerim dersen gürpınar balıkçı haline gir. Halin içindeki limanın iç kısımından oltanı at. Babacan kefal yakalarsın.(Kefal her yerde var) Kefal yemem dersen hiç bulaşma derim. Şuan çinekop, lüfer zamanı. Mantarlı lüfer takımı ile hava kararmadan önce başlamak kaydı ile hava karardıktan bir kaç saat devam eden bir avı olur. Yada tam tersi sabah gün ışımadan av yapar. İlk önce hedef balığını belirlemelisin, ardından ona göre takım alıp peşine düşmelisin. Bölgemiz çok iyi av yapan bir yer değildir fakat geldimmi de tam gelir. Şuan mevsimin balığı istavrit ve lüfer familyası. Hava kararmadan 2 saat önce avlakta olmalısın. İstavrit için yeşil tüylü çapari kullan baktın balık gelmiyor, mantarlı lüfer takımına istavriti fileto yapıp tak. Mantarlı lüfer takımı hakkında internetten bir sürü video ve resim bulabilirsin. Kolay gelsin. Bu arada lüfer familyası için gürpınar tarafı veya mimaroba tarafına gitmelisin.
öncellikle cevabınız için çok teşekkür ederim.bu yeşil tüylü çapari dediğiniz yem'e ihtiyaç duyulmayan şey mi ?
evet yeme ihtiyaç duymaz. Hava kararmadan önce ve hava kararırken çok iyi verim alırsınız. Bu aralar lüfer familyası geldiği için istavrit te azaldı.
teşekkürler.bu arada solucan takmalı mıyım ? takarsam ona büyükçekmece sahilde hangi balıklar gelir ?
Solucan tatlı suda işe yarar denizde iş yapmaz. Denizde midye,borukurdu, kırımızı karides, teke, sülünez gibi yemler kullanılır. Çapariye yem takmana gerek yok. Gece ışıklı bir merada kırmızı karides takabilirsin o zaman izmarit ve istavrit alma şansın yüksektir.
Ayrıca http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=46901 bu sayfayı takip edersen senin için daha iyi olur.