Arkadaşlar herkeze merhaba aranıza yeni katıldım. Büyükçekmece civarında balık durumu hakkında bilgi verirseni sevinirim
Merhaba hoşgeldin aramıza. ben açık söyliyim sadece lüfer ile ilgileniyorum. şu an için lüferden ses yok. 2 sene önce bu zamanlar başlamıştı. ama geçen sene çok geç başladı. ben selimpaşa civarında avlanıyorum.
merhaba Selamlar, ben g.pınar açıklarında avlanıyorum, bu sene hiç olmadığı kadar mezgit vardı, onun dışında istavrit, izmarit, sardalya gibi klasik marmara denizi balıkları var. Lüfer e şu tarihe kadar rastlamadık.
Çok seyrek olmakla beraber kumluk kısımlarda iri mırmır mevcut, akşam saatlerinde tek tük eşkina , rastgelirse de çok az ispendek mevcut.
büyük çekmece sahilde albatrosun orada her sabah 6.30 dan itibaren balık tutan uzun boylu kır saçlı biri var İbrahim abi onu bul sana gerekli bilgiyi tam olarak verir o hem karadan hem de tekneile balığa çıkıyor
. Merhaba Aklıma geldi şimdi. Bu tariflere uyan br İbrahim Abi'de Yeşilköy Rönopark da var. Lakabı Yeşilköylü Robinson. diyede geçer.Ressamdır kendisi. Sitemize üyedir ancak Nick'ini hatırlayamadım.
arkadaşlar bilgiler için teşekkürler geçen hafta baba burnunda öğle saatlerinde uzun olta ile lüfer alınmaya başlandı ama şu an baraj kapakları açıldıktan sonra çıkmadım.kısmetse pazar günü çıkmayı düşünüyorum. bu arada enterasan bir durumu paylaşmak istiyorum.iki gün önce denizde sazan vardı.bu nerden diyeceksiniz.baraj kapaklarının açılması ile malesef tatlısu balıklarıda denize döküldü.ne yazıkki fazla yaşayamayacaklar. Birde göl boyunda teknesi olanlara büyük geçmiş olsun diliyorum.
Arkadaşlar pazar günü baliğa çaktım ama değil lüfer zarganada bile tık yoktu. dönüşte balikçıarla sohbet ettim . Herkezin bu konu için ortak görüşü Büyük kapasiteli gırgır tekneleri.Geliyorlar körfezi süpürüyorlar ve gidiyorlar.Sonra amatör balıkçı balık bulsun.
Sevgili dostum İbrahim abi şu an yeşilköyden uzaklarda inşallah yakın zamanda döner geriye özletti kendisini doğrusu..