büyükçekmece koyuna yapay resiflendirme

Konu, 'Genel Konular' kısmında king_barracuda tarafından paylaşıldı.

1. king_barracuda

king_barracuda

merhaba
    büyükçekmece koyuna yapay resiflendirme yapılabilirliği hakkında konuyu tartışabileceğimiz fikir alışverişinde bulunabileceğimiz bir başlık açmak istedim.

daha önceleri 15-20 yıl arasında bi sürede bu koyda yapay resif çalışmaları yapılmak istenmiş ancak hem ön çalışma yapılmamasından kaynaklı hemde kullanılan malzemelerin hemde mimarsinanda vaktinde çokca olan kum kosterlerinin ruhsatsız şekilde yerli yersiz kum çekmesinden dolayı bu koy zamanla verimini düşürmüştür.

konuyla ilgili bi süre kendi çapımızda araştırma yaptık . öncelikli olarak şuanki yerel belediyenin pek gündeminde değil. gündem bi yana resifin zaten ne işe yaradığınıda pek bilmiyorlar.

çanakkale ve adana başta olmak üzere resif projelerindeki öğretim görevlileri dalgıçlarla mail leşmemizde ise şuan bakanlığın yeni projelere onay vermediğini söylediler ne derece doğru bilmiyorum .

istanbul üniversitesi su ürünlerii öğretim görevlileri proje başlaması halinde yardıma hazır.

çekmece ilçe tarım hay.su ürünlerinde ise su ürünlerine bakan abimiz ise sürekli bi asabiyet içersinde. "siz voli avcılarının ekmeğiyle oynıcaksınız" diye falan diye azarlama peşinde..

diğer resiflerde çoğunlukla hem belediye hem yerel bir kaç firma yada iş adamları dernekleri gibi yerlerden sponsorla iş yürütülüyor.

ruhsat alınsa bile resiflern yapımı nakliyesi dip araştırma masraflarına yerel yönetimler çok sıcak bakmıyorlar.

çünkü resfilerin koruyucu resif yuvalama resifleri hangi tür balıklara yönelik olacağını araştırması ve konacak yerlerin belirlenmeside bi masraf

benim anlatacaklarım bunlar. aslında istanbulun diğer kıyılarını direk etkileyecek hemde hepsinden bu iş için daha uygun bir koy.
    o nedenle herkesin düşünce fikir görüşlerini bekliyorum ve elbetteki desteğinizi .

2. dude90

dude90 Özkan

En İyi Avı:
    Kalkan
    merhaba
    resiflendirme sonunda bölge dalışa açılacaksa tssf'ye yüklenmek gerekir, maddi olarak destek sağlamaları istenebilir. Seçim zamanı yaklaştığından çekmece belediyesinin de katkı vermesi muhtemeldir.
    Şu an 1* dalgıçım, bu yaz tecrübe dalışlarıyla ve eğitim dalışlarıyla 2* eğitimi almayı düşünmekteyim. Eğer derinlik 18 metreden fazla değilse 2* sertifikasına gerek duymadan da yardımcı olmak isterim

3. king_barracuda

king_barracuda

açıkcası seçimlik bi durum değil . genelde seçim yatırımlarını daha gözle görülür şeylere yapmak ister politikacılar. yani 200-300 milyarı denize dökücezde kimin haberi olucak kime faydası olacak diye düşünürler.
    çünkü bu projeler verimini hemen değil 2-3 yıl içersinde vermeye başlar. o nedenle o yönde gitmek onların işine gelmez.
    ama seçim dışında seninde dediğin gibi dalışa uygunluk içinde bastırılabilir. rüzgar sörfü için bir tesis açıldı zaten .

bunların dışında en büyük koz edremitte çanakkalede gerçekleşen popülasyon artışları . yani olumlu sonuçları alan yerlerden referasnlar.

tabi bu ne kadar fazla kişiye ulaşıp konuyu dillendirdikçe yararımıza olur.