Dün fırsat buldum, uzun zamandır su seviyesinin düşüklüğünden gidemediğim Büyükçekmece'ye gideyim dedim. Malum israil sazanı ve denk gelirse tatlı su levreğine niyetliydim. 2 tane klasik 2'li dip takımını solucanla yemleyip attım, 3. olta da meps 3 no. spin denedim levrek için. Önce Hezarfen'den önceki kıstağın önünden otoyolun altından geçip akıntının yanına attım oltaları, oradan birşey çıkmayınca da Bahşayış çıkışında köprünün soluna gittim. Köprü önünden meps çalıştım, yana da dip oltası bıraktım. Saat 08.30'dan 13.00'e kadar oralardaydım. Bir tane bile tutamadım, sırf ben değil ortamı paylaştığım bir sürü balıkçıdan hiçbiri de tutamadı. Gölde eskiye oranla ciddi bir otlanma var. Ben bu kadarını daha önce görmemiştim. Kurumanın etkisi olsa gerek. Özellikle dip oltaları ve spin için sorun yaratıyor. Ama olsun, balığa yumurtlama ortamı sağlanmış oldu, biraz da korunsa yine dolup taşacak Büyükçekmece. Su oldukça berraktı, kahverengi besinli su. Balık tutamasam da güzel bir günde güzel zaman geçirdim. Rasgele
Otlanmadan dolayı ağ atmak da riskli olabilir bu yüzden de avantaj. Ayrıca güzel bir gün geçirmeniz aslında amaca ulaştınız demektir.Önemli olan zevk almak,stres atmak.Ha geldi ahha geliyoo demek. Rastgele.
Geçen sene yazın kuruyan göllerde bu sezon büyük bir verimsizlik söz konusu abi umarım bu böyle sürmez
Doğrudur, sular çekilip balık darda sıkışınca acar balıkçılarımız hepsinin köküne kibrit suyu ekmişti. Şimdi su bence güzel, besinli, berrak. Biraz korunabilse balık tekrar canlanır ama hala tırıvırı alıp satan, aynı anda 10-15 kasnaklı olta kuran bir zihniyet hakim oldukça korunmak mümkün değil korkarım. Tek çare her gördüğümüz yerde bu adamları şikayet etmek, bir de konuşulabilecek gibi olanları iknaya çalışmak. Ben avlanırken biri geldi şirketten tanıdık, Sazlıbosna'ya gidecez orada turna yakalardık sürütme ağıyla dedi. Sürütme ağıyla avlandığın için bugün eli boş dönüyorsun, balığın köküne kibrit suyu eker böyle yöntemler yapmamalısın dedim, bozulup dönüp gitti. Rasgele
Valla abi orasını bi de bana sor.Yaklaşık 5 aydır sezonun gelmesini bekledim.Artık balık kıyılamıştır dedim artık başlaması lazım gidelim dedim.Kıyıdan köşeden güzel raporlarda geliyor artık zamanı dedim.Bu sezon 3 sefer deneme yaptım ama bana da tıklayan olmadı. Sabır bekliyoruz bakalım.