Merhaba arkadaşlar . İşyerimde çalışan bizim gibi balık meraklısı birkaç arkadaştan , Büyükçekmece sahilinde sardalya akını başladığını duydum . Dediklerine göre kıyıya kadar sokulan sardalyalar ve onları bekleyen onlarca balıkçı akşam saatlerinde buluşuyorlarmış . Önce inanasım gelmedi . Benim bildiğim sardalya Çanakkalede olur , oltaya gelmez , Kıyıya kadar sokulmaz. Ama arkadaşlar cep telefonlarıyla çektikleri videoları gösterince biraz şüphelenmeye başladım . Önce , yok bunlar kıraça , gümüş balığı şeklinde inkar yoluna gitsem de , malum amatör balıkçılık ruhum , git gözünle gör diye içimi yemeye başladım . Ertesi günü yakın arkadaşım Erol'la 2.40'lık Remixon Safari kamışı , 50'lik Teben marka makinayı bolca da malzeme alarak bahsedilen avlağa gittik . Yanımızda MINIK adlı dükkandan aldığımız 6 takım çapari ve kurşun olay yerine konuşlandık . Çaparileri atmamızla vuruş almamız bir oldu . Derinlik 1,5-2 metre ancak var ama iri sayılabilecek Sardalyalar birer ikişer takılmaya başlayınca , inanmak zorunda kaldım . Saat 6.30 da başlayan akın saat 8 de bıçak gibi kesildi . Herkesin kovasında 1er 2şer kilo sardalya vardı . Yanımdaki bir balıkçı nerden baksanız 20-25 santim büyüklüğünde bir sardalya yakaladı . O kadar kalabalıktı ki avlak , galatayı aratmıyordu . Balıkların ağızları narin olduğundan tuttuğumuz kadarını kıyıya alırken iğneden düşürdük . Bizim avımız diğerleri kadar iyi olmadı . Sebebin çaparilerden olduğunu düşünüyoruz . O kadar kalitesizdi ki çapariler , aşırı derecede yumuşak olduğundan , 10 dakikada zenci saçı gibi kıvır kıvır oluyordu köstekler hepsi birbirine dolaştı . Bakır tel gibi elinizle verdiğiniz şekilde kalıyordu . 1 saat içinde 6 çapari de bozuldu . Biz onlarla uğraşırken çok vakit kaybettik . Zaten pahalıya aldık , 1 çapari 1 ytl , bi de kalitesiz çıkınca aldığımız yere bolca saydırdık .
Güzel av olmus Sardalyaya Çapari atarken boşluk vermemek gerek çaparinin icine eder açilmaz bir hale getirir ...
avınız için tebrik ederim herşey iyi güzel de; ikinci fotoğraf da avlağın hali içler acısı ortalık, balıkcıların bıraktığı pislikten geçilmiyor. güzel olan herşeyi mahvetmekte üstümüze yok ne yazık ki
ercan abi sana katılıyorum.. sardalye bu sene boğazda da oldukca çoktu. ben bir kere gittim avına pek sevmem . kulelide 75 gr kurşun atar atmaz makinayı kapatıp yavaş yavaş çek zaten doluyor olta çok basit yakalaması. yeşil tüylü beyaz iğneli takıma iyi geliyor. tebrikler tekrar.
Bu senenin en bereketli balığı.En lezzetli balığıda diye bilirm baymaz leblebi gibi gider afiyet olsun.
Malesef amatör balıkçı ruhundan ziyade keş ruhu hakimdi avlaka. Bir ellerinde olta , bir ellerinde gazeteye sarılı içki... İçen atıyor bir yenisini açıyor . Sarhoş kafayla balık tutmaya çalışıyordu birçokları . Böyle insanlara çevre temizliğinden bahsetmek herhalde bir hata olurdu...
tebrikler tavalık balığınızı almışsınız. senin raporu okuyunca bende bi açılış yapayım bugün dedim gittim iskeleye 20 kişi falan vardı ama hiç balık tutabilen yoktu demekki akın gelip geçmiş kısmetimizde hiç bişey çıkmadı malesef..