Merhaba sayın ustalarım Son 1 ay içerisinde hem evimin Büyükçekmece-Sinanoba gibi balıkçılık için ideal bir noktada olmasından hemde boş zamanımın fazla olmasından dolayı balıkçılık işine merak saldım.Kitap aldım okudum , sürekli forumları araştırdım notlar aldım vesaire.Var olan 3,60 kamışım için araştırdıklarımla öğrendiğim kadarıyla mırmır , zargana ve istavrit çaparileri yaptım.Takım çantası alarak içine malzemeler koydum.Ama gel gelelim şu hep yanımda götürdüğüm kovaya bir canlı koyamadım Bu süreç içerinde 3-4 gün balık tutma denemelerim oldu , atışları öğrenmek amacıyla kimsenin olmadığı yerlerde atış çalışmaları yaptım.Artık hedeflediğim düzlemde oltamı atabiliyorum.Ama çekemiyorum özellikle istavrit çaparisinde balık tutmaktan ziyade takılan kayalardan kurtarmayı öğrendim ama 3 - 5 kere derken kayalarda bıraktım takımları.Bende artık Zargana ve Mırmır avlanıyım bari dedim.Zargana takımımla ilk denemem biraz önce gerçekleşti hiç takılma yaşamadım o kadar rahatım ki anlatamam attım çektim vuruş yok tabi ama saat 10,30 da gidersem normal bu durum Sizden bu öğrenme aşamanızda ki kardeşinize tavsiyeler vermenizi istiyorum.Gürpınar - Büyükçekmece - Mimarsinan ve Güzelce çevresindeki zemin yapısını tam bilmiyorum.Bu yüzden nerede mırmır atarsam sağa sola takmadan mırmır alırım nerede atarsam zargananın yuvasını bulurum.Bunların avlarını saat kaçta yapmalıyım tam olarak bilmiyorum.Bildiğim kadarıyla Zargana sabah gün doğumu saatlerinde yosunlu kayalık bölgelerde.Mırmır akşam 18,00 den sonra kumluk bölgelerde. Biraz uzun yazdım ama herşeyi anlatabilmek istedim. Tavsiyelerinizi bekliyorum abilerim Saygılarımla