Buyurun İçeri :)

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında Saydam_Adam tarafından paylaşıldı.

1. Saydam_Adam

Saydam_Adam Seyit

Favori Kamış:
    Procatch Carbon Spin Kamış 2.70
    Favori Makine:
    Shimano Nexage 4000FC
    En İyi Avı:
    Levrek 3.5 kg Sinavrit 2.8 kg
    Öncelikle Herkese selamlar biliyorsunuz ki artık levrek av vermeye başladı ama konu açmak içimden gelmiyor neden derseniz misafir arkadaşlar sırf balık avı resim ve vidyolarına bakıp mera arayıp balıgı kurutuyorlar geçen sene levrek yakaladıgım yerde 1 tane kalmamış geçen gittim ağ atıyorlardı her neyse. sabahtan eski merama gittim baktım tık yok genede atayım dedim attım attım ama nafile küçük ispendekten başka bir tane levrek yok hepsini geri saldım başka bir yere gitmek istedim birazda orada deneyecektim daha sahteyi denizle buluşturmadan kefallerin havaya fırladığını gördüm ve tam kefallerin üzerine sahteyi attım ya 1 tur yada 2 tur sardım yada sarmadım gümmmmmmmmmm :) balık sahtede reeling nasıl çekiyorum ama güzel kafa vuruyor hemen aldım sepete yanımda balıkçılar oldugu için hemen attım arabanın bagajına sonra bi daha attım ya gene 1 yada 2 sardım gümm reeling aldım onuda arabaya tekrardan sahteyi suya indireyecegim baktım kefaller gene kaçışıyor hemen gittim o tarafa attım daha bir yada 2 gene sardım yada sarmadım denebilir kefaller sahtenin yanında sagında atlıyor gümmmmm diye birşey bindi sahteye ama öyle birşey yokk çekiyorum ama yüzden gelmiyor basıyor ama habire kalama istiyor çekiyorum çekiyorum yakınıma kadar geldi deniz berrak suda birşey geliyor ama bacagım kalınlıgında benim tuttugum levregi takip ediyor yaklaşık 5 ila 9 kilo civarı kıyıya kadar getiriyorum levregimin kuyrugundan tutmuş sallıyor tam kıyıya yanaştırırken balık bırakıyor benim levregi ve 3 levrek ile eve gidiyorum ilk defa bu kadar büyük levrek gördüm ve inanamadım nasıl oluyorda tuttugum levregi yemek için levrek geliyor ?
    Herkese saygılarla[​IMG][/URL] Uploaded with ImageShack.us[/IMG]
    [​IMG][/URL] Uploaded with ImageShack.us[/IMG]

2. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Tebrikler Seyit, çok güzel balıklar nicelerini dilerim.

Dediğin gibi, rapor yazmaktan soğuyor insan. Ne zaman balıklı rapor yazsam, avlaklar full çekiyor. Atçeki de aynı, teknesi de aynı. :(

3. fatihh

fatihh Fatih

Favori Kamış:
    Fury Caster ,L.Effe SeaMaster 4,20 Surf,ProCatch CS Ultra-2.40;Protackle FW-TS 3.60
    Favori Makine:
    Penn Affinty 7000, Okuma Avanger 30b
    Güzel balık almışsınız. tebrik ederim :)

4. fztyasin

fztyasin yasin özkan

Tebrik ederim avınızı, niceleri rast gelsin...

Başka forum sitelerinde en azından av raporları kısmını okuyabilmek için üyelik şartı var, üye olmayan av raporları kısmına giremiyor. Aslında bizim forumumuzda da bu uygulama olsa biraz daha rahat edeceğiz.

"Diyebilirsiniz ki adamlar gelir üye olur ondan sonra girip bakar", haklısınız ama en azından üye olmak için zaman harcamış olur.

Bence site yönetiminin bu konuyu masaya yatırması lazım...

5. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20 & Spirit Surf 3.90 - ProCatch Carbospin Pro 2.70
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Her yeni gün daha iyisi için bir fırsattır..
    Gayet güzel av olmuş tebrikler..
    Bu arada avlak yeri belirtmeden de rapor yayınlayabilirsiniz, balıklı güzel raporlardan mahrum bırakmayın bizleri :)

6. Saydam_Adam

Saydam_Adam Seyit

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Nexage 4000FC
    En İyi Avı:
    katılıyorum üy eolmadan raporlar kısmını görmesn görsün yada üye olmadan girmesin bencede site yöetimine bunu dile getrmek gereki. bu raporu ***. okuyorlardır :)

7. fztyasin

fztyasin yasin özkan

Eğer okunmuyorsa bile her mesajın yanında sol tarafta mesajı yazan kişinin profil bilgilerinin en alt kısmında sarı bir buton var "moderatöre bildir" butonu o kısma tıklayarak moderatöre bildirebilirsiniz. Sadece bu konu için değil küfür vs içerikli ya da sitede yasak olan bir paylaşımın bulunduğu mesaj/konuyu moderatöre bildirebilirsiniz..

8. elfbeyi

elfbeyi mehmet kırem

Favori Kamış:
    Shimano Vengeance Bx 210 cm 10-50 atar- Trabucco Achab Squid Stick 180cm
    Favori Makine:
    OKUMA RAW II 65 - Okuma Ceymar-40
    En İyi Avı:
    çipura 980 gr. - 34,5 cm. - sarıağız 2,900gr -53 cm
    tebrikler güzel av olmuş...

9. ckaratep

ckaratep Caner

Favori Kamış:
    Remixon 240 Spin
    Favori Makine:
    Sweepfire E3000
    En İyi Avı:
    Spin öğreniyorum..!
    tebrik ederim avınızı. benimde hedefimde böyle bir av var. umarım bu sezonda istediğim olur.
    bu arada sahteniz ne marka ve model açabilir misiniz biraz.
    ayrıca sahtedeki levreğin vay haline :D hangisi avcı diye şaşırmıştır balık. umarım bir sonraki avında o levreği alırsınız..

10. ckaratep

ckaratep Caner

Favori Kamış:
    Remixon 240 Spin
    Favori Makine:
    Sweepfire E3000
    En İyi Avı:
    Spin öğreniyorum..!
    düşüncene aynen katılıyorum Yasin. umarım dikkate alınır. çok güzel fikir.

11. fztyasin

fztyasin yasin özkan

Eğer üyelerin çoğunluğu bu talepte bulunursa moderatörlerin kayıtsız kalmayacağı düşüncesindeyim, ben bildirim yaptım, tabi herkes moderatöre bildir butonuna basarsa taciz etmek gibi olur öyle de yapmayalım ama buradan ya da yeni konu açarak orada fikirlerimiz paylaşabiliriz bence

12. kALaMa

kALaMa Ferhat

Tebrikler güzel balıklar almışsınız. O peşinden gelenin levrek olduğuna eminmisiniz? Akya olmasın o?

13. Saydam_Adam

Saydam_Adam Seyit

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Nexage 4000FC
    En İyi Avı:
    levrek olduguna adım gibi eminim avlandıgım yer sıg su idi ve karnı yatsı degil di levrek olduguna eminim ama neden levregi tutmuş onun şokunu zaten kaç dk üzerimden atamadım ya merakından geldi yada karnı çok açtı :)

14. silent01

silent01 Erhan Açar

Favori Kamış:
    Shimano Alivio CX 270 Spinning, Okuma V System 2.40 10-40gr, Shımano Alivio TeGt 30-60 Tele Spin
    Favori Makine:
    Shimano Sonora 2500 FC, Shimano Hyperloob 4000FB
    Öncelikle tebrikler

Arkadaki levreğin sebebi sahteye aynı anda atlamaış olma ihtmali olabilir mi

15. Saydam_Adam

Saydam_Adam Seyit

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Nexage 4000FC
    En İyi Avı:
    ama aynı anda atlasa levregi neden yemeye çalışıyordu ? çünkü sahte levregin agzındaydı çabucak kurtulabilirdi geri çekerek kendini ama kıyıya kadar arkasında geldi ?

16. deePblue

deePblue na

Tebrikler.Çok güzel bir av olmuş.
    Sadece üyelerin raporları görebilmesi konusuna ise tam destek

17. deePblue

deePblue na

Yasin istersen sen bir konu aç derim bununla ilgili olarak..
    Gereken desteği de bulacaksın emin ol.

18. fztyasin

fztyasin yasin özkan

Moderatörden gelen cevap

Öneriniz hk.
    Yasin bey Merhaba,

Öneriniz için teşekkürler.

Bu konu geçmiş yıllarda gündeme gelmiş, fakat;

-birkaç saniyede foruma üye olunarak bu engelin aşılabileceği,

-zorunlu üyelik sebebiyle sitenin bundan menfaat sağladığı düşüncelerinin yayılabileceği,

-bu uygulamanın sahte ve hiçbir zaman paylaşım yapmak için kullanılmayacak kullanıcı hesaplarının çoğalacağı düşüncesiyle,

sıcak bakılmamıştı.

Yine de öneriniz site yöneticisine ulaştırılacaktır. Gerçekten bir ihtiyaç olduğunun görülmesi halinde, bugün değilse de gelecekte mutlaka farklı bir şekilde de olsa uygulamaya geçebilecektir.

Aslında en azından av raporları bölümüne giriş kısıtlanabilir sadece üyeler girebilir diye düşünüyorum.
    En azından hafif de olsa bir caydırıcılığı olur :) ya da kişi hazır üye olmuşken diğer bölümleri de okuyayım diyerek konuları dolaşır ve bir zamanlar bizim de düştüğümüz hata olan av limitlerini bilmemek olayını öğrenir.

Bir kişi bir kişidir, 100 kayıtsız üyeden 2 tanesi bunun farkına varsa amatör balıkçılık için karı olur belki de

19. ckaratep

ckaratep Caner

Favori Kamış:
    Remixon 240 Spin
    Favori Makine:
    Sweepfire E3000
    En İyi Avı:
    Spin öğreniyorum..!
    bir anlamda haklı. Yasin sende haklısın. bence herkes haklı. orhan babanın şarkısı gibi oldu :)
    ancak şöyle bir durum olabilir mi acaba?
    forumumuza üye olmak isteyen kişi ilk etapta ilgili tebliği okusun, kabul etsin ama bu durum da hemen kabul et butonuna tıklamakla geçiştirilmesin. belirli okuma süresi planlanarak bu süre içerinde olsun. mecbur okusun yani yada üye olmasın :)

20. adminselo

adminselo selçuk

Favori Kamış:
    Lineaeffe s-flex 4206 4.20--SHIMANO YASEI SEA BASS 2,70 -MH- 10-50 GR, Shimano Scimitar 300 cm
    Favori Makine:
    Penn Affinity 8000, Ryobi NAXO 8000
    En İyi Avı:
    4 kg Levrek ---1.800 gr Kofana
    Şu hasta halimle balığa gidesim geldi vallahi :D tebrikler güzel avlarınız daim olsun.