Arkadaslar merhaba forum kirliligi yaptiysam ozur dilerim arastirdim ama benim isime yarayacak bi bilgi bulamadim. Finlandiyada yasiyorum suan burda hava sicakligi yaklasik -30 derece ve yasadigim yerin 20 metre yaninda gol var. Burda benim en cok hosuma giden sudak ve tatli su levregi ben bu baliklari avlamak istiyorum. Benim size sormak istedigim su, suan golun ustu yaklasik olarak yarim metre buzla kapli, yaklasik 15 cm capinda delebiliyorum buzu ve su derinligi 13 -15 metre civarinda. Birakma yapmak istiyorum, misinayi actigim deligin ust tarafina sabitlemem mumkun. Disarisi dedigim gibi -30 derece disarida uzun sure kalmak imkansiz gibi birsey, birakma yapip her 2 saatte bir kontrol edebilirim ama burda imkani yok canli ufak balik bulmanin. Nasil bir dip oltasi, igne ve yem kullanabilirim bu sistem icin solucan bulma sansim var, yada birakma oltasi cansiz yemle, tavuk eti, ciger vs. gibi seylerle yapmak mumkunmudur ? Arkadaslar cok soru sordum ama yeniyim, yardimci olursaniz sevinirim tek hobim balik oldu bu aralar...
Merhaba sorduğunuz sorunun bende cevabı yok, -30 u okuyunca yazmadan edemedim istanbul şu aralar pastırma yazı yaşıyor sıcaklık 15-18 Derecelerde Finlandiyaya selamlar :thumb: inşallah bu sıcakların sonu yazın sussuzluk ve kuraklık olmaz
barajlar boş özkan abi dolması lazım acil yagmur duasına çıkmak gerekli gerçi yaz gelsin biz kaçarız rizeye istanbuldakiler düşünsün
Sorma hocam yaaa, acaip soguk gidiyorum yarim saat gecmeden iceri girmek zorunda kaliyorum ozledim memleketimin havasini vallahi.
Fikret abi sana her konuda bilgi verecektir kendisi finlandiyada yaşıyor ve sudak perch avında son derece bilgili.. https://www.facebook.com/fikret.ahsenbore
Allahım -30 nedir abi şükürler olsun türkiyede doğu hariç bu soğuyu yiyen yok sanırım .İyi avlar bu arada selamlar.