BUZ TUTMUS GOLDE SUDAK YADA LEVREK AVI

Konu, 'Tatlı SU Balık Avcılığı' kısmında bahti89 tarafından paylaşıldı.

1. bahti89

bahti89 bahtiyar

Arkadaslar merhaba forum kirliligi yaptiysam ozur dilerim arastirdim ama benim isime yarayacak bi bilgi bulamadim.
    Finlandiyada yasiyorum suan burda hava sicakligi yaklasik -30 derece ve yasadigim yerin 20 metre yaninda gol var.
    Burda benim en cok hosuma giden sudak ve tatli su levregi ben bu baliklari avlamak istiyorum.
    Benim size sormak istedigim su, suan golun ustu yaklasik olarak yarim metre buzla kapli, yaklasik 15 cm capinda delebiliyorum buzu ve su derinligi 13 -15 metre civarinda.
    Birakma yapmak istiyorum, misinayi actigim deligin ust tarafina sabitlemem mumkun.
    Disarisi dedigim gibi -30 derece disarida uzun sure kalmak imkansiz gibi birsey, birakma yapip her 2 saatte bir kontrol edebilirim ama burda imkani yok canli ufak balik bulmanin.
    Nasil bir dip oltasi, igne ve yem kullanabilirim bu sistem icin solucan bulma sansim var, yada birakma oltasi cansiz yemle, tavuk eti, ciger vs. gibi seylerle yapmak mumkunmudur ?
    Arkadaslar cok soru sordum ama yeniyim, yardimci olursaniz sevinirim tek hobim balik oldu bu aralar...

2. ozkan79

ozkan79 özkan

Merhaba sorduğunuz sorunun bende cevabı yok,

-30 u okuyunca yazmadan edemedim :)

istanbul şu aralar pastırma yazı yaşıyor sıcaklık 15-18 Derecelerde Finlandiyaya selamlar :thumb:

inşallah bu sıcakların sonu yazın sussuzluk ve kuraklık olmaz :(

3. yawruaslan

yawruaslan kadirco

Favori Kamış:
    Okuma Trio Rex 3 Parçalı-Lineaeffe Spider Surfer 420 cm - Okuma Helios 240 cm
    Favori Makine:
    Ryobi ApPower 8000 - Okuma Ceymar 40
    barajlar boş özkan abi dolması lazım acil yagmur duasına çıkmak gerekli :) gerçi yaz gelsin biz kaçarız rizeye istanbuldakiler düşünsün :p

4. bahti89

bahti89 bahtiyar

Sorma hocam yaaa, acaip soguk gidiyorum yarim saat gecmeden iceri girmek zorunda kaliyorum ozledim memleketimin havasini vallahi.

5. HakanDurgut

HakanDurgut Hakan

Favori Kamış:
    SavageGear Bushwhacker XLNT 240cm 10-40gr
    Favori Makine:
    SHIMANO Stradic CI4 3000F
    En İyi Avı:
    88cm 4kg Yayın (spin takım ile)
  6. bahti89

bahti89 bahtiyar

Tesekkur ettim hocam

7. Ufuk26

Ufuk26 ufuk kötan

Favori Kamış:
    4.50 ceftain surf
    Favori Makine:
    Silverstar LEOPAR 60
    En İyi Avı:
    2 kücük gümüşcük
    Allahım -30 nedir abi şükürler olsun türkiyede doğu hariç bu soğuyu yiyen yok sanırım .İyi avlar bu arada selamlar.