Cabela's alis veris sitesi hakkinda

Konu, 'Makineler' kısmında unique tarafından paylaşıldı.

1. unique

unique Cüneyt Eşsiz

Merhabalar;

Arkadaslar Cabelas.com dan hic urun alan yada almaya niyetlenen oldumu? Turkiye icin gonderim yapiliyormu,gumruk sorun cikartir mi?

Yardimlarinizi rica ederim.

2. GoogLes

GoogLes Aykut

Favori Kamış:
    LINEAEFFE S-FLEX SURF KAMIŞ 4.20
    Favori Makine:
    OKUMA POWER LINER PL 865
    siteyi kontrol ettim cok güzel ürünler var Bende Merak ettim Türkiyeye Satış varmı

3. hauki

hauki mustafa cecen

Favori Kamış:
    olta ve zipkin
    En İyi Avı:
    görup de tutamadigim balikti
    sitenin ilestisim veya musteri hizmetleri bölumunden hangi ulkelerle ve kargolarla calistigini ögrenebilirsiniz...

4. unique

unique Cüneyt Eşsiz

Shipping sorun degil,gonderiyorlar ama daha once alan varmi abaca siteden diye sormak istedim.. olurda bir sorun cikarsa gumruk ile nasil hallediyorlar;)

5. Gümrük konusundaki uygulama standarttır..Alışverişlerinizi bayram yada yılbaşına yakın zamanlara ayarlarsanız Gümrük te çıkacak sorunu büyük ölçüde önleyebilirisiniz..Ancak malzemelerin para değeri 300euroyu geçmemesine özen göstermeniz lehinizedir..;)

6. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    favori kamışım bölümünde yazıyor
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    burman (burak) arkadaşımız ceballastan alış veriş yapıyor ona özel mesajla ulaşıp aklınıza takılanları sorabilirsiniz:)

7. unique

unique Cüneyt Eşsiz

Tesekkur ederim Erdal abi..
    O zaman kurban bayramina yakin bu isi yaparim yada o aralarda malum bayramdan sonra yilbasi ;)
    Inanilmaz fiyatlara shimano ve quantumlar var,aklim gitti vala :eek:

8. unique

unique Cüneyt Eşsiz

Tesekkur ederim ilginize,arkadasla musayit bi zamanda iletisime gecerim insallah.

Son düzenleme: 19 Ekim 2008
  9. kuatele

kuatele ARİF

Favori Kamış:
    Surf Casting
    En İyi Avı:
    Levrek 4800 KG--Mırmır 850 gr
    Bugune kadar Cabelas tan 26 kalem ürün aldım hiçbirinde gümrük sorunu yaşamadım.Normal gümrük tarifesi 100 usd vs euro dur,ben kargo dahil 145 dolara kadar sipariş verdim ve herhangi bir sorun yaşamadım.Bayramlarda tarife 300 usd civarıdır.Gümrükte sorun çıkara bilecek ürünleri zaten yollamıyolar istesenizde işlem yapamazsınız.Yanlış hatırlamıyosam kamışta bunlara dahil,makinada herhangi bir sorun çıkmıyo (fiyatı 100 usd kadar olanlar)
    Gönderiyi UPS ile yaptıklarından en geç 5 gündeelinize geçiyor gerçekten çok hızlı ama ups normal postaya göre %20 civarı daha pahalı.posta ucreti siparişin hacmine,agırlığınagöre değişiyor.Normal postayı secerseniz 2 haftada ürün elinize ulaşır.Şöyle bir örnek vermek gerekirse geçen ay yaptıgım alışveriş te 1kg civarı namlu çıkış hızını ölçen metal bir cihaz almıştım fiyatı 99.99 usd idi UPS hava yolunu seçtim ve 45 usd kargo ücreti ödedim.yine bir başla alışverişte bu bir kıyafet idi yine fiyat 99.99 usd aynı şekilde UPS hava yolu ile kargo ücreti 35.00 dolar idi.Şimdiden hayırlı olsun

10. unique

unique Cüneyt Eşsiz

Tesekkur ederim.
    Benim alacagim urunlarin toplami max 150 $ ve sadece kamis ve makine alacagim belkide misina :)
    Cok fazla eger kargo ucretide odemezsem artik hicbir av marketi ile calismam.Toplarim alacaklarimi 2 ayda bir siparis veririm. Zaten diger kucuk urunler her yerde satiliyor ;)

11. kuatele

kuatele ARİF

Favori Kamış:
    Surf Casting
    En İyi Avı:
    Levrek 4800 KG--Mırmır 850 gr
    Yanlız bakın şunu tekrar hatırlatim Cabelas TR ye veya dışarı ülkelere bilmiyorum olta kamışı yollamıyo ben yoladını görmedim ve hiç almadımda.Her geçen yıl dışarı gönderim ürünlerini kısıyolar.Eger 150 usd lik alışverş yapacaksanız mutla UPS hava yolunu ile posta yı secin.Normal postayı secerseniz kafadan 170 dolar yapacak ve büyük ihtimal gümrük ödersiniz.Ürünün genelde prosedürler hariç 3/1 fiyatı nı gümrük olarak ödersiniz

12. seckinacar

seckinacar

Favori Kamış:
    surf kamış,cormoran big ben 6000 pi makina
    100 euro ve üstü gümrükte işleme tabi tutuluyor, e-bay gibi sitelerde alışveriş yapınca satıcıdan ürünün değerini düşük gösterip gönderirken doldurduğu forma gift(hediye) olarak işaretlemesini söylediğinizde sorun olmayacaktır tabi telefon alıp yada bilgisayar alıp 70 euro yazdırsanızda şansınız yok fakat balık avı malzemelerinden gümrük memuru anlamayacağına göre 200 euroluk kamışın değerini 40 euro göstersenizde şüphe oluşturmaz memurda ,tabi cabelas büyük bi site ürün değerini düşük gösterip hediye olarak gönderme gibi işlerle uğraşcağını sanmıyorum

13. balikci

balikci

Merhaba,

İthalat ile ilgilendiğim için konu hakkında biraz bilgi vermek istedim.

Seçkin arkadaşıma sadece küçük bir hatırlatma.. belki biliyordur örnek vermiştir ama bilmeyen arkadaşlarımız olabilir, bilgilendirmekte fayda görüyorum.. bireysel olarak cep telefonu getirtmeniz mümkün değil, çünkü yasak. Farkedildiği anda geldiği ülkeye geri gönderilir. Laptop bilgisayarlarda %90, ister fiyat 50$ yazdırılsın gümrüğe tabii tutulacak elektronik ürünlerin başında gelir, istisnalar elbette olacaktır örneğin boyutu küçük yeni çıkan asus eeepc'ler gibi.

Normal günlerde 100€ + kargo şeklinde bu limiti aşmamak kaydıyla, her hafta/ay şeklinde ürün getirtebilirsiniz. Gümrük kanununda bununla ilgili herhangi bir kısıtlama yok, fakat.. sürekli arka arkaya getirtme yaparsanız ve ticari alışveriş izlenimi uyandırırsa, yine gümrük işlemlerine tabii tutulabilirsiniz, zira sigortalı kargo ile getirttiğiniz her paket, PİM (paket işleme müdürlüğü) tarafından kayıt altına alınıyor.

Konumuz gereği balık avı malzemeleri ise, gümrükten en az şekilde etkilenebilecek ürünlerin başında gelmektedir. Ancak, kamış gibi kapalı boyutu bile büyük gözüken paketler yine gümrüğe tabii tutulma riski vardır, zaten bir çok firmada bunun bilincinde olduğundan, bireysel gönderim yapmazlar.

Kargo tercihiniz şu şekilde olmalı (fiyat ve hız açısından):

A.B.D'den Türkiyeye:
    USPS First Class Mail (10$ civarı, uçak ile 30-40 güne varabilecek teslimat)
    USPS Priority Mail (15-20$ civarı, uçak ile 7 günde ülkeye teslimat)
    USPS Express Mail (25-30$ civarı, uçak ile 1-3 gün içinde ülkeye teslimat)

Kısaca;

Makina, yapay balık, misina, iğne v.s. gibi ürünler bu yolu tercih etmenizde fayda vardır.

Cabelas haricinde, Türkiye'ye gönderim yapan bir alışveriş sitesi daha önereyim:

Tackle Direct

Rast gele.

14. ozan

ozan Ozan

100 euro yada muadili abd doları gümrükten muaf. abd doları o günkü kurdan hesaplanıyor bazen 145- bazen 150 dolar muaf olabilir bu bakımdan. kargo bu sınıra dahil değil. bu miktar kargo hariç miktar. bayram ve yıbaşı öncesi bu sınır 300 euro oluyor. unutmayınki bu sınırların tamamı hediye için geçerli. aslında alışveriş için bir sınır yok hepsi gümrüğe tabi. ancak her koliyi hediye gibi değerlendiriyorlar. milletin önünü biraz olsun açmak için