Selam arkadaşlar.Geçen günlerde cabelas'taki indirimden faydalanıp alışveriş yaptım.Kendime ve arkadaşlarıma toplam 3 mont,2 makine(shimano ve mitchell)birde rapala xrap aldım.Toplam 127 dolar tuttu.İndirimle shipping toplamı 107 dolar para ödedim.Yaklaşık 25 günde ürünleri teslim aldım.Fakat gümrükte benden 60 tl para istediler ve tabiki ödemek zorunda kaldım.Şimdi bu kadar malzeme için çok değil diyeceksiniz ama 150 dolara kadar gümrük yok diye biliyorduk.Alışveriş yapacakların dikkatine.Haberiniz ola.Herkese rasgele.
Nuri ağabeyim, Öncelikle yanlış bildiğiniz bir konuyu düzeltelim, şahısların ithalat dışında hediyelik eşya getirtme limitleri 150 dolar değil, 100 euro olarak belirlenmiştir. Bugünün kurları ile baktığımızda, dolar olarak bu limit 129$ olarak gözükmekte. Bayramlar ve yılbaşı hemen öncesi/sonrası, şahıslara verilen bu limit 100 euro yerine 300 euro'ya kadar çıkmaktadır. Kargonuzun gecikme sorunu, kullandığınız kargo servisinin hizmet durumuna ve ülkeye göre değişmektedir. Dünyanın en uzak ülkesinden, 3'üncü gün kapınızda olmak üzere kargo hizmeti veren şirketler vardır. Dünyada FEdex'in hızına yetişebilmiş bir şirket yoktur şuanda. Hemen arkasından, DHL ve UPS şirketleri takip etmekte. Paketinize toplam 107 dolar ödeyipte, neden gümrük vergisi istendiğini anlamak çokta zor değil aslında. Cabelas bir şirkettir ve gönderilere "hediye" yani "gift" olarak işaretlemezler. Bahsi geçen kanunda, şahısların 100 euro'ya kadar yararlanabilecekleri gönderiler, customs decleration form'da "hediye" olarak işaretlenmiş paketlerde geçerlidir. Cabelas, paketinizi hediye olarak işaretlemediğinden, bu ister 50 dolarlık bir paket olsun, ister daha fazla, ticari olarak kabul edilir ve gümrük vergisi ödemeniz gerekir. Ancak bu her zaman geçerli olmayabilir, bu tür küçük çaplı alışverişlerde paketin boyutu, içindeki ürünlerin toplamıda, aynı ürünlerden birden fazla adette bulunmasıda vergilendirmede önem arz eder, hediye olarak gönderilmiş olsa bile bu değerlendirilir. Problemin 3 adet monttan kaynaklandığını söyleyebilirim.
Nejat ağabeyim, Kredi kartınıza bağlı bir sanal kart kullanırsanız, hem limiti kendiniz belirler hemde alışveriş bittikten sonra, kart numaranızı biri öğrenmiş olsa bile, limit olmayacağından kullanamaz. Ayrıca, cabales ödeme sayfasında SSL kullandığından kart bilgileriniz kimseye gösterilmeden, sistem banka ile irtibat kurar, ödeme alınır ve işlem biter. Bilgisayarınızda keylogger yada türevi bir zararlı yoksa, endişe etmenize gerek yoktur. Olduğundan şüpheleniyorsanız, sanal klavye adı verilen teknoloji harikası sistemi kullanabilirsiniz. Keyloggerler klavyeye basılan her tuşu kaydeder ama sanal klavye kullanılarak yazılan hiçbirşeyi keyloggerler kaydedemez.
Murat kardeşim, kredi kartı kullanmıyorum ama şirket ödemelerini internetten yaptığım için sanal klavyeye yabancı değilim. Uluslararası alışverişlerde de kredi kartı kullanımının sakıncalı olduğunu dıymuştum. Verdiğiniz bilgiler güzel tabii.. Bu durumda kart kullanmadığım için ben bu siteden alışveriş yapamayacağım. Halbuki yeni iki kataloglarını da yolladılar. Yarın öbürgün elimde olacaktı...
Sanal klavyenin cabelas yada başka bir yerden alışveriş yapılmasında bir fonksiyonu yoktur.. Tek faydası eğer bir şekilde logger türü virüs yemisseniz bunun zararlarını önleme amaçlı her seferinde harfleri farklı yerleşikte gelen bir önlemdir.
İnternetten alışveriş yapmayı sevmiyorum. Sanal klavyeyi de bankacılık işlemlerinde kullanıyorum. Onun dışında tekniğini sayenizde öğreniyorum. Bilgisayarım virüslere karşı gayet iyi korunuyor da ilk defa Cabelas'dan birşeyler alırım diye düşünüyordum. maalesef olmayacak galiba?
Nejat ağabeyim, Sanal kart kullanmak için kredi kartına ihtiyacınız yoktur. Eğer online bankacılık sistemi kullanıyorsanız, bir çok banka bu hizmeti ücretsiz olarak vermekte. 1 dakikada, vadesiz hesabınıza bağlı sanal kart oluşturabilir ve limit belirleyerek alışverişe başlayabilirsiniz. Size kredi kartı gibi, 16 haneli kart numarası, 3 haneli cvv güvenlik numarası verilecek, hesabınıza ait isim soyisim ve bu sanal kart numarası ile dünyanın heryerinde internetten alışveriş yapabilirsiniz. Örneğin garanti bankası sanal kart için aşağıdaki adres size yol gösterecektir. http://eticaret.garanti.com.tr/Garanti-Sanal-Kart.aspx Diğer bankalar için internet sitelerine bakmanızı tavsiye ederim.
Çok çok teşekkür ederim. Bu bilgiler çok makbule geçti. Şimdi sıra hesaba yeterli örtülü ödenek sağlamaya geldi
Murat kardeşim merhaba Şunu danışayım Sana . Peki tamam CABELAS gift olarak işaretlemiyor,bizde paşa paşa gümrük vergisini ödeyecek isek bu durumda 100euro sınırıda anlamsız kalıyor dimi? 200euro luk alışveişte yapsam nasıl olsa benzer rakkamları mı öderim acaba? Tekrar Selamlar.
Tarkan ağabeyim, 100 euro sınırı bu durumda anlamsız kalıyor fakat çok adetli ürünler almazsanız, gümrük vergisinden muaf tutulabilirsiniz. Ayrıca bu durum, daha önce aynı firmadan alışveriş yapıp yapmadığınıza ve 1 ay içerisinde kaç kez yurtdışı alışveriş yapmışsınız, buna görede değişebilmekte. Örnek bir paket: * Bobin misina * Makina * Yapay balık Sürekli olarak yurtdışı alışverişi yapmıyorsanız, daha önce cabelas firmasından alışveriş yapmadıysanız, bölgenize bağlı kontrol yapan gümrükçülerce çok sıkı denetim yoksa ve yukarıdaki örnek gibi abartmadan alışveriş yapmanız halinde, bugün itibari ile 129$ aşmadığınız sürece problem olmayacaktır. Hatta gümrük kontrolünden bile geçmeden, ticari amacı olmadığı gerekçesiyle doğrudan bağlı olduğunuz PTT dağıtım müdürlüğüne teslim edilecektir. Büyük paketler herzaman dikkat çeker ve gümrüğe sevk edilir, mesela kamış almayın, büyük risk. Her zaman risk olmayabilir ve %80 risktir. Buna ek olarak, ağırlığı fazla (3-5kg ve üstü) paketlerde genellikle gümrüğe sevk edilir. Bunlara dikkat ettiğiniz sürece sorun olmayacaktır. Balık malzemeleri için, paket toplam fiyatının %30'a varan vergi ödersiniz.
cabelas dahil bircok siteden 100 euro civari alisveris yaptim hicbir sorun olmadi mallarda 2 3 gunde kapiya teslim geldi... ama en onemlisi posta secenegini ups dhl fedex gibi ozel sirketlerle yapin surface airmail secenegini secerseniz aylarca bekler mallar geldigindede posta idaresine gider derdinizi anlatamayacaginiz gumruk memurlariyla karsilasirsiniz
Ürünleri hava yolu ile isteseydim tabiki erken teslim alırdım.Fakat fark ödemem gerekti.Bu durumda ucuz fiyat cazibesi ortadan kalkıyor.
Selamlar Cabelas tan alışveriş yaptığınız zaman kargo ücreti olarak ne kadar fiyat gelmektedir acaba? Yani bir sipariş verdiğimiz zaman bunun üzerine ne kadar taşıma bedeli ödeyeceğim bunu merak ettim Acaba ben bu ürünleri Amerikada birine aldırsam o bana kargolasa daha mı sorunsuz ve ucuz olur acaba?
Ürünlerin boyutuna ve ağırlığına göre bu ücret değişken olacaktır, zira her kargo şirketi paketin ağırlık ve boyutuna göre ücretlendirme yapmaktadır. Geçen hafta ücretsiz kargolama duyurusu vardı yanılmıyorsam cabelasta, yoksa indirimlimiydi tam emin değilim.. bu aralar epey bi kampanya yaptılar. Amerikadan Türkiyeye postalama, amerikan devlet postası (usps) priority mail ile en az 22$ tutacaktır şuan, daha ucuz first class 12$ civarı tutacaktır. Fist class ile 30-40 gün kadar ürünün gelmesi uzayabilir, priority ile 7-14 gün içerisinde teslim edilir. First class'ta sigorta olmadığından paket kaybolursa kargo şirketi sorumluluk kabul etmemekte, priority ile sigortalama yaparsanız ekstra 2$ ödersiniz. Express kargo ile 33$'a postalatırsınız, sigorta dahildir buna, 5 gün içerisinde PTT görevlisi kapınıza kadar getirir.
Arkadaslar merhaba, Bu konuda bir cabelas zede olarak bende birseyler yazmak istiyorum. 1 ay once cabelastan 360$ civarinda alisveris yaptim ve 3 gunde urunler UPS ile Turkiyeye geldi yalniz esas sorun oradan sonra basladi. Hicbir sekilde cabelas USA disina invoice olmadan urun cikartamaz o yuzden gift paketi felan dahi isaretleseniz urun satis faturasi ile birlikte UPS'e teslim ediliyor yani buda demek oluyorki paket hediye degil ticari alis veris urunleri iceren paket oluyor. Turkiye gumrugu bu konuda 100 € uzerindeki her urune ithalat gozu ile bakiyor ve kesinlikle gumruk beyannamesi ile isleme alinmasini istiyor. Yalniz burada isin guzel tarafi UPS malzemeleri door to door yani kapidan kapiya teslim garantili yolluyor. Sayet siz bunu cabelastan Air kargo ile istemisseniz Simdi benim malzemelerim gumruge takildi,nasil alirim ne yaparim derken UPS'te calisan bir kac kisiye ulastim. Once firma bana guzel bir kac indirim yapti,yalniz gumruk islemlerini bana yaptirman lazim dedi. Ok dedim,mesela ordino masrafi olan 120 tl yi almadi arti birde ardiye masraflarini almam dedi. Bu guzel ve cazip bir indirimdi zira 200 tl kazancim vardi. Bana toplam gumruk maliyeti 300 tl kadar olacakti ama bir kere astari yuzunden pahaliya cikacakti o kesin Bir kac gumrukcu arkadasim malzemeleri alma dedi,nasil yani dedim? Almak istemedigini soyle nasil olsa UPS kapina kadar malzemeni getiremedi,burada sana iki senecek cikacak karsina dediler. Ya cabelas mallari geri isteyecek yada sen malzemelerini hibe ettigin icin 1 ay sonra gumruk onu satisa cikaracak oradan alacagiz. Bende bana gore sorun yok dedim.Aslinda benim isime 2. senecek gelmistim yalniz 1 ay gelmesini beklerken ogrendim ki malzemelerim Cabelas'a geri gonderilmis ee dedim peki ne olacak simdi,UPS bir sorun olacagini zannetmiyorum dedi peki param ne olacak dedim,geri iade ederlerse sanslisin yok iade etmezlerse paran onlarda bloke kalir ve seni alisverise zorlarlarsa o kotu dedi Yani malzeme alirsan yine gumruge takilir dedi. Neden peki hani 100 € 'ya kadardi dedim. Gumruk musavirligi son zamanlarda bu sekilde alis veris yapilan sitelerden gelen urunlere yurt disina cikartilan para gozuyle baktigi icin kesinlikle gumruk uygulanmasini istiyor deyince ben sok oldum En sonunda aradan 20 gun gecti ve malzemelerin cabelas'a teslim edildigini ve UPS firmasinin aliciya kadar urunleri teslim edemedigi icin kargo ucret kesintisininde yapilmayacagini ve 360$ in hesabima aktarilacagini ogrenmistim. Bu olay Ocak ayinda basima geldi Bundan sonra siz siz olun bayram seyran zamanlari haric kesinlikle gumruk vermem diyorsaniz urun siparisi etmeyin
Cabelas tan alışveriş Cabelastan ayın 17 sinde 187 tl tutarında alışveriş yaptım Berkleyin Fireline Cristalinden 300 yrd ve 125 yrd olmak üzere 2 adet aldım bunun yanında Cabelas ın fluorocarbon misinalarından 4-6-8-10 libre olanlarından ve Gamakatsu circle octobus, octubus ve aberdeen iğnelerden 4 numara iğneler aldım meblağ 100 euro sınırını aşmadığı için bir kaygım olmadı ama benzer ürünlerden 1 den fazla olması sebebiyle endişeliydim. Ayrıca 100 euro sınırını aşmaması için kargoyu deniz postası yolu ile istemiştim ne zaman gelirse artık demiştim bu olumsuzluklara rağmen gümrüğe takılmadan 11 gün içimde tüm ürünler sorunsuz elime ulaştı.
slm nuri abicim bende cabelas tan 2.3 defa ürün getirdim 100.200$ lık siparişler verdim yalnız uçakla en geç 3.4 günde elime ulaştı ama hiç bir sorun yaşamadım ve bitanesi kamıştı koca kutuda geldi acaba karayolu yada deiniz yolunda mı oluyo bunlar