Merhaba herkeze.Bu yaz bir macera yaşamak için bazı mekanlarda çadır kurup balık tutmak için yer arıyorum.Ege ve akdeniz sularında balık tutma arzum beni buna yapmaya zorluyo bildiğiniz sakin sesiz ve doğayla iç içe mekanlar varsa tavsiyelerinizi bekliyorum.Saygılar.
15 yıl boyunca yaz tatillerimi orada geçirdim, içimi acıtan bir sebepten dolayı 4 yıldır gitmiyorum, ama çok özlüyorum, bol miktarda melanur, zargana, kefal, izmarit, sargoz, mıgri yapar, dalarak sinarit vuranlar vardı. Eğer sabrederseniz beklemeli olarak iri levrek verir.
3 hafta önce gittim danışmente kamp yapmaya, 25 tl para verdik 4 kişi 2 çadır 1 araba, cumartesi sabah girip pazar akşamı çıktık, güzel çupra mırmır yakaladık karides yemle. Orman kampı çok güzel, tuvaletler yeni yapılmış çok güzel, elektirik su var.
Fiyat iyimiş gerçekten.Elektrik su pek aramam ay ışığında balık tutmak gibisi varmı Yada yola çıkıp gördüğüm uygun koylarda çadır kurmak ikinci seçeneğim.
Datça, marmaris, köyceğiz taraflarında, her yerde kamp yapılacak yerler var. Bence internetten araştırıp, gidip yerinde görerek kalmak en doğrusudur. Resimlere aldanmamak lazım. Çok ilgisiz resimler koyarlar. Ayrıca herkesin tatil anlayışı çok farklıdır. Birisinin çok beğendiği yeri bir başkası beğenmeyebilir. İyi tatiller herkese.
Yakın bir yerden bahsedicem size saroz körfezinde gökçetepe / marız (kayıp cennet) çam ormanlarının içinde muhteşem bir doğa ve istediğiniz her çeşit balık..
Bende hep ıssız koylara giderim hiç kimsenin olmadığı doğayla başbaşa, son gidişimde gece 1 gibi vardım saroz bölgesine ıssız koylara giremedik kapanmıştı yolları mecburen bir yerde kıvrılıp sabah orman kampına geçtim ordada sadece biz vardık , masayı sahile kurup balık tuttuk , birde önerebileceğim yine saroz bölgesinde kömür limanı olucak güzel yerdir , verdiğim linkte fotoğrafları ve ulaşımı var.saygılar. http://www.findiklikoyu.com/findikli-koyu-resimleri-detay.asp?id=298
Ben bugün aradım danışment orman kampını fiyat almak için ve fiyatları şu şekilde arkadaşlar.(Farklı fiyat alan olduysa paylaşalım ve boşuna fazla para vermiş olmayalalım.) 1) Eğer kendi çadırınızla giderseniz giriş 25 TL 2) Araç girişi için ayrıca bi 8,5 TL ödemeniz gererkiyor. 3) Eğer tesisin çadırını kullanacaksanız(bu arada belirtmeliyim tesisin çadırları çift kişilik yataklı çadırlar) çadır başına 40 TL ödemelisiniz. 4) Bu fiyatlar 24 saatlik fiyatlar ama bugün sabah girip ertesi gün akşam çıkabilirsiniz. Ayrıca fiyatlara elektrik ve su giderleri dahil. 5) Kendi çadırınızla giderseniz sıkıntı yok ama tesisin çadırını kullanacaksanız hafta sonu için rezervasyon gerekebiliyor, hafta içi sıkıntı yaşanmıyor. Tüm balık tutkunlarına duyurulur. Bu arada bi aksaklık olmazsa 3-4 arkadaşımla birlikte bu çarşamba gitmeyi düşünüyorum. Hareket istanbuldan olacak. Katılmak isteyen arkadaşlar için araçta yer olmayabileceğinden taşıt ayarlamaları ricamdır...
Benim gittiğim zaman orman kampında tadilat vardı sezona hazırlanıyorlardı, bu sene ilk müşteri biz olduk heralde , kimse yoktu 25 tl verdim belki bize bir indirim yaptılar kimse yok diye , bir yer daha söylüyeyim, tekirdağ şarköye bağlı uçmakdere (Yamaç paraşütü yapılır) ... İstanbula yakın bir yerdir güzel balık yapar. http://www.gezikolik.com/tr/Macera_Spor/Yamac_Parasutu/Ucmakdere_de_ucmanin_keyfi/p_1741_2.aspx Fotoğraf çekildiği gün yamaç paraşütü aktivitesi vardı heralde kalabalık görülüyor, genelde çok sakin yerdir.
Doğrudur ycan da bişey sormak istiyorum 25 tl yi çadırları siz götürdüğünüzde mi verdiniz yoksa tesisin çadırlarını mı kullanmıştınız. anladığım kadarıyla arabaya para vermemişsiniz zati.
Pardon imza ayarlarımı kayıt etmemişim, tesisin sadece tuvaletlerinden faydalandık (yeni yapmışlar gerçekten tebrik ederim tesisi çok güzel olmuş), bütün malzemelerimizi kendimiz götürdük. Valla açıkcası neye para verdik onu bile anlamadım, in cin top oynuyorduk . Sonuçta 25 tl verdik ama tesis gerçekten güzel, ben genelde ıssız kimsesiz yerlere giderim çok nadir tesislere giderim , bu tesisi beyendim güzeldi. Denizi güzel tesisin sol tarafında ailecek rahatça girilecek büyükçe plajı mevcut, sağ tarafıda güzel fakat kestane sorunu var, sol tarafında bir taşlık mendirek yapmışlar hemen yanında tatlı su akıyor denize güzel balık yeri. Bu arada bahsettiğim tesis danışment orman kampıdır. http://www.danismentormankampi.com/ Gökçetepe orman kampı uzun süredir kapalı , gitmeye niyeti olan arkadaşlar o kampa yönelmesinler, saygılar.
Dediğin gibi ben de ıssız yerleri çok severim. Böyle doğayla başbaşa ıssız sakin... Biraz fazla soru soruyorum belki ama peki deniz kenarı değil de göl kenarında bildiğin güzel bi kamp alanı var mı. Ben tatlı suda balık tutmayı daha çok severim de...
Ne demek; istediğin kadar sor burda paylaşım yapıyoruz olurmu lütfen, tatlı su konusunda ben yabancıyım , benim işim denizle, ama bir kaç şey söyleyebilirim, istanbulda çatalca taraflarında istersen güzel yer biliyorum, saroz tarafında, erikli ve enezde göller var oralara bak bence, enezde dalyan gölü var , verdiğim linkte incele bölgeleri keşif yap. Yol haritanı güzergahını belirle. http://www.turkcebilgi.com/harita/