Cahil Balıkcı

Konu, 'Genel Konular' kısmında bülenttok tarafından paylaşıldı.

1. bülenttok

bülenttok BÜLENT TOK

Favori Kamış:
    amudson kudos, okuma v sistem,
    Favori Makine:
    shimano sahara ve symetre. daiwa emcast, daiwa bg ,
    En İyi Avı:
    izmit körfezinde iki kiloluk bir sinarit,
    Bu akşam televizyon kanallarında hep aynı haber boğazda balıklar ölüyor, bayılıyor ve elinde kepçelerle bu balıkları toplayanların görüntüleri. Bu ayrı bir konu esas konu CNN kanalında cüneyt özdemirin sunduğu programda iki kişi var ve bu kişiler dernek başkanları. Biri trolcülerin diğeri de herhalde gırgır tabir ettiğimiz balıkcıların başkanı. Bu kişileri dinlerken bir ara çıldıracağım hissine kapıldım. Neymiş aynen tabiri şu. Alın size yasak, alın size 20 cm limiti. İşte biz yakalamadıkta ne oldu. Kar suyu tüm balığı öldürmüş. Eğerki onlara izin verilseymiş yarısını yakalayıp ülke ekonomisine katkı sağlarlarmış, kalan yarısıda kaçar ve kar suyundan ölmekten kurtulurmuş. 48 yaşındayım hayatımda her türlü aptallığı gördüm ve duydum böylesini ilk defa görüyor ve duyuyorum.
    Bu nasıl bir aç gözlülük, nasıl bir vurdumduymazlık, bu nasıl bir ilkelliktir anlamakta zorlanmak kelimesi yetmiyor. Dünya var olduğundan bu güne her kış olabilen bu doğa olayı sanki ilk defa oluyormuş gibi televizyonlarda alın işte yasakladınızda ne oldu, doğa tüm balığı yok etti diyerek yaptıkları katliamları haklı gösterme çabası insanı delirtmeye yetiyor.

Bir ara trolcuların başkanı vatandaş ne dese trol zararlı değil aksine faydalı bir avlanma yöntemiymiş. Cümle kurmaktan aciz kişiler çıkıp bu denizlerdeki balıklar sadece balıkcılara aitmiş, fakat hakettikleri payı alamıyorlarmış. Ya siz kimin denizinden kimin balığını kendinize hak olarak görüyorsunuz.
    Beyler bu denizlerdeki balıkları ahmet aganın tarlasındaki buğdayla karıştırmayın. Bu balıkları sizmi yetiştirdinizi, yada var olanların neslinin devamını sizmi sağladınız ( aksine trol gibi tüm denizdeki canlıyı yok eden bir sistemle avlanıp yok ettiniz) devletin size üç mil yasağını hiçe saydınız, kesilen cezaların hiç birini zaten ödemediniz. ( buradan sorarım yetkililere biz alkollü araç sürdüğümüzde, kuralları ihlal ettiğimizde aracımız bağlanırken ) neden bu kişilerin tekneleri karaya çekilmez. Tabi devletin bu kişilere gücü yetmiyor ben öyle zannediyorum. Ancak beni bu düşünceye iten sebep karşımdaki sonuçtur. sorarım bu güne kadar kıyıya çekilmiş bir trol teknesi yada gırgır gören varmı.
    Artık cezaların sıklaşarak ve teknelerde bağlanarak uygulanma zamanı çoktan geldi ve geçti. Kuralına uygun avlanan, yasaklar uyan, vergisini tam ödeyene lafımız olamaz. Ben işçi vergimi çatır çatır kesiyorlar, trafik cezamı çatır çatır alıyorlar, her türlü beni takip ediyorlar o zaman denizlerin böyle başı boş olmaması gerekir.

Balık yasağının artarak devam etmasi gerekiyor. Yasağa uymayanlarında avrupada yada dünya örneklerine bakarak derhal cezalandırılmaları gerekiyor.

2. Cenani

Cenani cenani

Favori Kamış:
    Lineaeffe AC Casting 420
    Favori Makine:
    Okuma Rav-II 65
    En İyi Avı:
    1 kg 500 gr Gökkuşağı Alabalığı (Şemsipaşa)
    Bu şerefsizlerin ellerinde avuçlarında ne varsa alıp dibe göndereceksin ve denizden men edeceksin! Şimdiye kadar yaptıklarına saysınlar!

Nerdeeeee öyle topları büyük yönetici, nerdeeee?

3. cemil sarihan

cemil sarihan cemil sarihan

Katılıyorum,ahmak insanlar...Kınıyorum....Lanetliyorum....

4. kaşıkçı

kaşıkçı FARUK

Favori Kamış:
    Hafif olsun kolum ağrıyor sonra. Reklama gerek yok.
    Favori Makine:
    O da hafif olsun. Çok dandik olmasın.
    En İyi Avı:
    Dardanel ton 3'lü paket
    Yazacak şey bulamıyorum, Allah canını alsın bunların, şerefsiz çakallar!!!!!!!

5. maximturka

maximturka mert

Favori Kamış:
    Okuma Salina SeaSpin10-40g,Shimano Alivio AX8000 3,30mt 50-100gr, Lineaeffe ac casting surf 390cm,
    Favori Makine:
    Okuma Safina Pro SPa-25 , OKUMA AVENGER AV-55 MAKİNE,DAİWA CROSSFIRE 2500
    hafta sonu bir kanalda program vardı , program bır balıkçı teknesinde geçiyordu. az da olsa orada çalışanların yaşamları hakkında bilgi sahibi oldum. o teknenin sahibi ile roportaj yapıldı ve onlarda trolcülerden yana dert yanıyordu. balığın azlığından şikayet ediliyordu. çok ilginç önerileri vardı ve kanımca mantıklı geldı bana . kendisinin önerisi; her balıkçı teknesine belli bir kota getirilmesi, var olan balıkçı teknelerinin sayısının azaltılması ve her teknede su ürünleri mühendislerinin olması ve bu vesile ile kontrol ve denetimin sağlanması.

6. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Evet bende az önce, dernek başkanları Kokoş'u dinledim (ki yeni bir yıldız daha doğuyor, Ajdar 2):D
    Adam yazık diyor, bize sınırı koydular, bakın şimdi millet bedavadan topluyor balıkları mealinden birşeyler zırvaladı:mad:
    Ya insanda biraz haya olur, ahlak olur, birde çıkmış greenpeace'ler nerde şimdi diyor terbiyesiz herifbanghead
    Sanki adamın babasının balık yetiştirme çiftliği patlamışta, babasının balıklarını vatandaş topluyor gibi... Laftan anlayacakları yok ki bu heriflerin, keşke anlasalarda bizde ciddi bir şeyler yazabilsek, bir arkadaşımızın imzasında görmüştüm.

SÖYLESEM FAYDASI YOK, SUSSAM GÖNÜL RAZI DEĞİL!!!!

7. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    yahu hadi bu cahilliktir. cuneyt ozdemirin agizlarinin payini vermesini beklerdim. onu da geçtim geçen gun skyturkte canli yayin girgir teknesindeydi. hamsiye mola yaptilar çektiler topladilar yavru çikti geri doktuler falan. bu meyanda muhabir tayfalarla roportaj yapiyordu. yasini basini almis bir abi 25 senedir bu teknelerde çalistigini tayfalarin en buyuk probleminin sigortasiz çalisma oldugunu soyledi. emeklilik yok yani. dogal olarak kaptanin maas bordrosu derdi, vergi derdi de yok. bildigin kaçak isçi pozisyonu. bunu tvde canli yayinda bangir bangir veriyorlar ve devletin savcisi tahkikat baslatamiyor.

8. Mercan

Mercan Hakan GÜVENİR

Favori Kamış:
    D.A.M EVEOLUTION TELE-X 300
    Favori Makine:
    muhtelif makinalar
    En İyi Avı:
    Kofana,Tartmadım
    Tam bir bağlantı kuramadım ama.Mesela hepimiz birgün öleceğiz.Bu durumda,şimdiden organ mafyasına versek ya organlarımızı,para kazansın zavallılar!!!gibi birşey sanki..Yani nasılsa ölecekti bu balıklar,ortalığı bulandırmasaydınız biz öldürüp para kazanacaktık büyük-küçük demeden..Organ deyince,benim bu zevatlara uyacak bir organım varda,,neyse konuyu saptırmayayım..iyi geceler.

9. avciibo1985

avciibo1985 ibrahim

Favori Kamış:
    LINEeAFLE surf
    Favori Makine:
    okuma traventine65 surf okumacompressa cp 65 surf okuma compressa cp 80
    En İyi Avı:
    hangisini yazayım
    cahillik paraylamı

10. hakiahakia

hakiahakia Hakki

Favori Makine:
    Spro
    En İyi Avı:
    Levrek 2,7 Kg.
    İzlemeyenler tam programı aşağıdaki linkten izleyebilir sayın arkadaşlar...
    Kopyalayın yapıştırın izleyin. Yani 19:53:00'ı da kopyalayın. Tıklayarak açılmaz.

http://tvarsivi.com/player.php?y=4&z=2012-01-30 19:53:00

11. nicholai hel

nicholai hel Aykut

Şu konunun üstüne bir de bunu görünce cinlerim tepeme çıktı yine! Bu kadar cahil bu kadar sığ görüşlü bu kadar çıkarcı adamları gördükçe kafalarını tutup böyle banghead

Biz ne zaman akıllanacağız ne zaman bilinçleneceğiz hakkaten insanlığımdan utanıyorum!!

12. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Ben kaçırmışım, akşam evden bi seyredeyim komedi niyetine. :)

Kızmıyorum artık, kızmak ciddiye almak gibi oluyor. Akla ziyan önerilerine ancak gülüyorum. Su ürünleri mühendisi alalım teknelerimize falan diyordu geçenlerde. Hem istihdam eder, hem kontrol olurmuş.

Söylerken çok mantıklı geliyor ama uygulamada tam bir fiyasko olur.
    Tekneci mühendisin parasını (aylığını) verecek. Bir nevi tekne çalışanı olacak.
    Sonra o mühendis, bu balık yasalara aykırı diyecek, tekneci de balığı salacak. :)

Bu uygulama yalnızca balık aklama (para aklama gibi) olur, başka da bişey olmaz.

Son düzenleme: 31 Ocak 2012
  13. vayaz

vayaz engin bilgiç

Favori Kamış:
    shimano aspire dx 2.70 20-50 gr
    Favori Makine:
    shimano biomaster sw 4000 - Daiwa Saltist 6000 H
    En İyi Avı:
    levrek 3 kg
    uzun zamandır atçeke gidiyorum bu soğuklarda henüz birşey yok ama birgün gittiğimde denizin üstü trofe levrekle dolu olsun bir tanesini bile almam önemli olan ona ulaşabilmek

14. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    Genetiği bozuk insanların .. bir takım makamlarda olması milli felaketlere yol açıyor.. fazlasını beklemek zatet abest ile iştigal olur...

15. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Cahillik değil düpedüz yalancılık.

Bu adamlar bilmiyor mu eğer avlanmayan balık varsa çok büyük kısmının şu ana kadar Boğaz'ı terkedip kurtulduğunu.

16. polat1907polat

polat1907polat hasan

hırsız talancılar

şerefsiz köpekler.yediler denizleri bitirdiler.köpekler hala doymadılar.kara toprak doyursun inşallah gözlerini pislik aşağılık köpekler.

17. bülenttok

bülenttok BÜLENT TOK

Favori Kamış:
    amudson kudos, okuma v sistem,
    Favori Makine:
    shimano sahara ve symetre. daiwa emcast, daiwa bg ,
    En İyi Avı:
    izmit körfezinde iki kiloluk bir sinarit,
    Evet durum vahim. Çünki bu derneklerin başında bu anlayışta insanlar var.ama olsun varsın olsun ya devletten daha büyük bir güç olabilirmi.Bir ülkede devlet ne derse o olur. Yasalar çıkartılır ve her şeye rağmen uygulanır.Bu yasalar her zaman vatandaşın hoşunada gitmeyebilir.
    Çünki biz vatandaşlar birazda işimize geldiği gibi o9lsun isteriz yasaları. Mesela derizki kimse alkollü araç kullanmasın ama ben ara sıra kullanayım, öncelikle beni kimse yakalamasın, olduki yakalandım görmezlikten gelinsin, olmadı ceza kesilmesin. Peki ben alkollüyken kaza yaptığımda, birilerinin canına kastettiğimde o vakit ne olacak oda ecel olsun.

Türkiyedeki balıkcılarda aynen bu şekilde düşünüyor. Hatta birbirlerine silah çekip ateş dahi eder duruma geldiler. Mesaj şu çok konuşan, işi kurcalayan, ihbar eden, engel olan kurşunu yer. Televizyonda çok kibar olmaya çalışıyorlar. Ama her yerlerinden, her hareketlerinden ve her cümlelerinden aslında ne olduklarıda belli oluyor.

Acıtasyon yapmayıda ihmal etmiyorlar. Son yıllarda hemen hemen her noktada bu acıtasyon karşımıza çıkmakta.
    Dünyanın hiç bir ülkesinde böyle bir durumla karşılaşmak mümkün değil.Bakalım bizim devletimiz bu işleri nasıl ve ne zaman kontrol altına alacak.

18. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    Dersinde sevgili Bülent...??

Ama ne derse ? Dogru olanı derse ? bu güne kadar pek te iç açıcı şeyler olmadı..

çok yakın zaman güzel bir iş yapıldı bakalım sonucu ne olacak ,

bu bilim insanları içinde yakından tanıdıgım hocalar var ,, emek verdiler zaman ayırdılar gittiler oraya çalıştılar ,bir şeyler ortaya koydular konu devlet katına geldiğinde inşallah olumlu kararlar verilir..

http://www.usakhabermerkezi.com/guncel/obaf-bilim-kurulu-toplandi.htm

19. gogo71

gogo71 GÖKHAN

En İyi Avı:
    5.7 kg levrek
    o kadar organizasyon yapılıyor bütün forumlarda, büyük bir organizasyonla türkiye'nin her yerinden avcı arkadaşlarımızla toplanmalıyız istanbul ve ya ankarada... ama öyle yüzeysel bir eylem olmamalı. 1000-2000 kişi olursak hiçbir etkisi olmaz 10 binler olabilirsek etkili oluruz. 10 binler olmak da kolay değil ama maddi durumu iyi olan ve gönüllü kişiler ve ya sponsorlar desteği ile otobüsler kaldırmalıyız...