merhabalar siteye yeni üye oldum kardeşimle beraber bir bot almaya karar verdik, pek dalgası olmayan bir barajda kullanacağız. uzun araştırmalarım sonucu ızgara tabanlı bir bot almaya karar verdik (aslında alüminyum tabanlı alacaktık ama her defasında sök tak bir de ağırlık meselesi var) http://www.tekneyatmalzemeleri.net/?urun-detay_24778_CAiS_300_cm_Izgara_Tabanli_Fishing_Bot.html bu botu bilen var mıdır? varsa bilgi verebilir mi ya da başka bot önerisinde bulunabilir mi? teşekkürler şimdiden..
Eren Bey öncelikle sitemize hoşgeldiniz. Aradığınız bilgiyi talep etmişsiniz ama tanışalım bölümünde birkaç satır bile olsa kendinizden bahsetmeyi unutmuşsunuz sanırım. CAIS benim şu ana kadar duyduğum bir marka değil. Merakımdan google üzeride arattım sadece sizin verdiğiniz siteye ulaşabildim. Sitede yazan özelliklere ve resime göre iyi görünüyor fakat sizin istediğiniz amaca göre bana fiyat biraz pahalı geldi. Sizin belirttiğiniz ihtiyacınızı karşılayacak özelliklerde 500 TL altında satılan oldukça fazla ürün bulabilirsiniz.
teşekkürler yorumunuz için, bende duymadım arattım baktım bende bulamadım, keşke birileri görmüş olsa da yardım etse diye başlık açtım. fotoları gayet güzel görünüyor ama bişey ifade etmez tabiki..
727 lira havale ile evet çok para 2. el nerden nasl alacağız? nasıl güveneceğiz bilemiyorum ki. gözümüzle görebilsek o da zor, Tokata yakın bir yerde olsa da bakabilsek.
botun özellikleri kötü sayılmaz. tabi o fiyatın içine motor takma aparatı ve diğer hediye diye yazdıkları eşantiyonlar dahil. sadece motor aparatı piyasada 70-80 tl. 2 kişi için fena sayılmaz. ayrıca kürek takma bölümleri kilitli ki bu güzel bir özellik sayılır. kürek çekmeyi kolaylaştırmasının yanında küreklerin de kayarak düşmesini engeller. albastar ın benzer özelliklere sahip botu 1000.tl civarında. tabi kumaş kalitesi belki daha iyidir albanın ama bu botunki de çok kötü değil. ben 2.85 seahawk II bot kullanıyorum. ankara kesikköprüde ve kapulukaya barajlarında ve istanbulda terkosta kullandım. gayet memnunum. fiyatı da 350 tl civarı. kürekleri kilitli. CASIS alınabilir bir bot. ayrıca balıkmarketim.com sitesinde de satışı yapılıyor.
ama benim şahsi fikrimi sorarsanız eğer bot konusunda tecrübeli değilseniz ve maddi imkan da varsa ağırlığına ve sök-tak işlemlerine takılmadan diğer pahalı markalara göre daha hesaplı olduğundan aynı markanın 3 mt. lik alüminyum tabanlı olanını tercih edin derim. ızgara tabanlı botta ayakta avlanmanız çok zor olur ama alüminyum tabanlı botta hem ayakta hem oturarak avlanma imkanına sahip olursunuz. zira sürekli oturmayacaksınız botta. bir çok zaman ayağa kalkmak zorunda kalacaksınız. ayrıca ilerde elektrikli bir motor falan da alırsanız onun aküsünü koymak için alüminyum tabanlı bot çok daha elverişli olur. inşallah yardımcı olabilmişimdir.
Kemal hocam gerçekten çok yardımcı oldun, zaten amacımız alüminyum tabanlı bir bot almaktı ama sök tak olayı kafamızı karıştırdı doğrusu. Izgara tabanlıya göre inanılmaz avantajları var evet. Yorumunuzu değerlendirmeye alacağım tekrar teşekkürler..
Şimdiye kadar hem ahşap hemde alüminyum tabanlı bot kullanmış birisi olarak, her zaman-her yerde alüminyum derim. Varsın ağır olsun. Sonuçta ayağınız sağlam yere basıyor.
Hakan hocam size de bir soru sorsam ve diğer arkadaşlara şimdi aynı markanın iki ayrı modeli var daha doğrusu A burun ve D burun hangisini seçerdiniz siz olsanız? hangisinin ne gibi avantajları var? alüminyum tabanlı bot kullanan biri olarak. http://www.tekneyatmalzemeleri.net/?urun-detay_24769_CAiS_270_cm_Aluminyum_Tabanli_D_Burun_Sisme_Bot.html http://www.tekneyatmalzemeleri.net/?urun-detay_24763_CAiS_270_cm_Aluminyum_Tabanli_A_Burun_Sisme_Bot.html
Şimdiye kadar kullandığım üç botta D burunluydu. Dolayısıyla A burun için yorumda bulunamayacağım. Ama D burunun A buruna göre çok daha yaygın olduğunu dikkate alırsak bunun mutlaka mantıklı bir nedeni olmalı.
D burunlu olması bir avantajdır çünkü çapa atarken veya çekerken bot ile teması olmayacağı için sorun olmaz düşüncesindeyim. Ancak alüminyum taban yerine ahşap taban alırsan hem botu taşımada kolaylık olur hemde malzemeleri indirip bindirirken zorlanmazsın.Ahşap taban herzaman için hafiftir.Heleki keyifli bir avdan yorgun dönerken o malzemeleri toparlamak eve gelince de arabadan eve veya depoya taşımak ölümdür
Yeni konu açmak istemedim. Bir sorum olacak. Peki ahşap tabanlı bir bota sonradan aluminyum taban takılabilir mi? Ya da yaptırılabilir mi?
evet taban halinde bütün olarak satılıyor onlar ama fiyat konusunda bir bilgim yok ahşap tabanı botunuzun özellikleri ile orantılı olarak ilgili firmadan aliminyum satın alarak değiştirebilirsiniz. ben de 1 hafta önce tekneyatshop.com dan 3.60 seastar bot aldım şuan evimde ahşap taban 1000 liraya kalitesi hoşuma gitti kumaş kalınlığı işçiliği falan tavsiye ederim fiyatına göre gayet tatmin edici bir bot
Bu Cais Botu özellikle zengin paket içeriğinden dolayı ciddi ciddi düşünmeye başladım. 1100 Denye ve 0.90 kumaş kalınlığı olduğundan bahsediliyor. Ayrıca Ani basınç değişiklikleri için emniyey valfı, çapa makarası gibi özelliklerini beğendim. Fiyatı da birçok bota göre cazip ama Samsun'da bu botu görüp alma gibi bir şansım yok. Ayrıca görsem de ilk botum olacağından belki de nasıl bir kaliteye sahip olduğunu anlayamayacağım. Gören kullanan bilen var mı arkadaşlar? Ayrıca Moonstar'la görsel olarak aynı olduğunu gördüm. Moonstar'ın her boyu yok ama daha ekonomik olduğuun görüyorum. 2'sini bir arada satan avmarketim.com şuanda moonstar'ı stoktan kaldırmış. Yakından takip ediyordum ama stoktan kaldırdığı saatlerde sahibinden.com üzerinde bir arkadaş sıfırlarını satışa sundu? Bu görsel olarak ve özellik olarak aynı olan botlarda neden iki ayrı markalama söz konusu? Acaba aynı değiller mi? Son olarak 2 kişilik kullanım için 270 bir bot planlıyorum. Belki bunu 3 kişi için 300 bota çevirebilirim böyle bir bot için 3.5 hp bir motor yeterli gelir mi?