hep ava gidip boş dönmekte olmazki gündüz 15.00 gibi ava gittim akşam günbatımına yakın bir saatte bu çakal sahteme atladı bir basıyorduki kalama almış başını gidiyordu kalamayı biraz sıktım hop aldım kucağıma birde bu çakaldan sonra bir zargana aldım ama denizde küçük balıklara saldıran avcı balıkları görünce eve 1 saat gecikmeli gittim ama değdi denizdeki oynamayı görünce bu kadar avcı balığı nasıl kandırabilirim hesabını yaparken bu ikisi kısmetime düştü 10 dk saldırıdan sonra deniz eski ölü şeklini aldı ve bende koyuldum evin yoluna birde ev yapımı peynirli üstü fıstıklı künefe offf yeme yanında yat misali bu günde böyle geçti işte zargana bildiğimiz normal boyutta ama çakal balık: 40 cm 700gr geldi daha iyileri sizlerin olsun
Öncelikle tebrik ederim bu mevsimde hiç zargana yakalamadım yakalıyanıda bu civarda görmemiştim.Diğer balıkta orfozu çok andırıyor,züber şeytan denilen balık sanırım.Orfozun boy limiti 45cm,çakaLın da yasal avlanma boy limiti varmıdır idk ?Bilen arkadaşlar varsa yardımcı olurlarsa sevinirim.
Böyle bir balık yakalayan daha önce de olmuştu forumda. Orfoz olduğunu bende zannetmiyorum. Tam emin değilim ama Sevgili Cem'in dediği gibi züber olabilir büyük ihtimal. Emin olmamakla birlikte Züber'se tebrik ederim. Tatlı da çok güzel görünüyor.
Tebrikler Latince adı Mycteroperca rubra olan balığın adı Taş Hanisi'dir. Çok fazla yerel ismi olan balığın en sık kullanılan isimleri Züber, Çakal, Şeytan Balığıdır. Orfoz ve Lagos balıklarının da bulunduğu Serranidae (Hani balıkları) sınıfındadırlar. Bu familyanın en değerli balıkları olan Orfoz ve Lagos balıkları için tebliğde 45 cm. boy ve günde 3 adet balık limitleri vardır. Taş hanisi için tebliğde bir limit bulunmamakla beraber aslında familyanın Orfoz ve Lagos'tan sonra gelen değerli balığı olduğu için çok küçük boyda olanlarını avlamamaya özen göstermek gerekir. 40 cm. boy bu balık için bence avlanılabilecek bir boydur, yasal olarak da uygundur.
senin ayak izlerini takip ederek bir şeyler yapmaya çalışıyoruz ustam ayrıca ormanda dikkat et kendine bize çakal denk geldimi geri adım attıkmı bizim ayak bastığımız yerde nefes bile alamaz ama senin uğraştıkların ağaca bile çıksan ağacı sallar düşersin kucağına ona göre