27 Kasım gecesi Aliağa amatör balıkçılar barınağında bulunan teknemin dıştan takma 2008 model 9.9 uzun şaft Mercury motorum 3 kişi tarafından çalınmıştır. 02.40'da beyaz yeni model bir araçla gelip ellerinde demir makasla kaynak yerlerinden söküp 03.08'de olay yerinden seri numarası OR 238 955 olan motorumu çalıp kaçmışlardır.Çevrenizde dikkatinizi çeken bir durum olursa bu olayla ilgili beni bu numaradan bilgilendirmenizi rica ederim 0 532 362 07 59 Murat.
Muratbey geçmiş olsun. Ben buradaki tamirci arkadaşlarıma soracağım ellerine böyle bir motor gelirse uyanık olsunlar diye. Sizde ikinci el satış yapan siteleri ve motor satan bakım yapan yerleri yoklayın. Umarım tez zamanda motorunuz bulunur.
yatacak yerleri yok şerefsiz kitapsızların çok geçmiş olsun umarım kısa surede bulursunuz motorunuzu bir hadis-i şerif derki Mazlumun bedduasından sakınınız. Çünkü onun duasıyla ALLAH arasında perde yoktur.(buhari,Müslim)
Çok geçmiş olsun. umarım hırsızlar yakalanır ve bunu yapanlar cezalarını bulurlar. Aslında benim de tekne almak gibi bir niyetim var ama sırf bu yüzden cesaret edemiyorum. Hırsızlık olayları o kadar çok ki. maalesef hırsıza kilit de işe yaramıyor. Motoru her seferinde söküp götüreyim diyorum ama o da her seferinde sök tak iş değil. Bununla ilgili aslında üreticiler için şöyle bir fikrim de var. Bu motorları mümkün ise el blendır'ı gibi ayrılabilir yapsalar keşke. İşimiz bitince motor kısmını söker, aracın bagajına koyar gideriz. Kuyruk/şaft kısmı da çipli olur ve sadece sökülen motor kısmı ile çalışabilir vaziyette olur. Böylece Şaft teknede kalır ve çalsalar da çalan kişinin işine yaramayacağı için hırsızlık vakaları epey azalır. umarım üreticiler özellikle küçük motorlar için böyle bir model üretebilir. Çünkü hırsızlık bitmeyecek. Tekrar geçmiş olsun.
Bu arada aşağıda şöyle bir cihaz buldum. Motora monte edilip cep telefonundan takibi yapılabilir. Bu tarz bir cihaz kullanan var mı? http://www.ebay.com/itm/Mini-Real-T...298?pt=AU_Electronics_GPS&hash=item46143eee62
bu cihaz larda yani ucuz olanlarında üzerindeki kırmızı s.o.s yani yardım düğmesine bastığınızda yerini belli eden sinyal gönderiyor diye biliyorum . tabi hepte gönderiyor olabilir.ancak çalışma süreleri 2 günü geçmiyor pil ömrü kısa ancak kediler köpekler için kullanılan gps li tasmalar 60-100 dolar arası .daha pahalı ama sinyal sürekli veriyor onu biliyorum .ve 15 gün pil ömürlü oluyorlar. http://turkish.alibaba.com/product-...acker-device-with-shake-motor-1419247085.html sadece motorun bırakıldığı geceler motor içine gizlenip aktif hale getirlebilir. sim kart la çalıştığı için cep telefonun çektiği her yerde sinyal gönderir
Haram zıkkım olsun şerefsizlere inşallah yakalanırlarda başkalarının canı yanmadan bende motorumu bulurum
Umarım yakalanırlar motorumuda bulurum.Güzel fikir ama öyle birşey yapıcaklarını zannetmiyorum yoksa kimsenin motoru çalınmaz ikinci üçüncü sefere motor satamazlar benim gibi mağdurlara...