Serkan Tebliğ1/2 ye göre aşağıda da alıntısını yaptığım şekilde camgöz avı yapılması yasak durumdadır. Çizelge-7 Avlanması Yasak Olan Türler Türler Latince adı Türler Latince adı Beni balığı Cyprinion macrostamus Kancalı ahtapot Elodone cirrhosa Büyük camgöz köpek balığı Carcharhinus plumbeus Kırmızı mercan Corallium rubrum Kırmızı yıldız Asterina pancerii Deniz alası Salmo trutta labrax Maya Maia squinado Deniz atı Hippocampus hippocampus Mersin balıkları Acipencer sp Deniz kaplumbağaları Caretta caretta, Minare - Chelonia mydas Misk ahtapotu Elodone moschata Dermachelys coricea Mühreler Lamellaridae Trionyx triunguis Ot sazanı Ctenopharyngodon idella Deniz kulağı Haliotis lamellosa Pervane balığı Mola mola Deniz çayırları Posidonia oceanica Pina Pinna nobilis Zostera nolti Şeytan minaresi Gourmya yulgata Gümüş sazanı Hypophthalmichtys molitriks Siyah mercan Gerardia savaglia Ticari deniz süngerleri Spongia officinalis Fil kulağı Spongia agaricina Spongia agaricina Fok Monachus monachus Hippospongia communis Güneşlenen köpek balığı Cetorhimus maximus Triton Charonia lampas Yağlı balık Garra rufa Yunus Delphinidae
Camgöz zincirin en üstündeki baliklardan biri.Bildigim kadariyla eti de asitli ve makbül degil.. Neden avlamak istiyorsunuz?
Serkan bey birde kıyıdan demiş acaba başka bir tür ismi ile karıştırmış olabilir mi? sorusu geldi aklıma...çünkü aksi hem yasak hemde zor gibi nihayetinde köpek balığı yav
Zannedersem mahmuzlu camgöz den bahsediyor daha yeni kıyıdan Aliço nun tuttuğu benzeri http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=21283
. Aşkın'cığım o balıklar tekne ile biraz daha açıktan yakalanmıştır. . Ayrıca Ben Köpekbalığı avlayacağım diye gitmek diye bir şey yok...
. Haklısın aslında Dostum bende JAWS ı ilk izlediğimde böyle olmuştum.... Ama İstanbul'dan ve Boğazdan bahsediyorsak ... Böyle bir takım kullanmak lazım...
. Serkan, Sen ciddimisin? inan anlayamadım ... Kıyıdan atıyorsun. Kırlangıç takımı ile atıyorsun Üstelik İstanbul'dan atıyorsun hadi geldi diyelim kıyıya nasıl almayı planlıyorsun?
kıyıdan kırlangıç alanlar olmuştu ve camgözde varsa tutmayı düşünüyorum zaten çok iriyse misina kopar kıyıya kadar gelebilecek bişiyse kepçelerim.. kırlangıç takımına atlarsa krılangıç avı esnasında aynı yeme camgözde atlar diye düşünüyorum tabii başka yöntemleri varsa öğrenmek isterim.
Yardımcı olalım abi ozaman..... bidene caws avlatalım ona.... Grubu topluyorum hemen Ozan abinin fiberle çevirelim camgözleri
Değerli arkadaşım, kırlangıç bir dip balığıdır, ekseriyetle orta ve üst suya çıkar. Camgöz türünün avlanması zaten yasaktır ki kırlangıçta kullacağınız takım ile de ilgisi alakası yoktur. Camgöz avı kanunen yasaklanmıştır. Bu forum içerisinde bu türün av yöntemleri ile ilgili herhangi bir detaya ulaşamazsınız.
arkadaslar ortada yanlış anladığınız konu var 1. dalga geçilsin diye soru sormuyorum 2. bilenlerden birşeyler öğrenmek amaçlı konu açtım 3. kırlangıç takımıyla tutulurmu? ucuna kırlangıç takacam diye yazmadım dikkatttt