Ben berkay atakan bostancıda oturuyorum balığa cıkmayı seviyorum yani az da olsa ilgiliyim yani 5 metre fiber teknem var göl teknesi yani asıl sürat teknesi 70 bg makine ,herneyse bazen istavrite mezgite cıkıyoruz ama benim en cok merak ettiğim camgözler gece suyun yüzeyine yakın oldukları söyleniyo ve ben gece cıkıp bişekilde bölgeyi yemlesem yani mesela tel bi livarın içine kefal mezgit istavrit kesip doldursam büyük bi mantarla nebiliym bi aparatla suyun yüzeyinde bekletsem , amacım ykalamaya çalışmak değil , acaba görebilirmiyim yani görebilirmiyiz ? birkaç arkadaşımla çıkmayı istiyoruz ,biraz bilgi verebilirseniz sevinirim
Merhaba, Camgözler ve Marmara'da bulunan köpekbalıkları dipte yaşayan cinstendir. Bu şekilde yöntemlerle görebilmek mümkün değildir.
Haklısınız ama , peki bunların özellikle sıcak havalarda ve gece su yüzeyine yakın avlandığı söyleniyo kefal falan yiyolarmış ?
çok nadir zamanlar dışında yüzeyle çok alakasız yaşarlar, sığlara da çok fazla sokulmazlar. tekneyle gecelerce çıkıp binlerce liralık benzin harcasanız da görme şansınız az, hem gece nasıl göreceksiniz... vazgeçin bu sevdadan bence
Mahmuzlu camgöz denen, küçük camgözleri bu şekilde görmeniz zor. Onlar dipte yaşar, kefal filanda yemezler, ölüp dibe inmezse, önlerine. Fakat, Adaların arasında bir yerde akıntı karşıya doğru akar. Burada akıntıyı takiben biraz açılır, bahsettiğiniz gibi ama daha bolca yemleme yaparsanız, farklı türlerde olan ve su üstünde de gezen camgözleri çekme şansınız olabilir. Oranın ilerisi çok derindir. Balıklar derine, dibe inemez, su üstünde olurlar olurlarsa. Akıntıyı takiben gezinen, geçip giden ortadaki balıkları böylece çekme şansınız olabilir. O civarda pek yem olmadığı için, şansınız nispeten yüksek olacaktır. Yapacağınız yemleme, hiç ummadığınız balıkları da çekebilir. Sessiz olursanız, orkinos vs. görme, hatta uygun bir takımla yakalama şansınız var. Ama şansınız var olması, 0 olmaması demekse de, pek büyük değil.
0,001... binde bir. bunun için denemeye değer mi hem de gece vakti? gündüz bu işler olur mu? veya o meşhur akıntıya belki de oraya hiç gitmemiş kişileri tekneyle yönlendirmek aklı selim olur mu? hiç gidip orada bulundunuz mu?
İşin aslı, o bölgede camgöze denk gelme ihtimali, hele o yolla, çok yüksek. Tekne ile denize çıkanın, varsayılan olarak, benim teknem nereye gider, ne yapmalıyım, etmeyelim mevzularını bildiğini farzediyoruz diğer yandan. Orası sık gittiğimiz bir yerdir. Defaten Camgözlerle de karşılaşmışızdır. Hiç unutmam, teknenin yakamozunun peşinden gelen birinden tırsıp (tırsılmayacak gibi değildi ki, tekneden büyük boyu var gibi görünüyordu) en sonunda zargana lambasını arkadan dümen suyuna salıp yakamozu kestirip öyle kurtulmuştuk. Ne heyecandı be, iyi tırsmıştık şahsen.
karacabeyden alsınlar soluğu oda şansları varsa genç arkadaşlara gaz vermeyin.atakan boş ver sen gel avcılara ben sana yakalarım bir camgöz incelersin boşver açıkları denizde önce güvenlik bahsedilen yer açık deniz ne olacağı belli olmaz gemi çarpar makinan bozulur suya düşersin vs boş ver bu fantaziyi 25 30 mt derinliğe büyük kanca büyük balık yatır kısmetine çıkarsa bekle illaki yaz aylarında yakalarsın
Ozaman tamam heyecanlandım şimdiden gelmese de o bekleme heyecanı yeticektir bize ihtimal var demekki . sizin kayıgın peşindeki hangi cinsti acaba merakettim ? tabi kestirememişsinizdir gece gece ama merak ettim .