merhaba arkadaşlar bayramda nasip olursa ankaraya çamlıdere barajına gidicem ama ordaki sazan avlak yerlerini bilmiyorum ikincisi yem olarak ne kullanmam gerekiyo çamlıdere hakkında bana bilgi verebilecek arkadaşlar özel mesaj atarsanız sevinirim
Patron selamlar, Öncelikle Çamlıdere Barajını herkesin övmesine rağmen ben oradan pek balık almış bir insan değilim. Ama gittiğim her ava ait bir av raporum vardır. Bundan sonra geldiğimde nerede balık tutmalıyım. Balıklar nasıl bölgelerde hangi yemle yakalanabiliyor v.s gibi. Ben çamlıdereye giderken Pelitçik yolundan devam ederek Doğancı adındaki köyün yoluna girmen gerekir. Aşağıda belirteceğim linkte haritada yol belirlenmiş şekilde. En son yani "B" noktasından köy yoluna girip kıyıya paralel devam edip ters "L" harfindeki çıkıntıya veya buruna herneyse işte oraya gidip, oltalarını su sağında kalacak şekilde atman gerekir. buradan muazzam aynalı sazan çıkaranları gördüm bu sene ancak vakit olmadığından kalıpta olta atma şansım hiç olmadı. Seneye inşallah buradan sağlam balık alacağım Yem olarak solucan veya mısır kullanmanı tavsiye ederim. Mısırların taze olması gerekir ya da boncuk veya mısıra benzer plastik ile de balık alabilirsin..
Arkadaşlar maalesef hevesinizi başka yerlere saklayın. Yaklaşık 1 aydan bu yana çamlıdere barajı ava kapatıldı. Köylülerle balıkçılar arasında kavga sonucu (duyduğum kadarıyla bıçaklama ve ölüm olmuş, ben şahit değilim. Orada karşılaştığım balıkçılar anlattı.) DSİ, Jandarma ve Anfa güvenliğin korumaları baraja giren tüm yolları kepçelerle kazıp araç girişini engellemişler. Jandarmada bölgede ava izin vermiyor. Biz sabah 6 civarı avlanmak için kepçenin yarım açtığı bir yoldan girmiştik. saat 11 civarı anfa güvenlik personeli gelip kepçenin yolu kapatmak için beklediğini hemen boşaltmamız gerektiğini söyledi.Arkadanda jandarma gelecek dediler. Tabi pek inanmamakla beraber yasaksa uyarız diyerek istemeyerek toplandık ve saat 12 gibi çıktık.(Bizimle birlikte en az 10 araç daha vardı.) Kepçe gerçektende yolu kapatmak için bizi bekliyormuş. VE en az 1 yıl yasak devam edeceği söyledi. Tabiiki karar sizin...idk
saçma bir yasak jandarmanın koydugu yasagın dayanagı varmıymış elimizde balıkçılık belgesi ile giremezmiyiz köylülermi av yapacakmış anlamadımki köylüler nedense barajları sahiplenir olmuş bizim ömerlidede durum böle aslında barajlara en çok para yardımı heralde bizden kesilen paralarla yapılıyodur onada eminim
Doğru söylüyorsun kardeş. Bizim en son gittiğimizde de köylülerle aramızda bir tartışma yaşanmıştı. Yol uzak olduğundan ve 2 gece kalacağımızdan yanımıza aldığımız malzemeler haliyle fazla oldu ve araçlarda yer kalmadı. Ateş yakacak odunumuz olmadığından köylüden parasıyla odun almak istedik. Ancak aynı gün içerisinde birkaç kişinin köyden odun çalmaya çalışmış olduğunu bilmediğimizden köylülere samimiyetle yaklaştık fakat onlar aynı samimiyeti bizlere göstermeyince aramızda büyük bir tartışma çıktı ve Allah'tan kavgayla son bulmadı. (Yoksa hiç şansları yoktu ) Herneyse aradan bir hafta geçmişti ve olay anında yanımızda olan bir arkadaşım o hafta da balık tutmak için tekrar çamlıdere ye gitmişti ve beni telefonla arayıp köyün yandığını ve jandarmanın köyü basıp herkesi topladığını söyledi. Olayın aslını sonradan öğrendim... Köylülerle balıkçılar yine odun yüzünden tartışmışlar ve sert davranışa tahammülü olmayan balıkçılar alkolün verdiği etkiye dayanarak köyü ateşe vermiş Olay yerine jandarma müdahale edip kavgayı başlatan köylüleri ve ateşi yakan balıkçıları alıp diğer balıkçıları da barajdan uzaklaştırmışlar. Ancak yasak var mı yok mu herhangi bir bilgim yok.
Arkadaşım sanırım benim duyduğum olay senin bahsettiğin durumdan sonra gerçekleşmiş. Kavgadan sonraki haftada yine aynı bölgede köylü ile balıkçı arasında kavga yaşanmış. ve bıçaklama olmuş (yine sadece duyduklarımı anlatıyorum.) bıçaklanan şahıs hastanede ölmüş olay kaymakama yansımış. ve bu bölgeye balıkçı girmesini engellemenin en kolay yolu barajın balıklandırılıyor diye yasaklama gelmesidir. DSİ de bu yolu seçmişki baraja balık salınacağı için uzunca bir süre yasak ilan edilecek ve kimsenin burnu kanamadan rahat bir nefes alınmış olacak.(Benim fikrim çamlıderenin balıklandırılması için yavru balık salınması çok saçma çünkü 1 kg kadar olan balık boyları çok fazla bunlar seneye limit üstü...) Anlaşıldığı üzere oraya kaçak avlananlar ve agcılar tarafından çiftlik olarak uzun süre kullanılmaya devam edecek. Kendini bilen ve yasaklara saygı duyanlar daha çook taban eti yemeye devam edecekler. Sağlıcakla kalın.
Sazan yasağı kalkıyor. Çamlıdere'deki yasak sürüyormu acaba. Bilen??? Geçen sene gitmiştik, kimbilir bu sene de yolumuz düşecek.