Arkadaşlar Sezon açılışını Çamlıderede yapmayı planlıyorum. Ama barajda verimli olacak bölgeler hakkında fikirlerinize ihtiyacım var. Bölgeyi bilen balıkçı dostlardan yardımlarını bekliyorum. Saygılarımla.
Bir Arkadaşimin Tavsiyesi Ile Oraya Gitmiştim. Kendisi Bir Hafta önce Gittiğinde Iyi Bir Av Olduğunu Anlatmişti. Fakat Akşama Kadar Sadece Oltaya Takilan Bir Minik Sazancik Olmuştu. Oltalar Sürekli Vuruş Aliyordu Fakat Bir Icraat Yoktu. Bu Tabiki Bizim O Gün Için Kismetimiz Olmadiği Anlamina Geliyordu. Bölgeyi Iyi Olarak Bilmediğim Için Sana Bir Tavsiyede Bulunamiyorum. Fakat Sana Güzel Avlar Diliyorum.
geçen sene barajın çeşitli yerlerinde şansımı denedim ama maalesef kayda değer irilikte sazan çıkmadı hatta o kadar ufaklardıki yakaladıklarımın hepsini iade etmek zorunda kaldımbu sene ne olur bilemem ama başarılı avlar dilerim raporunu bekliyorum... rastgele
Arkadaşım 2 sorum olacak 1. si gittiğiniz bölgeye çamlıdere ayrımındanmı girdiniz, yoksa çeltikçi üzerindenmi gittiniz, 2.si ise avlandığınız bölge sığmıydı yoksa derinmiydi.bilgilendirirsen en azından doğru yer seçimi yapabilirim.
çamlidere Ayrimindan Gittik(otoban üzerinden). Derin Bir Bölgeydi. Saniyorum Küçük Kefaller Olsa Gerek Bizim Yemlertereyağindan Kil çeker Gibi Kancadan Siyiriyorlar Geriye Tertemiz Bir Kanca Geliyordu.avlndiğimiz Yerin Hemen Yakininda Bir Köy Vardi Sular Biraz çeklimişti. Bir Burun üzerinden Avlandik. Dediğim Gibi Bizi O Alana Götüren Arkadaşimiz Bir Hafta önce Ayni Yerde Güzel Bir Av Geçirmişti. Umarim Kismetinizde Iyi Bir Av Vardir. Sabirsizlikla Beklediğiniz Gün Her Aniyla Mükemmel Geçer.
Sizin çamlıdereden beklentiniz nedir? Sazan avlamaya mı gideceksiniz ? Çok büyük bir Alandan söz ediyoruz en büyük su kaynağı Ankara için diğer tüm barajların toplamından daha büyük. Orayı çok iyi bilen ve daha önce çok verimli avlar yapmış birisi ile gitmek lazım diye düşünüyorum. Bir dere bağlantısından söz ederler ve orda çok balık tuttuklarını söylerlerdi önceden ama ne kadar doğru bilmiyorum. Ama orda saniyeler içinde bir sürü kadife tuttuklarını gözlerimle gördüm bu 6m lik 8mlik kamışlarla. Haydi bakalım rastgele. Umarım umduğunu bulursun.
Eray bey niyet tabiki sazan Ben 2 yıldır ankaradayım. Çamlıdere barajına 1 kez gittim. ve avlak hoşuma gitti. Burada güzel avlar yapabileceğimi düşünüyorum. Maalesef ava: sessiz, sakin ve az kişiyle (2 kişi) gitmeyi seviyorum. (Fazlası avdan insanı soğutuyor.) Bu durumda da mecburen gidip deneye deneye tecrübe etmem gerekecek. Bölgenin büyüklüğünü bildiğim için iğne ile kuyu kazmaktansa sizin gibi olta balıkçısı dostların tecrübelerinden faydalanmanın daha mantıklı bir hareket olacağını düşünerek bu konuyu açtım. Paylaşmakta sakınca duymayacak arkadaşlardan yardımlarını istiyorum. saygılarımla.