Değerli Üyeler Son İstanbul seyehatimde, tekrardan, bazı usta ama adları yakın çevreleri dışında balıkcılık camiasında pek duyulmamış bazı avcılarla tanıştım. Hepsi beni biliyorlardı.Sitemleri ise hazırdı. Bizde hep büyük balık tutuyoruz deyip,o,iphone mıdır nedir telefonlarına sarılıp tuttukları trofe balıkları teker,teker bana gösterdiler. Sitemleri neydi dersiniz. Yahu o kadar sana menfi laf eden oluyor,sen halende ne tuttuysan resipleyip,üstelik olduğu gibi anlatıp,birde püf noktalarınada değinip halende anlatıyorsun. Sebebi nedir,ana getirisi ne olmuştur,eline ne geçmiştir. Doğrusu cevap vermekte zorlandım. Az daha onlara tamamen hak vermeye meylendim. Peki sizce ne yapmalıyım. Bakınız Saroz avlarıma başlamama şurada bir ay falan kaldı. Hanımla anlaştım.Havaların müsait olduğu her gün orada olacağım.Belki tamamen inziva hayatı süreceğim.Ama denizle,balıkla birebir beraberde olacağım.Umarımki hayli balık tutacağım.Bunların arasında önemli trofelerde olacak. Sponsarlarım teknemi en son elektronik cihazlarla donatacaklar. Bunların arasında en son model FF ve GPS cihazlar,elektronik Down Rigger'lar tekne iç donanımı için,ısıtıcı,soğutucu cihazlar,ocak,dolap hatta hela falanda bulunacak. Derin su avları için otomatik elektrikli çıkrıklar,özel olarak kendimin hazırlayıp durduğum çok derin su takımları,belki bini aşkın hertürlü sahteler,uzun olta sırtı düzenleri,nihayet nadide tüy ve simlerime kıyıp hemen her balık için özenle yaptığım çapariler,birçok kamış ve sair makaralar,kalamar düzenleri,canlı yem livarları,balıkları dışarı çıkarırken kimselerin görmemeleri için fermuarlı seyyar livarlar,eksi 27 dereceye dayanıklı uyku tulumları,nerdeyse eksiksiz teçhizat,süreli ve sürekli avlarımda hep elimin altında olacaklar. 10 gündür pehizdeyim.Afı,gafı yutan bendeniz bu işin üstesinden gelmekteyim.Son tartıldığımda 106 kiloydum. Karada bir fokun beceriksizliğindeyken,denizde ise tam tersi hüviyetteyimde,ah şu yere düşen birşeyi göbeğim yüzünden alabilme zorluğum,karadan tekneye atlarken göbeğimin beni öne çekip sanki kapaklanma tehlikesi yaşamam,bir yere atlarken dizlerimin bunca ağırlığı taşımada ağrıyla cevap vermesi,işte tüm bunlardanda kurtulmak amacıyla başladım ben bu perhize. 80 kilolara bir inebilsem,umuyorumki dertlerimden hayli kurtulurum. Neyse,esas konu bu değil. Esas konu benim ne derece paylaşım yapıp,yapmayacağım konusu. Sahi huylu,huyundan vazgeçebilirmi dersiniz. Sevgi ve saygımla kalınız
Her türlü paylaşımınız için emeğinize sağlık. Balık avı sitesinde her konunuz en az 2000 bin kişi tarafından okunuyor ama cevap yazan sınırlı. Şahsi görüşüm terbiyesizlik yapılmadığı sürece paylaşıma devam. Sitenin birinde bir şahıs tarafından size seviyesiz bir cevap yazıldığını gördüm. (Gerçi o şahıs herkese yapıyor ama...) Yazılarınıza değer verilen sitelerde paylaşımlarınızı görmek isterim. Saygılar.
Arada seviyesizliğinde ötesinde menfi yorumlarda aldığım olmuştur. Ancak şunuda sormak isterim. Peki onlar nerededir şimdi,bunu iyi incelemek lazımdır.
Vedat amca inşallah trofeler süslendirir tüm avlarında oltanı bunları bizimle paylaşmayı esirgeme lütfen senin paylaşımlarına bakıpta üşengeçliğimi yenip avlağa 2 saat daha erken gittiğim çok olmuştur her seferinde boş dönsemde yinede paylaşımlarını takip edip eğlenirim bırakma paylaşmayı Saygılar
Yeni sistemlerinizle yeni avlarınızı dört gözle bekleyenlerden biriyim. Çok defa yazılarınızı okuyup cevap yazmam. Ama size ve paylaşımlarınıza saygı duyarım. O istanbullu bencil balıkçılara şöyle deseydiniz: "Benim en azından Manisa'ya yolum düştüğünde beni misafir edecek bir kardeşim var, ya da başka şehirlerde! Sizin neyiniz var?" Paylaşımlarınızı zevkle okumaya devam edeceğim, Saygılar.
Sevgili Vedat amca, en başta şunu belirteyim yazılarınızı, raporlarınızı ve verdiğiniz nadide bilgileri merakla ve iştahla okuyorum ayrıca seviyesizlik, saygısızlık, terbiyesizlik hele ki sizin yaşınızda birine karşı apayrı ve kabul edilemez şeyler ama menfi yorum yani eleştiri veya eleştirel yorumlara da açık olmanız lazımdır. Bir çoğumuzla neredeyse hepimizle mukayese bile edilemeyecek derecede ustasınız ama bu hiç bir zaman eleştirilmeyeceğiniz veya eleştirilmemeniz gerektiği anlamına gelmez. Haksız mıyım?
vedat amca merhaba, bence en önemlisi sağlık, huzur ve mutluluk. Yapılabilecek en güzel şey ise, sigarayı azaltmak ve ideal kg ye inebilmek, rabbim yardım eder inşallah. paylaşımlarınızın tarafsız ve tamemen eğitime yönelik olduğunu içerikten çok rahatlıkla anlıyabiliyoruz. bir çok araştırmalarımda karşıma çıkan yazılarınız büyük kaynak olmuştur. bugün bırakıyorum deseniz bile servet değerindeki paylaştığınız bilgiler adınızın uzun bir süre daha kaybolmayacağının garantisini verebilir, Diğer arkadaşlara gelecek olursak, herkezin bir yapısı var, kimi menfeat gözetmeksizin paylaşır, kimi çıkarlarını ön planda tutar, kimi bilgileri gizler, kimi yanlış bilgi verir, kimi kıskandığı için kendini yarış moduna sokar bunları böyle sıralayıp devam edebiliriz. ama forumdan sizin gibi kaçkişi daha bu şekilde saygınlık kazanabilir ve en önemlisi bunu uzun süre taşıyabilir bilmiyorum. siz ve sizin gibi değerli abilerimizin bize aktardıkları, öğrettikleri, tecrübelerini bize bıraktığınız ve bırakacağınız mirasları korumaya çalışıp ileri taşıyacağız. "Huylu huyundan vazgeçermi" geçmez inşallah. tekneniz hayırlı olsun en kısa zamanda kavuşursunuz inşllah. nice sağlıklı mutlu trofeli avlarda kullanmanız dileğiyle. esen kalın.
Vedat ağabey,şöyle yapayım,böyle yapayım demeyle olacak şey değil anlattıklarınız ve paylaştıklarınız..hepsi doğal olarak ortaya çıkmıştır...sizi VEDAT ABAYOĞLU yapan da doğallığınızdır..herşey gönlünüzce olsun.Allah uzun sağlıklı ömürler versin..
Sevgili Berk Artık hayatımın son devresindeyim. Benden hayli küçük arkadaşlarımı teker,teker toprağa verdim. En yenisi ise daha 10 gün evvel olmuştur. Benim tesellim ne yazıkkison aylarda elde edebildiğim bazı imkanlarmda bu devrede eski günleri anımsatan avlarımı yapabilme olasılığııdır. Ben ne idiysem bu şekildede biteceğim. Avlarımda amacım ,tatlısuda artık üstesinden gelebildiğim yakala,bırak felsefesine denizdede devam etmektir. Ufuklarınız genişletmeye,bu olgudan olabildiğince keyf almanıza yönelik paylaşımlarıma devam etme niyetim arada sekteye uğrar gibi sanılsada,tam tersi tutumum devam edecektir. Segiler
Onların kimileri bencillikten çok kıskanç insanlardır sevgili Sinan. Esasen forum ortamından silinmişlerdirde. Geri kalan bazıları dostum olmaya devam edeceklerdir. Onların kimi zaman boynuz,kulak mantalitelerini hoş görüyorum. Bu durum aksine bana güç vermektedir,motivemi sağlamaktadır. Yoksa yaş gelmiş 66'ya gönül istesede,genelde bedenimle mücadeledeyim. Bu abiniz kısıtlı imkanlarıyla olsada,aynen şunu söylemektedir, Onun evinin ışığı yanmaya devam edecektir.Arda kapısını tıklatırsanız ihya olur. Teşekkür ederim. Sevgiler
Yazılarınızdan çok şey öğrendik Vedat abi.Öğrenmeye de devam ediyoruz.İnsan sadece geride bıraktıklarıyla yani eserleriyle anılır.Kimisi iyi kimisi kötü... Bu sene inşallah kapınızı çalıp sizinle av yapmayı düşünüyorum.Eminim sizden daha öğrenecek çok şeyimiz var.Allah sağlık sıhhat versin.
Vedat Baba ... Torunların varmıdır bilmem ama varsa şayet bizlerde bu işte ancak senin torunların sayılabiliriz. Avlak saklamak, bilgi paylaşmak , öğretmek,öğrenmek yada gözlemlemek hepimiz için geçerli. Balık avı tutkudur,Hastalıktır. Bunun tedavisi alsa yoktur. Bilgini deneyimini Paylaşmayacaksan niçin biriktiriyorsun ? Sen zaten biliyorsun sinaritin hangi jiggle kaç mtde olduğunu ama o balığı hak edenlerde bilmeli bence. Hiçkimseye nankörlüğü yüzünden kızma. Bak rıza komutana ailem şu an sokakağzına doğru yolda. her zamanda ailece görüşürler . Sen kendini bizden esirgersen meydan kimLere kalır ? Sen av raporu yayınlamazsan insanlar nasıl yeni avlar trofeler yapabilsin ?... Amatör avcılığın ve profesyonel oltacılığın önemli bir dişlisisin sen. Kimseye ama kimseye Aldırış etme !... Anam hep bana '' sen Doğru dur eğri belasını Bulur '' derdi Biz doğru duralım eğriler Zaten Aşikar SaygılarımLa.
(((üst konuya attığım aynı mesajı görememeniz ihtimaline karşı yeniden))) Ankara'dan selamlar Vedat abi, "Av Güncesi" kitabınızı dün gece bitirdim. bir nefeste okuduğumu söylemeliyim. hem anılarınızı, hem de verdiğiniz teknik bilgileri bir arada bulabilmek çok iyi oldu. Bu tür kitapların çoğalmasının amatör balıkçılar için ufuk açıcı olacağını düşünüyorum. yeni kitabınızı da bekliyoruz. haftasonu sinop'ta palamut peşine düşeceğiz, pazartesi de kıbrıs'ta orkinos kovalayacağız.. önerileriniz olur mu bize ? palamut için çapari rengi, köstek uzunlukları, rapala önerisi ? ve tabi ki kıbrıs için hangi takım ile av ? yemli, jigli, sahteli ? bu arada iki arkadaş yolumuzun çanakkale sivrice'ye düşmesini dört gözle bekliyoruz.. kolaylıklar.. @vedatabayoglu