http://www.yabantv.com/haber/16926-balik-tutma-keyfi-faciayla-sonuclandi Selamlar tüm arkadaşlara; Aşagı yukarı herkesin haberi vardır dünki karakeçilideki turna yarışmasından, gece botla kapulukaya baraj göletine açılan abilerimizin botu aşırı fırtınadan alabora olmuş ve 2 si sulara kapılıp kaybolmuş biri ise kurtulmuştur. Ah be abilerim o can yelegini taksaydınız keşke şu an hayatta olacaktınız cocuklarınız BABASIZ'' kalmayacaktı. İnşallah birdaha böyle acı olaylar yaşanmaz cocuklar babasız kalmaz dikkat edelim arkadaslar o can yelegi hayatımızı kurtarıyor
Henüz bulunamamışlar sanırım Allah yardım etsin inşallah çıkarlar bir köşeden. Can yeleği kesinlikle şart iyi yüzme bilseniz de şart. Bir de yarışma kesikköprüdeydi bu olay sulubük kapulukaya diyor tam anlayamadım Düzeltme: maalesef 2 kişinin cansız bedenine ulaşılmış bu işin şakası yok çok ciddiye almalıyız bu mübarek günde Allah rahmet eylesin.
Allah rahmet eylesin... Bu göllerde, barajlarda yüzmek denizde yüzmeye benzemiyor herhalde. Çekiyor diyorlar.
İnsanın %70'i su. Kalanı da yağ, sudan hafif, kemik sudan ağır vs. Sonuçta yoğunluğumuz suya çok yakın. Ve herkesin ki başka. Fakat genel olarak sudan azıcık ağır. Bu yüzden tatlı su sizi yüzdürmez, batarsınız. Denizde ise tuzlu su var. Bu yüzden yoğunluğu yüksek. O yüzden de genellikle yüzersiniz, şamandıra gibi. İşte bu nedenle de, denir ki, göl, dere çekiyor insanı. Doğrudur. Denizde sizi yüzeyde tutmaya çalışan yüzdürme kuvveti varken, tatlısuda sizi dibe çeken ağırlık var. Ve dayanacak yeriniz yok, yani ayağınızın altında sizi tutacka bir şey yok. Su üstünde durmak için sürekli itme gücü oluşturmak zorundasınız. Ve yüzgeciniz, kuyruğunuz da yok. O yüzden süratle yorulur, gereken gücü sağlayamaz ve dibe çekilirsiniz. İşte o yüzden, bilhassa tatlı suda, can yeleği kaçınılmaz gerekliliktir. Geçen geldim bir şey olmadı, rahat yüzdüm demeyin, yediğiniz şeye bağlı olarak bile, yüzecek misiniz, batacak mısınız değişecektir.
gecen sene haziranin son haftası ankaradan sevdiğim iki abimle kizilcahamama levrek avına gittik.sabah biraz avlandık,saat 10 gibi hava ısınmaya yeni başlarken guzel kıymetli bir sahtem 5-10 metre derinlikte dipteki bir tasa takıldı.itirazlara rağmen(sahilde doğup büyümüş ve iyi yüzücü olmama güvenerek)girdim suya ve yüze yüze sahteyi takıldığı yerden kurtarıp aldım.bahsettigim yer egrek kayanin bentten tarafı.hakikaten akılsizlik etmisim valla şimdi dusunuyorumda ya kramp girseydi yada sabah yakaladığımız bohcacilarin suda bıraktığı aga filan takilsaydim şimdi daha netleşti durumun ciddiyeti.birdaha öyle bisey yapmam.aynı yerde evvel ki senede yine suya girip öyle bir akılsizlik yapmıştım.Allahın hakkı uctur derler en iyisi son hakkımı hiç kullanmamak.saka bir yana hep bize birsey olmaz anlayışı nedeniyle boyle olaylar basımıza geliyor.ölenlere Allah rahmet eylesin sonsuz avlaklarda avlansınlar inşallah..
Allah rahmet eylesin. Eşeği sağlam kazığa bağlayıp,sonra Allaha emanet etmek lazım derler.Can yeleği şart ki ne şart.İster deniz olsun ister göl farketmez.Önce emniyet.