CAN YELEĞİ ACİZİYİZ

Konu, 'Genel Konular' kısmında MrSyhn tarafından paylaşıldı.

1. MrSyhn

MrSyhn Emre

Favori Kamış:
    c
    Favori Makine:
    d
    En İyi Avı:
    e
    http://www.yabantv.com/haber/16926-balik-tutma-keyfi-faciayla-sonuclandi

Selamlar tüm arkadaşlara;

Aşagı yukarı herkesin haberi vardır dünki karakeçilideki turna yarışmasından, gece botla kapulukaya baraj göletine açılan abilerimizin botu aşırı fırtınadan alabora olmuş ve 2 si sulara kapılıp kaybolmuş biri ise kurtulmuştur.

Ah be abilerim o can yelegini taksaydınız keşke şu an hayatta olacaktınız cocuklarınız BABASIZ'' kalmayacaktı.

İnşallah birdaha böyle acı olaylar yaşanmaz cocuklar babasız kalmaz dikkat edelim arkadaslar o can yelegi hayatımızı kurtarıyor

2. erdemutuk

erdemutuk Armağan

Favori Kamış:
    Penn regiment,ShakespeareUglyStikCustom
    Favori Makine:
    Penn Conflict,DAMQickRetro,SproZALTARCXS
    Ölenlere Allah'tan rahmet, kalanlara sabır diliyorum.
    Mekanları cennet olsun.

3. MustafaKaya

MustafaKaya Mustafa Kaya

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 mt-Cormoran 1.60 mt
    Favori Makine:
    Shimano Exage 2500 FC
    En İyi Avı:
    60 cm Turna :) kilosunu bilmiyorum
    Henüz bulunamamışlar sanırım Allah yardım etsin inşallah çıkarlar bir köşeden. Can yeleği kesinlikle şart iyi yüzme bilseniz de şart. Bir de yarışma kesikköprüdeydi bu olay sulubük kapulukaya diyor tam anlayamadım

Düzeltme: maalesef 2 kişinin cansız bedenine ulaşılmış bu işin şakası yok çok ciddiye almalıyız bu mübarek günde Allah rahmet eylesin.

4. pitbull

pitbull Furkan Güner

Favori Kamış:
    Shimano Alivio BX 2.70- Shimano Alivio BX 1.65
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000 RB- Okuma Pro SPA 25
    En İyi Avı:
    Turna-52cm
    Allah rahmet eylesin...

Bu göllerde, barajlarda yüzmek denizde yüzmeye benzemiyor herhalde. Çekiyor diyorlar.

5. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    İnsanın %70'i su. Kalanı da yağ, sudan hafif, kemik sudan ağır vs. Sonuçta yoğunluğumuz suya çok yakın. Ve herkesin ki başka. Fakat genel olarak sudan azıcık ağır. Bu yüzden tatlı su sizi yüzdürmez, batarsınız.

Denizde ise tuzlu su var. Bu yüzden yoğunluğu yüksek. O yüzden de genellikle yüzersiniz, şamandıra gibi.

İşte bu nedenle de, denir ki, göl, dere çekiyor insanı. Doğrudur. Denizde sizi yüzeyde tutmaya çalışan yüzdürme kuvveti varken, tatlısuda sizi dibe çeken ağırlık var. Ve dayanacak yeriniz yok, yani ayağınızın altında sizi tutacka bir şey yok. Su üstünde durmak için sürekli itme gücü oluşturmak zorundasınız. Ve yüzgeciniz, kuyruğunuz da yok. O yüzden süratle yorulur, gereken gücü sağlayamaz ve dibe çekilirsiniz.

İşte o yüzden, bilhassa tatlı suda, can yeleği kaçınılmaz gerekliliktir. Geçen geldim bir şey olmadı, rahat yüzdüm demeyin, yediğiniz şeye bağlı olarak bile, yüzecek misiniz, batacak mısınız değişecektir.

6. psikolog06

psikolog06 çağlar çalış

Favori Kamış:
    shimano catana CX 2,10
    Favori Makine:
    shimano exage 2500
    En İyi Avı:
    sazan 1800 gr
    gecen sene haziranin son haftası ankaradan sevdiğim iki abimle kizilcahamama levrek avına gittik.sabah biraz avlandık,saat 10 gibi hava ısınmaya yeni başlarken guzel kıymetli bir sahtem 5-10 metre derinlikte dipteki bir tasa takıldı.itirazlara rağmen(sahilde doğup büyümüş ve iyi yüzücü olmama güvenerek)girdim suya ve yüze yüze sahteyi takıldığı yerden kurtarıp aldım.bahsettigim yer egrek kayanin bentten tarafı.hakikaten akılsizlik etmisim valla şimdi dusunuyorumda ya kramp girseydi yada sabah yakaladığımız bohcacilarin suda bıraktığı aga filan takilsaydim şimdi daha netleşti durumun ciddiyeti.birdaha öyle bisey yapmam.aynı yerde evvel ki senede yine suya girip öyle bir akılsizlik yapmıştım.Allahın hakkı uctur derler en iyisi son hakkımı hiç kullanmamak.saka bir yana hep bize birsey olmaz anlayışı nedeniyle boyle olaylar basımıza geliyor.ölenlere Allah rahmet eylesin sonsuz avlaklarda avlansınlar inşallah..

7. turnameraklısı

turnameraklısı Yusuf İMRE

Favori Kamış:
    Cormoran Black Master
    En İyi Avı:
    Turna-1,130 Kg. Levrek-1,450 Kg.Kofana-2 Kg.Deniz Turnası-80 cm.
    Allah rahmet eylesin. Eşeği sağlam kazığa bağlayıp,sonra Allaha emanet etmek lazım derler.Can yeleği şart ki ne şart.İster deniz olsun ister göl farketmez.Önce emniyet.

8. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    daiwa crossfire(spin) okuma salina
    Favori Makine:
    shimano catana 400 fb, ryobı ecusima 6000vi, okuma avanger 65
    Allah rahmet eylesin. Ailelerine sabır versin.

9. baskentli1

baskentli1 İsmaiL

Favori Kamış:
    En ucuzu :)
    Favori Makine:
    Honda CBR 600F :)
    En İyi Avı:
    Turna 9,5 KG
    Çok üzücü bir olay.. Allah rahmet eylesin kalanlara sabır versin..