Çanakkale, Ayvalık ve nihayet 1 günlük Sivrice rüyası ve Üstad Orhan Babayla tanışma

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında harun61 tarafından paylaşıldı.

1. harun61

harun61 harun

Senelerdir hayallerimi süsleyen Sivrice ziyaretim, yoğunluktan dolayı rezervasyon yaptıramadığımız için askıya alınmıştı. Halbuki Orhan Abi' ye zamanında ulaşabilseydim , bir yolu bulunurdu herhalde. Çoluk-çocuk rezervasyonsuz gitmeyi göze alamamıştım.

Çanakkale merkezde Abimi ziyaretle başladık tatilimize. Bir gecelik balık kaçamağı yapıverdik. Çizgili barbun, ispari, karagöz ve sargöz çıktı bahtımıza hooked .

Uploaded with ImageShack.us
    Tabii bölgeyi tanıyan Bora arkadaşımızın öncülüğünde yaptık bu avımızı. Teşekkürler bu keyifli kaçamak için... reeling mrsparkle

Ertesi gün Sarımsaklı'ya yola koyulduk. Orada kaldığımız 4 gün boyunca, 1 gece sahilden spin kamışımla çeşitli silikon ve sahtelerle 1 saat kadar deneme yaptım ama sonuç önceden bildiğim gibiydi ; ( Spor yapmış oldum ; )

Kurtlar bırakmıyordu. Ertesi gün sor soruştur derken tavsiye üzerine sülünez alarak Şeytan Sofrası altında bir koya gittim. Akşama doğru yaklaşık 2 saat boyunca yaptığım avda sadece 6 tane ispari geldi oltama. Biri dışında , diğerleri baya küçüktü. Tabii ki hepsini salarak otele döndüm.

4 Gün bittiğinde dönüş yolundaydık. Oralara kadar gidip de Sivrice'yi , Orhan Abi'yi görememek çok zoruma gidiyordu.
    Gidelim, yer bulamazsak dönüşe geçeriz dedik :D
    Veeee nihayet birkaç saat sonra Bektaş Köyünden , Sivrice' ye iniş yolundaydık. O muhteşem manzara öyle etkilediki beni... Nihayet hayallerime doğru süzülüyordum...

Şener Albay 'ın Liman Konukevi ' ne ulaştık. Şansımıza bir odanın boş olduğunu olduğunu öğrenince koşarcasına bavullarımızı kaptığımız gibi odaya yerleştik ve sahile indik. Nihayet Orhan Abi'ye ulaştığımda misafirleri olduğu için tanışmamız sabaha kaldı. Biz de geceyi , muhteşem manzaranın tadını çıkararak ,marifetli ellerde lezzetlendirilmiş harika balık ve mezelerle sonlandırdık.
    Sabah 8:00 nihayet Üstad'la tanıştık. Saolsun sabah sabah pozitif enerjisi güleryüzü ve bütün babacanlığıyla ile Orhan Abi teknesine buyur etti beni.

Vazgeçilmezi olan tobimaru sahtelerle çift taraflı, değişik derinliklerde sırtıya başladık. Maalesef hava müsait değildi. Poyraz fazla açılmamıza müsade etmedi. Hatta şiddetini gittikçe artırdı banghead . Eeee hep yaver gidecek değil ya şansımız...
    Üstad : '' bu hava daha yatmaz, dönelim '' dedi.
    Otele kahvaltıya döndük. Tanışmıştık ya , bi açılmıştık ya, oltalarımızı suyla buluşturmuştuk ya, balık da bir dahaki sefere dedik.
    Hayatımın trofesi kızçem de Orhan dedesiyle tanıştı.

Bu güzel insanlarla, bu güzel coğrafyada yaşadığımız 1 günlük 'rüya' çok çabuk bitti.
    Dönme vaktiydi. İlk fırsatta tekrar geleceğimi söyleye söyleye vedalaştık.

Orhan Baba'ya paylaşımcılığı, öğreticiliği ve misafirperverliği için saygı ve teşekkürlerimle...

2. mağripli

mağripli Ali

En İyi Avı:
    32 istavrit :)
    Herkese merhaba; Orhan baba çok şanslı bir insan ki bu kadar çok seveni ve ziyaretçisi var. Orhan baba sende torun torba yüzlercedir sanırım.

3. metallurgist

metallurgist Gültekin Güler

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    çok güzel bir tatil olmuş bizlerede nasip olur inşallah

4. halimselim

halimselim selim

En İyi Avı:
    levrek 1,300
    güzel bir tatil olmuş,en güzelide orhan babayla tanışmanız tabi,sevgili orhan abimiz gerçekten güzel insan, geçen hafta benimde tanışma fırsatım oldu.sevgilerimi gönderiyorum size ve orhan abimize.mutlu tatiller iyi avlar dilerim.

5. haakaan

haakaan Hakan Çetinkaya

Favori Kamış:
    LİNEAEFFE
    Favori Makine:
    OKUMA
    En İyi Avı:
    Can Dostum
    Harun abi yazdığın cümlelerde içtenliğini ve memnuniyetini o kadar güzel anlatmışsınki okurken gözlerimin içi güldü . bir gün bende o güzel insanla tanışacağım inşallah :) en kötü gününüz öyle olsun . saygılar :)

6. orhan kucukbicmen

orhan kucukbicmen Orhan Kucukbicmen

Favori Kamış:
    El ile balık avlarım, bu şekilde avlandığım için çok mutluyum.
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.

Amatör balıkçılık zaten kocaman bir aile ben de bu ailenin şanslı yaşlılarındanım, sizler gibi dostlarım , kardeşlerim ve dediğin gibi genç kardeşlerimin bütün yavruları zaten benim de yavrularım ve tabi ki torunlarım.
    İşte saygı, sevgi ve hoşgörü olunca biraz da balıkçı sabırı ile böyle çok güzel insanlar tarafından sevilen ve sayılan bir kişi olunuyormuş.:) :) :) :) :)
    Hangi forumda olursanız olun sizleri çok seviyorum benin amatör balıkçı kardeşlerim, dostlarım.:) :) :)
    Sevgiler, saygılar hoşça kalın.:) :) :)

7. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.

Sevgili Gültekin kardeşim sizleri de bekleriz sevgiler hoşça kal.:) :) :)

8. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.

Ooooo sevgili Selim kardeşim nasılsın, ben de senin gibi güzel bir kardeşim le daha tanıştığım için çok mutluyum.
    Sevgiler hoşça kal.:) :) :)

9. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Tebrikler Harun, hepimizin rüyasını gerçekleştirmişsiniz, umarım bizde en kısa zamanda hayallerimize kavuşuruz:)

Nice güzel ve keyifli avlara, rastgelereeling

10. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Ben de seninle, sizlerle tanışmayı çok isterim, o gün bir gün gelecek.
    Sevgiler Hakan kardeşim hoşça kal.:) :) :)

11. harun61

harun61 harun

Sevgili Mağripli, sanırım Orhan Baba'nın bu kadar sevilmesi şansından değil.
    Hiç kimseyi ayırt etmeden, herkesi kucaklaması, bildiklerini bütün inceliklerine kadar anlatmaktan, yardımcı olmaktan üşenmemesi, egoları ile değil, paylaşımcılığı ile öne çıkması, bu kadar sevilmesini açıklıyor bence...

Mesela ; ben İstanbul'dan birkaç kişi ile balık avı konusunda görüşmek istedim. Belkide çok yakınımda olan bu kişilerden zırnık yardım alamadım ; )

12. harun61

harun61 harun

Gültekin Hocam, sanırım şartları zorlamak gerekiyor. Başka türlü günlük iş-güç sıkıntısından sıyrılıp ' kaçmak ' çok zor...
    İnşallah size de nasip olur...

13. harun61

harun61 harun

Teşekkür ederim Selim Abi, gerçekten ilaç gibi geldi bu tatil. Tamamen Sivrice' de geçirebilseydim tatilimi daha da güzel olacaktı.reeling Bi dahaki yakın : ) bir sefere İnşallah...
    Ben de sizlere saygı ve sevgilerimi gönderiyorum...

14. harun61

harun61 harun

Teşekkürler Hakan,
    İnşallah geldiğinde ben oralarda olurum :) mrsparkle
    Saygılar, sevgiler...

15. harun61

harun61 harun

İsa Hocam,balık tutkunu olup da bu güzellikleri yaşayabilmek harika duygular. İnşallah siz de hayallerinize kavuşursunuzhooked

16. stanlyy

stanlyy Fatih BAŞAR

Favori Kamış:
    Shakespeare ® Ugly Stik Lite 180, SHIMANO Nexave CX 210 M, D.A.M REVOLUTION TELE-X 270
    Favori Makine:
    SHIMANO RARENİUM CI4 3000 SFA, SHIMANO TECHNİUM 1000 FD
    En İyi Avı:
    Hamsi... :)
    Çok güzel bir tatil geçirmişsiniz, balıklarınızda çok güzel, orhan amcayla yaptığınız avınızda, tatilinize eminim ayrıcalık katmıştır. Bebişinize maşallah. :) Güzel avlarınızın devamını dilerim...

17. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Sevgili harun kardeşim,
    Bana değer verip taaa uzaklardan beni ziyaret etmeniz hele ailece olarak, hele de çok güzel, çok tatlı , çok sevimli Kızçem le tanıştık her elime alışta bana gülücükleri ile hayatın ne kadar tatlı olduğunu sevmenin sevilmenin , ilgi görmenin ne kadar önemli olduğunu bir kere daha öğrendim, Kızçem'e anna ve babasıyla çok mutlu bir yaşam dilerim, allah nazardan korusun, seni güzel ton, ton yanaklarından bir kere daha öperim.

Çok sert bir hava vardı denizde fazla duramadık, ama sizleri tekrar bekliyoruz, bu sefer hem sırtı yapacağız hem de mercan avlayacağız, selamlar, sevgiler hoşça kal.:) :) :)

18. harun61

harun61 harun

Teşekkür ederim. Gerçekten güzel bir tatil oldu. Bir günlük Sivrice bölümü özellikle daha keyifliydi benim için. Bir dahaki yakın sefere tamamen Sivrice' de abim ve sıkılmazsa Orhan Baba'yla balık peşinde olmak istiyorum.
    Kızçem Ayşe Sena tabii ki hayatımın trofesi. Allah isteyen herkese nasip etsin bu mutluluğu.
    Sizlere de bol balıklı, güzel avlar dilerim...

19. harun61

harun61 harun

Sevgili Orhan Baba,
    Biz de çok keyif aldık. Hava şartları müsaade etmedi.Fazla zamanımız da yoktu. Olsun hiç önemli değil, inanın üzülmüyorum. Sağlık, sıhat olsun da eninde sonunda tutarız balığı da. Sizin güler yüzünüz yeter.
    Tekrar teşekkürler, sevgiler,saygılar...