Temmuz ayında tatilimi yapmak üzere Babakale-Aklimana gidiyorum.Oralara gitmişkende balık tutmamak olmaz tabikide.Olta,yem ve oradan alabileceğim balıklar hakkında bilgilerinize,tecrübelerinize ihtiyacım var yardım ederseniz sevinirim.Şimdiden teşekkürler...
Arkadaşım, Babakale balık cenneti. Benim Aklimanda evim var ve ben yaklaşık 15-16 yıldır yaz aylarını orada geçiriyorum. Tekne ile açılırsan zaten boş dönemen mümkün değil. Mercanlar bile oltaya gelir. istavrit, kolyoz, hani,herzaman olan balıklardır. Takım olarak bildiğimiz klasik çapari kullanırız. Yer olarak da, Aklimandaki barınaktan, bozcada yönünde açılıp, kerteriz olarak, gülpınar köyünün girişindeki askeriyenin karşısında 3 katlı binayı (başçavuşun evi) görünceye kadar gidip stop et salla oltayı. akıntı güney yönünde yavaş yavaş atacak, yne yukarı alıp devam edeceksin. Bizim arkadaşımızın teknesi vardı geçen sene satmış. Bu sene ben de nasıl açılacağımı bilmiyorum. Zıpkın varsa Babakale limanının sonundan girip Assos yönüne doğru gideceksin. Şimdiden rastgele. Benim bu yıl gidiş tarihim belli değil. Büyük ihtimalle Temmuzda orada olabilirim.
Arkadaşım, Babakale balık cenneti. Benim Aklimanda evim var ve ben yaklaşık 15-16 yıldır yaz aylarını orada geçiriyorum. Tekne ile açılırsan zaten boş dönemen mümkün değil. Mercanlar bile oltaya gelir. istavrit, kolyoz, hani,herzaman olan balıklardır. Takım olarak bildiğimiz klasik çapari kullanırız. Yer olarak da, Aklimandaki barınaktan, bozcada yönünde açılıp, kerteriz olarak, gülpınar köyünün girişindeki askeriyenin karşısında 3 katlı binayı (başçavuşun evi) görünceye kadar gidip stop et salla oltayı. akıntı güney yönünde yavaş yavaş atacak, yne yukarı alıp devam edeceksin. Bizim arkadaşımızın teknesi vardı geçen sene satmış. Bu sene ben de nasıl açılacağımı bilmiyorum. Zıpkın varsa Babakale limanının sonundan girip Assos yönüne doğru gideceksin. Şimdiden rastgele. Benim bu yıl gidiş tarihim belli değil. Büyük ihtimalle Temmuzda orada olabilirim. 2014 ocak 25 cumartesi günü kadırga koyuna balığa gelcegiz babakale ye de gecebılırız pazar günü orda kalacagiz. suan kı kadırga koyu ve babakale dekı son durum nedir balık tutabılmemız için hangi meraları tavsiye edersınız kıyıdan avlanıyoruz kıyıdan ne cııyor taraflarda