değerli arkadaşlar buradan ümidi kestim artık lüfer konusunda bir kaç günlüğüne çanakkale ecebat a gitmeyi düşünüyorum oradaki boğaz dan bilgisi olan var mı paylaşılırsa sevinirim saygılar
Tekne varmı? Çanakkalede 100 den fazla tekne sahibi profesyonel balıkçı(bugün hariç,fırtına var) lüferleri çekiyorlar. Kıyıdan atan amatörler ise çok uğraşıp bazen birkaç tane alıyorlar. Çanakkale de Donanmanın önünde akşam 30m. kıyıda 30uncu olarak atabilirsin. Eceabat sahilinde Çamburnu ile Kilitbahir Kalesi önü de lüfer yapıyor. Fakat teknecileri seyrederken fıtık olabilirsin. Çanakkale ye tekneyle gelirsen beni ara, tuttuğumuz balık yediğimiz rüzgara değsin. Selamlar, Saygılar.
çanakkale kilitbayır kalesi onune gideceksiniz.saat sabah 5.30 da orada olacak sekilde kendinizi ayarlayın-05.30 da canakkaleden eceabata feribot kalkıyor oltacılar gelmeden yer tutarsın. yanında 1.5-2 kilo taze sardalya olsun 100 gr lık kursun kullanılıyor bildiğin mantarlı lufer takımı balık olursa akşama kadar 30-40 tane lüfer alırsın cıkmassada 5-6 tane ile yetinirsin
bugün konuştuğum çanakkalede çalışan ve bizm limandan oraya balık avalmaya giden arkadaşlarımız. kafamızı dışarı çıkartamıyoruz o kadar hava ve denız var dediler diğer günler süper balık haberlerı var...