çanakkale Boğazinin Lütfu

Konu, 'Fotoğraflar' kısmında tugi64 tarafından paylaşıldı.

1. tugi64

tugi64 Turgay SEZGİN

Favori Kamış:
    En ucuz kamış.
    Favori Makine:
    En ucuz makina.
    En İyi Avı:
    Levrek 5.350Kg.
    Bu sabah 07,30 da at-çek ile yakaladığım balıklar.Büyük olan 2.350 gr.küçük olan 1,075 gr............

2. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Daiwa Sensor Red Surf 4.00, Daiwa Procaster Samfish 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA, Ryobi Ecuisma 8000vi
    En İyi Avı:
    10.5 kg rus kefali, 5.250 Levrek, 1573gr kofana
    Tebrikler, Çanakkale de sezon açılmışa benziyor. Avınız hakkında daha detaylı bilgi verirseniz çok daha memnun oluruz. Örn: Kullandığınız sahte,misina kalınlığı, denizin durumu gibi.

3. tugi64

tugi64 Turgay SEZGİN

Favori Kamış:
    En ucuz kamış.
    Favori Makine:
    En ucuz makina.
    En İyi Avı:
    Levrek 5.350Kg.
    Detaylı bilgi yazmayı düşündüm fakat bazı arkadaşlar reklam yapılıyor diye eleştirdikleri için yazmayı uygun görmedim....Çünki benim kullandığım cam sahte olduğundan millet yanlış yorumlar yaparak şahsımı kötülüyor.Saygılarımla......Rasgele.....

4. unique

unique Cüneyt Eşsiz

Selam,

Tebrikler oncelikle Turgay abi guzel baliklar,keyifli av olmustur kesinlikle ;)

Bu kullandigin sahteler hakkinda bir cok yorum yapan insan var ozelliklede bu forumda yazip diger forumlara tasiyanlar..

Acikcasi bende pek anlamadim ama konu itibari ile yorumu yapip farkli yazi dilleri dile baska baska haber icerikli mesajlari yazanlarda oluyor.

Nedir bu isin aciklamasi,bu forumunda yoneticileri yazilar yazdi.. Benim anlamadigim birde bu forumlarin yoneticileri birbirleri ile surekli irtibat halindeler mi? yoksa herkes diger forumlari mi tariyor?? Nasil konulara bu kadar hakimler,ben bile sadece bu forumu takip edip yazilari okuyup cevap verirken ne zamanim yetiyor nede hizim :D demekki insanlar benden cok cok daha hizli hareket ediyorlar:cool:

Senden bu konulara aciklama getirmeni rica ederim.

5. tugi64

tugi64 Turgay SEZGİN

Favori Kamış:
    En ucuz kamış.
    Favori Makine:
    En ucuz makina.
    En İyi Avı:
    Levrek 5.350Kg.
    Dostum işin aslı şu:
    Ben Levrek yakaladığımda mutlaka kullandığım sahte ile resmini çeker yayınlardım ........siteden bazı arkadaşlar beni arayıp bu sahtelerden talep etti ilgili arkadaşla görüşüp okeyini aldıktan sonra kendilerine gönderildi............falanca siteden de aynı sahtelerden talep edildi ve bu kez benim görüştüğüm kişi farklı biriydi ve dolayısıyla sahteler birbirine benzemesine rağmen başka bir arkadaşın imalatıydı onun için .........siteye biraz daha fiyatı düşük olarak gönderildi işte bunu çözemeyen veya çamur at izi kalsın diyen arkadaşlar karalamaya başlayınca işin aslı rapor yazarken tereddüt etmeye başladım.Sanal da olsa düzenbazlık benim işim değil herkezi aydınlatmak.yakaladığım balıkları paylaşmak buralarda arkadaşları misafir etmek
    sosyalleşmeyi bende çok isterim.Şimdi ben rapor yazarken kullandığım malzemeleri nasıl yazayım YİNE REKLAMLAR diyecekler çünki.Evet benim deniz av bayiim var ama günümün çoğu balık yakalamakla geçiyor inan dükkanı hobi olsun diye açtım gel gelelim bunu anlat.Çöple samanı kaç kişi ayırıyor ki günümüzde inan şimdi Moderetör arkadaşlar bozuk atıcak diye düşünüyorum.Olay bu kalın sağlıcakla.(Ancak Admin ve Moderatör arkadaşlar müsaade ederlerse tüm detaylarıyla raporlarımı açıklayabilirim)

6. unique

unique Cüneyt Eşsiz

Tesekkurler..

Yalniz burada tam olarak moderator veya admin'lerin ne bildigini yada ne dusundugunu bilemem ama ortada kanit yoksa sayet direk konu kilitlemek yada kisi banlamak bu ise cozum olmaz bence..

Herkes fikrini belirli kurallar cercevesinde izah etmeli ve ortak paydada bilinen bir gercek var isede bu paylasilmali diye dusunuyorum

7. tugi64

tugi64 Turgay SEZGİN

Favori Kamış:
    En ucuz kamış.
    Favori Makine:
    En ucuz makina.
    En İyi Avı:
    Levrek 5.350Kg.
    Rasgele.......

8. REİS

REİS Mahir Ersin

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Torikler-Kofanalar
    Turgay

Bereketli olsun, gönlün de rahat olsun.
    En azından ben, senin balık malzemesi satıcısından önce, balık avcısı olduğunu biliyorum.

Rastgele.

9. tugi64

tugi64 Turgay SEZGİN

Favori Kamış:
    En ucuz kamış.
    Favori Makine:
    En ucuz makina.
    En İyi Avı:
    Levrek 5.350Kg.
    Sağolasın abi.Sizin gibi düşünen insanlara gerçekten ihtiyaç duymamam mümkün değil.Kal Sağlıcakla.....

10. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Daiwa Sensor Red Surf 4.00, Daiwa Procaster Samfish 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA, Ryobi Ecuisma 8000vi
    En İyi Avı:
    10.5 kg rus kefali, 5.250 Levrek, 1573gr kofana
    Tabiiki avınızın yanına kullandığınız sahtenin resmini koymanızda hiçbir sakınca olamaz. Böyle bir durumda kimse de reklam yaptığınızı idda edemez zaten. Ama ayrıntılı av raporu dendiği zaman bütün avı malzemeleri yazıp arkasından uzun uzun gelibolu sahtesini,yapılışını,üretildiği yeri vs gibi konulara yoğunlaşırsanız bu durum reklam yaptığınız şeklinde kolaylıkla yorumlanabilir.
    Yukarıda belirttiğim konulara hassas yaklaştığınız sürece av raporu yayınlamanızdan memnuniyet duyarız.

11. yiv

yiv Kivanc Bekar

Favori Kamış:
    Olta, zipkin
    En İyi Avı:
    Turna 5,15kg
    Tebrikler, çok güzel levrekler..

12. korni

korni koral

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    55 kg trakya kıvırcığı
    tebrikler :)çok güzel av
    ve sahteler hakkında bilgiler verebilirsiniz bencede:)
    hatta size özel mesaj atıp almak isteyenlere satabilirsiniz bile açık açık satmadıktan sonra:)bu benim düşüncemdir :)
    biz bile sorulduğu zaman makinamızın markasını kamışımızın markasını malzemelerimizin markasını söylüyoruz hatta fiyatlarını bile::)bunda birşey yok bence de :)siz burayı bir ticarethane gibi kullanmadıktan sonra ???

13. balikci

balikci

Sevgili Turgay bey,

Av raporlarınızda kullandığınız malzemeleri belirtebilir, hatta bunların kullanışlarını ve kullanırken uyguladığınız teknikleride paylaşabilirsiniz. Ayrıca markalarınıda dilerseniz mesajınıza ilave edebilirsiniz.. böylece memnun kaldığınız bir ürünü diğer amatör arkadaşlarımızada tavsiye etmiş olursunuz.

Forumda alenen ticaret olmadığı sürece, herhangi bir kısıtlama yoktur.

Sevgiler.

Son düzenleme: 3 Aralık 2008
  14. Daha 13. mesajında kimler senin şahsını niye kötülesinki..:confused: Yada bu kanaate nasıl vardın:confused:

Haa bir önceki konunda sahtelerin anavatanı burası diye konuna müteakip bu kanıya vardıysan bana bu sahtelerin benzeri 1987 yılında gönderilmişti ve hala saklarım..Gönderen kişide yıllarca bu ürünü üretilen yerden alan bir dostum..
    Üstelik bu konu başka platformlara bazıları değil bizzat senin açtığın konularla taşındı..Sen kendin açtın konuları..

15. Yönetim olarak kimseyi tahminle,önyargıyla banlamayız..Banlanan kişinin mutlaka banlanması için haklı bir gerekçesi mutlaka ispatı ile Yönetimce kendi arasında ifade edilir..

16. tugi64

tugi64 Turgay SEZGİN

Favori Kamış:
    En ucuz kamış.
    Favori Makine:
    En ucuz makina.
    En İyi Avı:
    Levrek 5.350Kg.
    Balıkları yakaladığım yer Gelibolu Eğritaş mevkiinde Taşlıburun denilen bölge,şu an Levrek balığı Çanakkale Boğazından akına başlamış durumda sular sıcak olduğu için balık henüz kıyılamadı(Balıkçılardan aldığım bilgi).İki gün önce çok kuvvetli bir sürü görüldü hatta Geliboluda yerel gazeteler dahi yazdı balıkçılar ağ ile yakalamak istesede Levrek balığını bu şekilde tutmak biraz zor olduğu için başarılı olamadılar.Benim balık avında kullandığım malzeme:

1.Alba Force 2.70 Kamış
    2.Alba Millenium 40 makina
    3.Asso Double Strench 0.30 Misina
    4.Remikxon Klipsli Fırdöndü No:10
    5.Cannella Halka No:2
    6.VMC Kısa Pala üçlü iğne No:2 (Lüfer için No:4)
    7.Polyesterden yapılmış maket Balık(25 gr.)
    Kıyıdan At-Çek yapmaya başladığımda maket balığı fırlatmama müteakip normal ve hafif tempoda makinamı sararım ta ki peşinden gelen balığı gördüğüm an kamışın ucunu hafif hafif vurdurarak maket balığa aksiyon vermeye suda sıçratmaya başlarım bu arada makina sarma tempom biraz hızlanır.Sahtenin en büyük özelliği su üzerinden çekilmesi dolayısıyla peşinden gelen balığı zaten görüyorsunuz sahte suda yaralı balık gibi hareketlere başlayınca levrek hamlesini yapıyor daha ilk hamlede balığı tasmalayamazsanız tempo biraz daha hızlanacak ya balık ikinci hamlede tasmalanıp alınacak yada sahteye kuyruk vurup geri dönecek.Olay bundan ibaret.
    Yalnız avlanma bölgelerini seçerken rüzgarın şiddeti suyun durumu bölgenin draganalık veya taşlık olması önemli ayrıca dere yatakları levrek balığı için mükemmel yerler.Birde avlnma saatim sabah 06.00 ile 08.30 arasıdır.Güneş tam olarak çıktıktan sonra avda pek randıman olmuyor.(Hafif bulanık sular hariç)Kalın sağlıcakla...Rasgele....

17. tugi64

tugi64 Turgay SEZGİN

Favori Kamış:
    En ucuz kamış.
    Favori Makine:
    En ucuz makina.
    En İyi Avı:
    Levrek 5.350Kg.
    Kullandığım sahtenin fotoğrafı baş kısmına klips arka tarafına halka ve üçlü iğne takılıyor.Rasgele...

18. unique

unique Cüneyt Eşsiz

Erdal abi daha once acilan bir konuya tumuyle sahit oldum, o yuzden gordugum ve yazilanlari okudugum icin bu sekilde bir mesaj yazdim..

Gecen hafta acilan bir av raporuna ciddi derece kotuleme mesajlari yagdi.. ve ayni kisiler bir cok bilgi paylasim sitelerinde bunu yapiyor gozumlede sahit oldum ve okudum.

Ayni kisiler buradada bunu yapiyor belki kisiye ozel belkide konuya ozel o tarafini bilemiyecegim yalniz o kisilerin gecen hafta Turgay abinin av raporuna yazdiklarindan sonra epey bir karmasa yasandi ve konu kilitlendi sonrasindada silindi sanirim.

19. balikci

balikci

Cüneyt merhaba,

Konu ile ilgili bir PM atıyorum, geri dönüş yaparsan uygun bir vakitte minnettar olurum.

Sevgiler.

20. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Kardeşim Turgay
    Artık klasikleşen güzel avın icin tebrikler.
    Diğer konuya gelince ben seni tanıyorum.Yakında Cüneyt Alpay ile yanına uğrayabiliriz.Ondan haber bekliyorum.
    Başarılı avlarının devamını diliyorum.
    Sevgiyle kal