Çanakkale-Çipura İlk Raporum

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında yikow tarafından paylaşıldı.

1. yikow

yikow YİĞİT YAŞAROĞLU

Favori Kamış:
    Shimano alivio dx surf 4.20,,Okuma Salina Sea Spin 2.40
    Favori Makine:
    Shımano Alıvıo 4000FB,,Shimano nexave 10000fb
    En İyi Avı:
    Lüfer 33 cm :(
    Merhaba abilerim ve arkadaslarım ben istanbulda ikamet etmekteyim.Bayram tatilini fırsat bilerek bayramın 2.günü Ailemle Çanakkale-Güneyli Köyüne sadece 2 günlük gezi amaclı tatile gittik.Gitmeden once istanbul dan yemlerimi temin etmek ilk önceliğimdi fakat bayramın 1. gunu hafıf nezle baslangıcını hissettigim icin yatagımdan bile cıkamadım:( Neyseki bir uykuyla atlattım.

İlk gittimiz gün beni gorsenız bu sevdaya yenı kapılmıs ancak 1 2 gundur elıne olta almıs biri zannederdiniz:)İlk günü sahil tıklım tıklımdı bende yem telasındayım :) Aradım ettim cıkarmayı denedım kayalık yerler aradım her seyi yaptım ama ne yazıkki istedim yemlere ulasamadım.Tek bulabildiğim yem madyaydı ama madya oldunu kesın olarak bilmiyorum kabugun ıcını actımda bası cok sert bir et, kokusu cok feci ve kanı morumsu elimde tırnaklarımda mor izler kaldı 3 gundur cıkmıyor:DNeyse orda insanların yuzmedigi bi tarafta teknelerin baglı oldugu bir iskele bulunmakta orda balık tutan insanları gorunce kosturdum yanlarına.Hepside tedarikliydi gelibolu dan sülünüzlerini temin etmisler fakat işi bilmiyorlardı.Saat 17.00 inanılmaz bir insan toplulugu yüzüyor.O sese vs balık gelirmi hiç sanmıyorum ve gelmiyorduda.Orda izlerken tek gorebildigim bir amcamım basparmagım boyunda bir mercan cekmesiydi.Adama at bunu abi napcan bunu bırak büyüsün yazık etme dememe ragmen bir turlu ıkna edemedım üzülerek ordan ayrıldım.

Saat 20.00 ı gosterirken takımlarımı hazırladım.İlk defa çipura deniyeceğim.Oldugunuda pek sanmıyordum.Yem olarak madyanın sert tarafını bide bir midyenın ıcınde buldugum yengeci taktım ve derinligi 2 mt yi gecmeyen kumla sazlıkların birlestigi bir alana fırlattım.Akşam ezanını duyarken oltamda bir kıpırdanma oldu.Hemen Bir tasma attım.Odana Ne nasıl asılıyor anlatamam.İyi oltarımda yanımda yok.Kullandıgım olta 15 liraya aldım dandik bir seydi :DNeyse ben cekiyorum o kafa atıyo yok alamıcam derken Şaşkın bakıslar arasda ilk cipuramı aldım.
    http://ressim.net/8/upload/e2d77d63.jpg

http://ressim.net/8/upload/b7d7a255.jpg

Resimdede Gördüğünüz gibi direk plajdan aldım.Diceksiniz bu biraz küçük Evet küçük 300 400 gram arası bir seydi ve ilk cupramdı ve ilk cupramı geri saldım.Tabi görenler hayret ediyor bana ver salma diyen bile oldu :DBir adamında arkadısyla konusmasını duydum ayrıca aynen şöle diyorlardı.Len az once orada yüzüyodum ben nasıl olur burda balık tuttu hayret.Neyse takımları topladım avı sonlandırdım.Yaklasık 45 dakika sürdü :) Yemsizlikten.Aksam yemek yedigimiz yerden 3-4 tane sardalya verebilirmisiniz diye sordum.Kırmadılar verdiler baktım cok taze ilk defa yem olarak sardalya denedim.İlk atısımda oltada hareket attım tasma bi çektim up uzun yılan balıgı ilk defa tuttum ve birazda tırstım :DOnu da geri saldıktan sonra takımları topladım ve avı sonlandırdım.

2. gün Sabah erkenden uyandım yanımda aksam restorantdan aldıgım 2 tane sardalya duruyordu.Belki kısmetım vardır diyerekten sabah ezanıyla attım oltamı.3. yem tazeleyişimle attıgım an vurmaya basladı bir balık vurmaya tasma atcam diye aldım elıme oltayı atmama bile gerek kalmadı.Balık inanılmaz vuruyor oltaya dedim kesin büyük bir balık nese uraş dur cektim oltayı ve 2.Çupram.
    http://ressim.net/8/upload/79acb05b.jpg
    http://ressim.net/8/upload/98bf84b1.jpg
    Bundan sonra bir balık daha aldım ve ilkindende büyüktü cok urastı hatta bir ara kaçtıgını bile sandım ama mutlu sona ulastım :)
    http://ressim.net/8/upload/fb4e8213.jpg

Benim için büyük mutluluktu böyle bir plajda güzel çupralar alabilmek.Açığa giden bir abimizle elinde kocaman bir sinarit benim cupraları görünce helal olsun plajdan tuttuysan demezmi.2 gün keyfim yerinde gezdim.Allah razı olsun başımızdan eksik etmesin bu balıkları bu heyecan ortam vs Yerini hiç birşey dolduramaz Bunlarda Balıkların evde hazırlanmadan onceki son halleri http://ressim.net/8/upload/e30cb4a7.jpg

Kullandıgım Takımlar:Klasik 2 köstekli Dip takımı.
    İğneler:Mustad 505 0/1 çapraz iğnelerden
    Yem:Yengeç ve Sardalya.Ayrıca size bir soru sormak isterim.Sardalyayı daha verimli kullanmak ıcın tuzlamak gerekiyormus galiba onu biri özelden anlatabilirse cok sevinirim :)
    Okuyan ve okumayanlara çok teşekkür ederim.İlk raporumun heyecanı ile biraz uzun yazmış olabilirm herkeze hayırlı günler dilerim...

2. hemperi

hemperi Ethem

raporlarının devamını bekliyoruz :)

3. Senol_Temur

Senol_Temur Senol

Favori Kamış:
    Shimano Alivio CX 240 Medium Light
    Favori Makine:
    Shimano Exage 3000SRC
    En İyi Avı:
    Sudak 59 cm - Turna 86 cm
    Tebrik ederim güzel raporun için ve daha iyi raporlarını bekliyorum Yiğit :).

4. avcı 37

avcı 37 Kemal GÖKMEN

Favori Kamış:
    AMUNDSON KUDOS EXPERT 4.10M YABO MAX PANTHER SURF 4.20
    Favori Makine:
    OKUMA RAW ll 65 DAİWA WINDCAST S4500/ SHAKESPEARE STANDART 2015 GF
    En İyi Avı:
    76.CM BOY 24.6.CM EN 2010 YILI AYNALI SAZAN
    yiğit arkadaşım 1 ay önce bende güneyli köyüne gitim ama balık takımlarım yoktu zaten küçük bir plajı var sol tarafta balıkçı barınağı var avını oradamı gerçekleştirdin selamlar rastgele

5. yikow

yikow YİĞİT YAŞAROĞLU

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Kemal abim o balıkcı barınagının ordaki iskelenin etrafında baya bir gözlükle daldım .Sol tarafı kayalık,önü kum ile değişik bir kayalık tam anlatamıcam :)Ama takım çok taktırırım diye denemek istemedim.Rapordada anlattıgım gibi o iskeleden gündüz küçücük mercan tuttu bi amcam sarpa tutanda gördüm ordan.Tabiki gece denemek lazım bence iri balıklar tutulabilir ordan.Ordaki bir balıkcı abimiz levrek denememi önermişti zıpkınla vuranlarıda gördüm.Nasip diyorum 1 yıl daha gidemicem.Plajın sağ tarafında tekneleri görmüşsündür hepsi sahile dizilmiş ve önlerinde bir adacık bulunuyor.Onların yanından attım oltamı eger şu 1 ay içinde gidebilirsen bence yanına yemlerini al ve sabah gündogumundan millet denize girene kadar at çok güzel balıklar alabilirsin:)

6. __ege__

__ege__ ege

En İyi Avı:
    teknede 40 metreden spin kamış makine set:) valla:)
    Tebrikler,afiyet olsun:)

7. Aslıhan TURAN

Aslıhan TURAN Aslıhan TURAN

Favori Kamış:
    Daiwa Ballistic X 270 cm 14-40 gr. /Fujın Dragon 270cm 8-32 gr
    Favori Makine:
    Daiıwa Fuego 17 LT 3000 DC/Shimano Stradic 4000 XG FK
    En İyi Avı:
    Levrek 2.4 kg
    Tebrikler kardeşim hep güzel avların ve keyifli av anıların olsun.Balıkların gerçekten güzeller ayrıca avlağın da gayet güzel bir yerde.Bu güzel avların devamını dilerim.:)

8. vayaz

vayaz engin bilgiç

Favori Kamış:
    shimano aspire dx 2.70 20-50 gr
    Favori Makine:
    shimano biomaster sw 4000 - Daiwa Saltist 6000 H
    En İyi Avı:
    levrek 3 kg
    yiğit tebrikler temmuz başında oradaydım gece orfoz otelin öününde olta attım karagöz falan geldi birde mığrılar şnorkelle daldığımda bolca karagöz vardı ama kıyı pek verimli değildi mevsimsel galiba ama tekneyle açılınca sarozun o kırmızı mercanları sevindirdi bizi bolca kolyozda yanında yemleri geliboludan almıştım sülünez ve karides güneylide yem bulmak imkansız gibi ama sen çuprayı güzel denk getirmişsin her sene saroz körfezinde başka bir yere gitmeye çalışıyorum hem balık hemde o güzel denizin tadını çıkarmak amacıyla

9. yikow

yikow YİĞİT YAŞAROĞLU

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    engin abi bende bir dahaki sefere mutlaka bir balıkçı abimize vs söleyip ordan acılmaya çalışıcagım.Evet yem bulmak imkansız ben izledim sülünez cıkarma videolarından hep kumdan cıkardıklarını kumda 8 seklinde iz görünce elle bile cıkarılabılecıgını sanıyordum :( Tabiki cıkaramadım tek bulunabılen yem yengec kabuklular bir de balıkcı abilerin sattıgı sardalyalar..Aslında saroz da daha once coook kücükken gittimiz küçük kemikli sahili var cok az ınsan oraya gidiyor.Plaj ucsuz bucaksız ama yolu cok zor cok rahat kaybolunabiliyor.Ama denize girdiniz an burası akvaryum diyorsunuz kıyıdan 3mt acıl derinlik 3 -4 mt oluyor.Mutlaka bu sevda beni oraya daha cok götürecek bir şekilde :)Küçük kemikli mi tam ismi öyle hatırlıyorum

10. ysnlker

ysnlker yasin

Avlarının ve dolayısıyla raporlarının devamını bekliyoruz.
    Rastgele...

11. Bandırmalı

Bandırmalı mustafa

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    karagöz (1,500gr)Kırlangıç (2kg) Minekop(3kg) Levrek (2kg)
    yiğit hadi sana ufak bir tiyo vereyim yem bulamadığın durumlarda sığ bir kumluk alana herhangi bir balık artığı attığında hemen salyongoza benzeyen canlılar toplanır başına işte onları toplayıp kabuklarını kırarak ikili üçlü oltana takarsan inan çok verimli avlar yapacağına eminim:)

12. adminselo

adminselo selçuk

Favori Kamış:
    Lineaeffe s-flex 4206 4.20--SHIMANO YASEI SEA BASS 2,70 -MH- 10-50 GR, Shimano Scimitar 300 cm
    Favori Makine:
    Penn Affinity 8000, Ryobi NAXO 8000
    En İyi Avı:
    4 kg Levrek ---1.800 gr Kofana
    Tebrikler Yiğit güzel bir av olmuş avlarının ve raporlarının devamını bekliyoruz ayrıca limitler konusunda ki hassasiyetin içinde teşekkürler. Bugün kumbağda limanda avlandım 2 balık çektim 1 i ufak bir mırmırdı saldım fakat yanıdaki 45-50 yaşlarındaki amcamız 5 litrelik şişesini ufacık ispari ve mırmırlarla doldurdu ve bunla öğünüyordu adamı denize atasım geldi yanındada torunu vardı sanırım. İkiside sevinip gülüyordu ama torunun o balıkları sayesinde tutamayacağını bilmeyerek çok üzücü.