Bugün okuduğum bir haber çok moralimi bozdu ve sizlerle de paylaşmak istedim... Tek seferde bir balıkçı gemisi ağ ile 25 TON sardalya yakalamış, bir seferde bir balıkçı gemisi bu kadar sardalya yakalarsa sardalyalar neslini nasıl devam ettirecek ve sardalya ile beslenen diğer balıklar nasıl hayatta kalacak, ağ ile avlanmanın bir sınırı falan yok mu, bu nasıl iştir anlamadım. Yorumu sizlere bırakıyorum... http://haber.gazetevatan.com/balikciya-buyuk-ikramiye/350021/7/Yasam ...
bende demin onu okuyordum mynet de,bunun adı resmen katliam dır,yasalar malesef yetersiz,bu trol denen illet denizin yapısınıda bozuyor,devlet yetkilileri buna bir an önce el atmalı,nedir bu kuruttular denizi
Bende bu gün okudum, geleceğimiz çok parlak deil malesef. Bundan 10 sene sonra ben balık avı merakımı bırakabilirim diye düşünüyorum. Çünkü balık tutmak yerine balık aramaya başlayacağız böyle giderse. O zaman şu malzemecilerin, balıkcıların, bu sektörde para kazanan herkesin halini çok merak ediyorum.
birilerinin buna dur demesi lazım! bu tür olaylar bütün medyada haber olarak veriliyor ve hiç bir kurum veya yetkili bu neiştir kardeşim demiyor, nasıl bir ülkede yaşıyoruz ya, herkes istediği gibi at koşturuyor.
bu haber Vatan' da bu sabah yayınladı, senin bahsettiğin daha önce tonlarca yakalanan İSTAVRİT olabilir mi?
Linkde bu olmalı : http://haber.ekolay.net/Haber/2908/753342/Bir_balikci_bir_gecede_15_ton_sardalya_avladi.aspx
Sevgili Tarkan, senin söylediğin bu haberin tarihi 17 Aralık 2010 olarak gözükmete ve geminin kaptanı da farklı, yani bahsedilen avlar ayrı ayrı avlar, demek ki böyle avlar ilk kez yapılmıyor, sürekli bu şekilde balık avlanıyor...
Sardalya ağa girdikten çok kısa bir süre sonra ölür, gevşek ve yağlı yapısı nedeniyle çok kolay ezilir, bozulur. Allah bilir bu 25 ton sardalyanın 10 tonu ziyan olup gitti, belki de bir kısmı çöpe atıldı. Devlet baba da durumu sadece seyretti...
. Savaş kardeşim ( Aramızdaki 12 yaş farka istinaden kardeşim dedim ) Bu tür haberlere sıklıkla rastlıyoruz. Mesela her sene Marmara'da 3 tonluk köpekbalığı tutulur.Yada Çanakkale'de şu kadar xxx balığı tutuldu denir. Dediğin doğrudur, sıklıkla bu tür avlar zaten yapılıyor, bunda şaşılacak çok bir şey yok. Selamlar & Sevgiler.... .
Arkadaşlar 25 ton dediğiniz yükü hangi tekne kaldırabilir. Büyük ihtimalle 2,5 (ikibuçuk) ton olabilir) 15'er kiloluk kasalardan 1660 kasa yapar o teknede görinen de o kadar yoktur. Basın abartmayı sever. Benim görüşüm tabii ki.
Sevgili Tarkan "Ağabey", Yaşını atladığım için özür dilerim, profil kartına bakmamıştım. Sen bu avlarda şaşılacak bir şey yok diyorsun ama bence şaşılacak çok şey var...
Merhaba Erdinç Ağabey, Benim okuduğum haberde 38 metrelik bir tekne ve 26 mürettebattan bahsediliyor, daha önce televizyonda yengeç avılarını falan izledim, o gemiler 38 metre ya gelir ya gelmez, onlarda 15-20 ton yengeç avlıyor o da sınırları o kadar olduğu için, yani böyle bir balıkçı gemisinde de oldukça büyük bir depo vardır diye düşünüyorum. Bir de bildiğim kadarıyla balıkları gemilerde değilde balıkların indirildiği limanlarda kasalıyorlardı, yanlışım varsa affola...
Konu amatör avcılık yorumlarımızın ötesindedir. Profesyonel avcılık ve ticaret başka birşey ve kuralına uygun yapıldığı sürece sorun yok. O balıkların tamamı ezik de olsa gramı bile çöpe atılmaz. Ayrıca Tarkan'a katılıyorum. Şaşılacak birşey de yok. Biraz da niteliğinden dolayı şişirilmiş bir haber.
devlet farkında bence ama umursamıyorlar. Zaten bu gırgır ve trol gemilerinln sahipleri çok zengin iş adamları. Aralarında siyasiler bile olduğunu duymuştum. Hal böyle olunca da sonuç ne olur bilemem ama bizimkiler bir kaynak buldu mu kökünü kurutana kadar bırakmazlar.. Seneye balık olmuş olmamış onlar için önemli değil.