öğleden sonra okuldan eve gelirken denizin karışık olduğunu görüp levrek havası dedim hemen takımları alıp doğruu kilitbahire busefer daha sakin yerleri denedim namazgah tabyasından abideye doğru yürüdün sonra sahile inen ilyerden başladım rover98 wtd çalıştım bi süre tık yok sonra maria chase gene tık yok denize ilk indiğim yerde koyun sonundaki küçük kayaları kesmiştim bide orayı denenek gerek diyip oraya gittim hoppalaaa dönek ağı çevirmişler tam kestiğim yere hay ben bu şansın derken ağın içinden bişi yüzerek çıktı bu soğukta köpek niye suya girmiş derken hayvan daldı ve yüzgeç haline dönüşmüş ama hala ayak parmakları belli olan bir kuyruk yüzgeçi gördüm dank etti yaw bu bildiğin fok hayvan bi döndü bana ben hemen cep telefonumu çıkardım çektim bi poz ama nafile çok kötü sonra 2-3 kere daldı çıktı sonrada açığa doğru gitti. olayın şokunu atlatmaya çalışırken bi-iki atış yaptım sonra şunu fark ettim şu denizlerin en nadide incilerinden birini 5 metre mesafeden doğal ortmaında gördün oğlum levrek yakalasan noluur yakalamasan noolur dedim eve döndüm. son birşey söyliyeceğim bu hayvanlarla ilgili gözleri inanılmaz güzel çok masum bir bakışı var hayran kalmamak mümkün değil
paylaşım için teşekkürler emin kardeş namazgah tabyası felan çanakkale o muhteşem kahramanlıkların yaşandığı kutsal yerler sanki sizinle beraber 0'fok balığını görmüş gibi oldum güzel anlatımınız için tekrar teşekkürler...
Akdeniz Fokunun bazı bireyleri Kuzey Egede görülmekte sevgili Emin.Bunlardan erkek olan bir tanesi Sivricede limanımızın arkasındaki kayalık döküntüleri mekan tutmuş durumdadır. Dönek ağlarından balık araklamayı pek severler.Bende birgün başına birşey gelecek diye korkar dururum. Sevgiler
Ustacım aynı korkuyu şuan bende paylaşıyorum aç gözlü profesyoneller 2 balığın hesabını yapıpta o masum bakışlı sevimli hayvana bi zarar vermezler umarım
ah emin buralara gelsen de bademi görsen bir... bu kadar şirin mi olur bir canlı...gerçi geçenlerde didimde çıktı meydana bir kadını ısırdı yine...gözü enfeksiyon kapmış bademin...
Turgay abi bademi medyadan takip ediyorum. ama endişelerim var onun içinde kendi doğal hayatına dönemiyecek gibi tükenme tehlikesi altındaki bir türün bir bireyinin üreyememesi bence çok kötü bir durum umarım birgün bir yavru yada karşıt cinsten bir fokla görürüz onu.
magazin basını onuda ele geçirdi maalesef...nerede kalabalık orada badem...sonuçta bir şekilde insanlarla temasa geçti ilgi yardım ve yemek vardı...yani insan iyi ona göre...tüm kıyı bademin...ne arasa var...yemek şezlong güneş yağı ve medya... bu saatten sonra ürerse ne ala...çok mutluluk verici bir haber olur bu...dua edelimde dişli bir çapkına denk gelsin...yoksa bademin hali yaman...
Emin çok güzel bir tecrübe yaşamışsın. Yerinde olmak isterdim Levrek her zaman bulunur ama fok her zaman göremezsin ...
Sırf o yüzden avı bıraktım döndüm abi ne gerek var o güzelim hayvanı gördükten sonra başka bi hayvanı avlamaya bugün çok levrek azad etmiş oldum
sıvrıce enteresan bır yer gıtmeyenlere tavsıye ederım. bır grup duayen orada ıkamet etmekte ve sıcak dostluklar kurmuslar. fok oldugunu yenı duydum ancak sasırmadım.
Sivrice arada gittiğim bir yer Duayen olarakta Vedat Abayoğlu Ustamdır elimden geldiğince feyz almaya çalıştığım kendime örnek aldığım ender insanlardandır. konuya katkınız için teşekkürler
keşke hemen uzaklaşmasaydı yada hava müsait olsaydıda bir fotorafını çekebilseydim ama nasip Aykut abi inan o görüntüyü görmek bir çoğumuzun hayali
emin gerçekten çok güzel ir ahaber umarım dediğin gibi bilinç siz 3- 5 balığın hesabını yapanlar katletmez oda badem gibi ünlü olur inşallah aslında ünşü olmak basına çıkmak bölgedeki hayvan koruma derneklerinin bilgisinin olması ve beldiyenin bilmesi onunda badem gibi uzun süre yaşamasının anahtarı olabilir. Düşünsene badem kadının birini ısırıyor mutlak biriside hayvan kuduz dur diye çekip vura bilirdi ama arada basın belediye ve hayvan koruam derneklerinin haberi var. onların sayesinde Türkiyeninde haberi var. Emin bence birkaç defa takip et o foku bakalım orayı sahiplenmiş mi? yok göç yolunda dinlenmek için konaklamış bir fokmu ondan sonra hayvan koruma dernekleri aracılığıyla belediyeye ve turizim ve hayvan severler tarafından basına sızacak ve sızdırılması gerek badem 2 çıkar piyasaya
Finallerim başlıyor Ali Kemal 14ocağa kadar bana atçek haram yemli ise dahada haram ama ilk fırsatta meraya gideceğim bir koy altı bir koy üstü tarayacağım bakalım bizim kerata orlardamı (tabi fotoraf makinası falan tekmil halde) umarım tekrar karşılaşırız kerata ile
elbetde önemli olan dersler emin şimdiden başarılar dilerim finalleri kazasız belasız atlatırsın umarım bilirim final havasını yükünü final biter ama 1 hafta boyunca insanın aklı notlarda olur tatiln yarısı böyle gider fok işi de eğer tekrar gidip te denk gelirsen bence dediklerimi hatırla yabanaatma yoksa balıkçılar rahat bırakmaz gibime geliyo