Çanakkale için bilgi yardımı...

Konu, 'Bölgeler' kısmında plytime tarafından paylaşıldı.

1. plytime

plytime Yusuf Evren TAŞTENK

Herkese merhaba. İsmim Yusuf, yaklaşık 1 aylığına Çanakkale'ye gelmiş bir amatör balıkçı oluyorum. İzmir'de yaşıyorum ve balık yakalama konusunda genelde sıkıntım olmaz ancak gelmişken buranında bir balığına bakayım istiyorum fakat yer konusunda pek fazla bilgim yok. İnternetten avlaklara baktım ama genelde karşı kıyı hakkında bilgi verilmiş. Ben merkezde kalıyorum ve karşıya geçme ihtimalim yok. Bir feribota bakar demeyin karşı yakaya geçince nereye giderim ne yaparım bir fikrim yok. Arabam var ama feribota arabayla binmek bence bir çile ve pekte binesim yok. Merkezde gümrük iskele dediler, feribot iskelenin yanındaymış galiba gittim baktım herkes yem veya ekmek kullanıyor, kıbrıslar var kefale atıyorlar. Ama ben buraya kadar kefal için gelmedim düşüncesindeyim ve merkezde veya Kepez taraflarında bildiğiniz yerler varsa veyahut anadolu yakasında olmak şartıyla bildiğiniz yerler varsa analatabilecek abilerimi arkadaşlarımı arıyorum. Anadolu tarafında nerelerde olta atılıyor, yöntemler nelerdir, bana çapari olta en ucuna küçük silikon bir sahte bağla onunla at çek yap dediler ama yer söylemediler, çünkü söyleyenlerde bizim oralardan, buraya yabancılar, dediğim gibi buranın havasını suyunu bilen sizlerden yardımlarınızı bekliyorum, umarım aradığım cevapları bulmama yardımcı olursunuz...:eek:

2. 29519

29519

Kilitbahir dışında başka bir yer aramanıza gerek yok. Çanakkaledeki balıkçılar bile sıklıkla karşıya kilitbahir tarafına geçerler balık avlamak için.

3. orhan kucukbicmen

orhan kucukbicmen Orhan Kucukbicmen

Favori Kamış:
    El ile balık avlarım, bu şekilde avlandığım için çok mutluyum.
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Çarşı içersinde Balık malzemesi satan Acar balıkçılık, Erdoğana bir uğra ondan her türlü bilgiyi alabilirsin, selamımı söylemeyi unutma, sana biraz olsun faydam dokunabilir, kendime olmaz. haydi rast gelsin.:) :) :)

4. plytime

Anladım hocam, herkes bu cevabı veriyor, bu siteden bir arkadaş daha karşıya geçmemi söylemişti, ben yinede sorayım demiştim alternatif bir yer varmıdır diye, işte ben karşı tarafa hiç geçmedim desem yeridir, sadece piknik yapmak için geçmiştik onda da nereye gidiyoruz hiç ilgilenmedim, dağlara tepelere bir yerlere çıktık, bu Kilitbahir neresidir, feribottan inince yürüme mesafesindemi yoksa arabayla gitmekmi lazım, donanmanın karşısı dur yolcu yazısının altı dediler ama orada nerede olta atılıyor, hiç bilmiyorum oraları, işte sıkıntı burda doğuyor zaten ben hep gece avı yaparım İzmir'de, burda da gündüz avı var sanırım acemiliğimde söz konusu olunca mekanda yabancı olunca hafif endişe var..

5. katsumoto

katsumoto Hasan

Favori Kamış:
    Shimano STELLA-----Lesath Spinning Shore Game
    En İyi Avı:
    1.150 gr Lüfer 2.5 kg Turna
    ÇanakkaBir balık akvaryumudur...Kıymetini bil

6. plytime

İşte hocam gelmişken ben de bu akvaryumu değerlendireyim istiyorum :D

7. .:EmR@H:.

.:EmR@H:. Emrah

Favori Kamış:
    AlbaStar 3.00 spın 60gr
    Favori Makine:
    SeaHawk sa50 5 bilye
    Gümrük limanının sol tarafından kilitbahir e giden feribotlar var 10 dk da geçiyorlar.arabaylada gitseniz yaya olarakta gitseniz sıkıntı cekmesshnhz

8. eminertürk

eminertürk emin ertürk

Favori Kamış:
    shimano catana
    Favori Makine:
    penn sargus shimano baitrunner 6500b
    En İyi Avı:
    yildizli trakonya 53 cm 1,5kg sinarit 1,75kg
    Kordonda Sabah erken saatlerde levrek almışlığım vardır Golf çay bahçesinden Donanma çay bahçesine kadar olan kordon diye tabir edilen kıyı boyunu silikon ve muhtelif sahtelerle tara sonuç alabilirsin;)

9. night fisher

night fisher fatih

Favori Kamış:
    kendisinin dizayn ettiği muhtelif kamışlar
    Favori Makine:
    çançinçon çinişi makineler
    En İyi Avı:
    kırlangıç 8.4 kg
    kilitbahire giden feribotlar var,yaya olarak binebilirsin,cüzzi bir ücret ödersin(otoya gerek yok).Çanakkale merkezin tam karşısı,koskoca bir kale görmemen imkansız:) :) :) yüzlerce amatörün olta attığını görürsün,iki muhabbet kurup,onları izle sorularının cevabını bulursun zaten.Anadolu yakasında,kipanın otoparkına gelirken,denize doğru boş bir alan görürsün,(büyük dört yıldız bir otel var yanında)sahile yanaş,kumsaldan salla oltanı çupra,sargoz,ispendek artık kısmetin de ne varsa alırsın.İnce balık(trofe) çılık yapacam diyorsan,eceabata geçip(otoyla) kabatepeye geç, anzak koyu ile büyük kemikli arası bir çok yer bulabilirsin.B. KEMİKLİ nin altı usta avcılar için cennet.
    Kabatepe limanının en sağındaki taşların burnundan,sardalye yada hamsili,şamandıralı kıbrıs la gece melanur avlayabilirsin.

10. YEKTA

YEKTA YEKTA

En İyi Avı:
    2,5 kırlangıç
    dostum sen kilitbahire geç sağ tarafında kalan kayalık liman var tam ortasında bir yer ayarla kendine 50 lik yada 60lık kurşun tak gezer takımla sollu ileri at seke seke seke birde bakmışssın balık üzerinde kilitbahir motor iskelesinin orada yemci habib var ordan bir paket boru kurdu al (eğer ay var ise)3paket sülüne 50 tanede mamun gece 1 feribotuylada geri gel iğne kaçlık dersen ben herkesin 4-5 nnumara kullandığı yerde 2 yada 1 numara iğne kullanıp büyük balığa bakıyordum sende 3 numara kullan gece avı yapacaksanda orası için konuşuyorum çapraz bronz renk iğne kullan.kafa lambana dikkat et yanıkken suya tutma balık uyuz oluyor :)

illa karşıya geçmiycem dersen kepez sahiline in tıp fakültesi hastanesinin önünden köşede elmalı bahçe denen bir mekan var orda sola kıvrıl büyük bir liman göreceksin limanı geç küçük balıkçı sandallarının bağlı olduğu bir liman var orda çık kayalara yukarıda yazdığım şekil takım yap salla

he arabayla giderim dersende babakale gülpınar liman içindende keyif alacağın balığı tutarsın sanırım konuyla ilgili yardımcı olmuşumdur haydi rastgele

11. ozan41

ozan41 Ozan Danışman

TÜM BALIK SEVERLE MERHABA BEN YENİ ÜYENİZ İZMİTTEN OZAN41 HAYIRLI AKŞAMLAR

12. plytime

yarın sabah ilk işim oraya uğramak olacak hocam çok çok teşekkür ederim, selamınızı tabiiki de iletirim orda, önümüzdeki 2 günü kendime ayırdım sadece balık tutmak için, bugün akşam üstü sahilde dolaşırken balıkçılarla muhabbet edeyim dedim, yarından sonra karşıya geçecek olan bir balıkçı buldum, sağolsun nazik birisiymiş benide davet etti, böylece karşıya geçmenin yolunu buldum, burada yazan herkese çok çok teşekkür ederim, planı yapıyorum 2 gün boyunca burda yazılanların hepsini denemeyi düşünüyorum, her iki yakayıda denemeyi planlıyorum, umarım geldiğim zaman burda resimlerini sergileyebileceğim balıklarım olur, bu forumu gerçekten seviyorum :D

13. haliluysal1717

haliluysal1717 HALİL UYSAL

ARKADASIN DEDİĞİNE KATILIYORUM KILITBAHIRE GEÇMEN ÇOK BASİT VE ZAHMETSİZ. KİLİTBAHİR DE ZEVKLE BALIK YAKALAYABİLİRSİN AMA İLLADA ÇANAKKALE-ANADOLU YAKASINDA OLSUN DİYORSANDA, SARIÇAYIN DENİZ İLE BULUSTUGU NOKTAYA GİDEBİLRSİN, METEOROLOJİ MÜDÜRLÜĞÜNÜN O TARAFLARA WARDIGINDA KIME SORSAN GOSTERİRLER.