Taaa geçen kış alınan Çanakkale geyiklideki ablamların yazlığına gitmek için 6-7 ay yanıp tutuştum. Öyle ya küçücük boğazda ne güzel balıklar yakalamışken koca denizde balığı boğardık herhalde. Eeee.. benim ziya yeğende 1 ay önce aradığımda dayı bak ne diyorum,balık diyorum,çok diyorum,gel diyorum diye tutturunca. Aslında Ağustos sonu gibi olan iznimi Haziran'ın son haftası kullandım. Kullanmaz olaydım. Gitmez oleydim. Keşke biri gollerini galdırıp getme diyeydiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii.... ....... ........ Daha ilk sabah millet kalkmadan gittim odunluk iskelesi denen yere. İstanbulda iken aşkla,şevkle hazırladığım dip takımlarını su ile buluşturdum. Tak bir vuruş çektim hemen serçe parmağımın yarısı kadar bir balık. Kupa imiş. Yanımdaki yerel balıkçı gupe gupe o be yaa dedi. Başka hangi balıklar var dedim. Garagöz vaa dedi. cupra vaa dedi. isbari vaa dedi. zaaagan vaa dedi. O vaa dedi. Bu vaa dedi. Şu vaa dedi. Başımın etini yedide yedi. Susturamadım. Sonra sigarasını yakmak için durunca. Acaba takımmı yanlış dedim. Baksana hiç biri gelmiyor. yoksa sizin buralarda kullandığınız başka yemlermi var. Yok be yaa dedi. ne alagası vaaa. Balık yok balık. Balığın zamanı değilki daa be yaaa dedi.. Birden tepemden kaynar sular döküldü. Kulaklarım tıkandı. Karşımdaki bu ata demirer karışımı adamın konuşurken sadece dudaklarının oynadığını hiçbir şey duyamadığımı farkettim be yaaaaa.(buda miras kaldı be yaaa.) tööbe tööbe. Eeee sen niye olta attın o zaman dedim. yok be yaa ne oltası dedi. Senin gibi İstanbullu bir agideş gelmiş balığa onun oltası bu be yaa dedi. Onada balık yok dedim na o argadaki yere gitti çay içmeye bende bakıyom oltasına gelir birazdan. ..... ...... Yeğenime küfrettim. Şansıma küfrettim. Kendime küfrettim. Çanakkaleye küfredemedim.(orası benim kutsal şehrim şehitlerin başkenti) ..... Eve dönerken marketten bir sürü bira aldım. Daha kimsenin kalkmadığı evin bahçesinde başladım içmeye.. Bir saat kadar sonra bizim ziya yeğen gözünü ovuşturarak çıktı kapıya. Dayı kahvaltı edip gidelim balığa olurmu.? Birayı kafaya diktim masaya koydum sigaramı yaktım gözlerine bakıp cevap verdim. S.ktir be yaaaa...
Alemsiniz.... reeling agustos sonunda bende gitcem bozcaadaya... Ne cikar acep? Ne tur bir olta gotursem? Kiyidan levrek aliemiyim dersiniz at cek yaparak?reeling
Bir Geyiklili olarak bişey çıkmaz derim gelme derim Çanakkale ye git Kilitbahire geç Kilitbahir kalesinin önünden oltanı at derim.Çupura karagöz sargoz melanur yakalrasın derim .....