Merhaba arkadaşlar, önümüzdeki hafta 5 gün için eşimle beraber kabatepe orman kampında çadır kurmaya karar verdik. Bölgeyi hiç tanımıyorum ve daha önce egede hiç avlanmadım ama siteden dersimi olabildiğince çalıştım. Yol, sıcaklık ve çadır ortamını göz önünde bulundurarak yanımda yem götürmemeye ve orada bulabileceğim doğal yemlerden (midye, yengeç, madya, çeşitli deniz kabukluları) faydalanmaya karar verdim. Sanırım hedef avım mırmır ve çupra olacak, belli saatlerde uygun yer var ise at-çek de yapacağım. Bölgeyi bilen arkadaşlardan yem, takım vs. tavsiyelerini paylaşmalarını bekliyorum..
Orman kampından mırmır şansınız yüksek. Orman kampı ve civarı kumluktur .Ve mırmır yapar. Yalnız dönemsel olarak ne kadar verimlidir bilemem. Temmuz ortraları ve Ağustos aylarında kıyıda ve sığlıklarda sıkça görürdüm. Arabanız varsa Kampa 15-18 km uzaklıkta küçük kemikli ve büyük kemikli koyları vardır. Dip yapısı taşlık ve kayalık olsada yer yer kumluk alanlarıda mevcuttur. Balık türleri açısından kamp civarından daha zengindir. Bu arda bir de tavsiye, eğer deniz gözlüğünüz ve paletleriniz varsa otla atacağınız alanlarda biraz gezip görmenizde çok iyi olacaktır. Bölgede gözlük ve paletle gezmek küçük dalışlar yapmak oldukça zevklidir. İyi tatilller ve rastgele.
slm ben her 15 gunde bir salı yada carşanba kabatepede avlanıyorum.. limandan yada mendirekten atabilirsin..çeşitli balık türleri alabilirsin.. gecenlerde eşkina bile aldılar.. fakat bazen hiç balık alamadıgımızda oluyor kısmet. ben salı veya carşamba akşamı limanda olacagım akşam 8 den sonra.
Murat merhaba.Bende o kampa eşimle gitmeyi planlıyorum Temmuz'da.Fakat bende neler çıktığını ve yem problemini düşünüyordum.Buradan konu sayesinde bilgileneceğim.
kampta kalan bir kac kişiyle görüşdüm balık tutarken kabatepe limanında pek memnun degillerdi bilginize.
Cüneyt bey tavsiyeniz için teşekkür ederim, Ben de gittiğim yerlerde dalıp balıklarını izlemeyi çok severim, gerçekten keyifli oluyor. Avlanmak için kamptan fazla uzaklaşabileceğimi sanmıyorum, kısmetimize ne çıkarsa orada elimden geleni yapacağım.
Tayfun bey bilgiler için teşekkür ederim, liman için şamandıralı takımlarımı hazırladım bile napalım, balık tutamazsak temiz hava aldık deriz.. oraya gittiğimda özelden mesaj atarım size, oralarda olursanız görüşür tanışırız..