Çanakkale/Karabiga Sorunu

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında horozzi tarafından paylaşıldı.

1. horozzi

horozzi alper

Amatör olarak balıkla ilgileniyorum belki amatör bile değilim bir sorum olacak...Çanakkale/Biga/Karabiga kıyılarında saat 18:00-21:00 arası kıyı avına gidiyoruz arkadaşlarla yem olarak karides kullanıyoruz, kamış ve makinalı olta ile şamandıralı ve dip olarak şansımızı denememize rağmen bir türlü sonuç alamıyoruz sadece biz değil etrafımızdaki insanlarda eli boş dönüyorlar acaba mevsimle mi alakalı yoksa sorun bizdemi fikri olanlar söylerlerse memnun oluruz :)

2. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    favori kamışım bölümünde yazıyor
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    yakalamayı hedeflediğiniz balığı ve kumdamı taşlıktamı avlanıyorsunuz bunlarıda yazarsanız arkadaşlarımız daha iyi yardımcı olabilirler:)

3. horozzi

horozzi alper

dalga kırandan avlanıyoruz mezgit,karagöz ne olursa kabulümüzdür açıkçası ot balığı dışında :)

Son düzenleme: 24 Mayıs 2009
  4. horozzi

horozzi alper

Anlaşılan karabigada bi tek biz avlanmışız :)

5. unique

unique Cüneyt Eşsiz

Selam

Karabiganın neresinde avlandınız bilmiyorum ama Bahçecik denen bölge Marmara denizinde güzide kalmış meralardan biridir.

Ekim - Kasım aylarında 5+ kg ve üzeri trofe Levrek avlarına mera olan bölgede güzel taş balıklarıda bulunmaktadır.

İlk defa gittiğiniz bir meradan iyi sonuç almak her zaman zordur. Tecrübeler gösteriyor ki kimi zamanlar bolca oltuk veya yosun dolu çekilen oltalarda kimi zamanda beklenenin çok üzerinde kg balıklar alınabilmesi kuvvetle ihtimaldir:cool:

6. horozzi

horozzi alper

Bahçeçik tam olarak neresi bilmiyorum ama biz kasabaya girişteki deniz fenerlerinden avlanmaya çalışıyoruz genelde yosun ağırlıklı oluyor evet haklısınız.Acaba şu mevsim deniz için kıyı balıkçılığına uygun değil mi ?

7. unique

unique Cüneyt Eşsiz

Özür diliyerek düzeltiyorum Değirmencik olacak.

İçdaş liman tarafları yada Aksaz taraflarını deneyin derim ;)

8. horozzi

horozzi alper

Evet oraları biliyorum eyvallah sağolasın deneyelim oraları.Peki mevsim konusunda ne dersin ben acemisiyim denizden kıyı balıkçılığı için mevsim önemli midir?

9. unique

unique Cüneyt Eşsiz

Sabah gün doğmadan at-çek ile şansınızı deneyebilirsiniz.

Karagöz ve Eşkina gibi balıklarıda yemli takım ile deneyebilrsiniz.

10. horozzi

horozzi alper

Sabah saatlerini denemeli evet biz genelde akşam günbatımı ve battıktan sonra deniyoruz ama nafile...