saygıdeğer abilerim ve arkadaşlarım; bayram için memleketim olan çanakkalede olacağım iş güç evlilik derken 4 yıldır gidemediğim çanakkalede avlaklar yine aynı bölgelermidir tavsiyeleriniz nedir bu konudaki görüş ve önerilerinizi almak isterim. daha önceleri kilitbahir kale önü namazgah tabyası önü baykuş feneri soğandere eceabat askeriye önü gibi yerlerde avlanırdık çipuralar kiloluk sargozlar karagözler porsiyonluk şekildeydi malum uzun yıllar geçti ve uzun zaman sonra tekrar orada avlanmak benim için keyif verici olacaktır. saat avlak yem ve takım konusunda önerisi olan herkesin yorumlarını beklerim. saygılarımla..reeling
Acele etme arkadaşım bayram üzeri herkesi telaşı var, avda olanlar var, en kısa zamanda cevap verecektir konu hakkında bilgisi olan üstadlar, forumda arama yaparsa son 1 sene içinde açılmış konular vardır muhakkak, avlakların da değişeceğini sanmıyorum...
Kıyıdan avlanacaksın sanırım. Lüfer başladı. Öğleden sonra yem için taze izmarit, akşam ezanı ile beraber lüfer oluyor.Gece boyunca devam ediyor bazen. Günü gününü tutmuyor yalnız. Yat limanındaki kayalıklar ile Şakirin önü hem izmarit hem lüfer için şu sıralar güzel avlaklar. İzmaritle vakit harcamam dersen gümüş ve sardalya balıkçılardan temin edebilirsin. Asansör yemli takım, Rasgele kardeşim..
eyvallah metin abim sağolasın karşı taraf için önerin varsa beklerim teşekkürler, bu arada asansör yemli takım demişsin lüfer için ama şamandıralı lüfer takımındanmı bahsettin çanakkale işi yoksa normal kösteklimi?
Umutcum merhaba, Asansör takım diye tabir edilen takım yine dip folyo mantarlı takım, Çanakkalede tüm malzeme satıcılarında bulunur. Ben gezer takım kullanıyorum o ayrı. Var sitede biraz araştırırsan bulursun. Şu an vaktim yok ancak bir ara detaylı,çizimli anlatırım burda. Karşıda kırıkiskele ve Çamburnu iş yapıyor. Lüfer saat 22.00'den sonra daha randımanlı şu sıralar, vaktin varsa sabaha kadar devam. Namazgah/fener sabah erken saatlerde atçek çalışıyor. Göğüs çizmesiz olmaz. Aslında karşıda çok daha güzel yerler var tabii, bağ bahçe arası ya da patika araçla zor, motosiklet lazım. Bayramın2.3.günü Çanakkale tarafındaki kayalıklarda arkadaşlarla takılacağız müsait olursan misafirimiz ol.