çanakkale kırmızları (mercanları)

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında egemennil tarafından paylaşıldı.

1. egemennil

egemennil egemen

En İyi Avı:
    2 kg 60 cm turna
    herkese selamlar... kaydadeğer bulduğum ve de hayatımda ilk kez yaptığım tekneden balık avımı sizlerle paylaşmak istiyorum..
    Öncelikle bize bu unutulmaz anları yaşatan Hüseyin Hocadan bahsetmek istiyorum. Hüseyin Hoca (kendisi emekli öğretmen, çanakkalede Hüseyin hoca derseniz herkes tanıyor) hüseyin hoca Çanakkale merkezde truva atı

heykelinin olduğu yerde tekne balıkçılığı yapanların tuttuğu balıkları canlı bir şekilde satışını yapan KÜÇÜK BALIKÇI CANLI BALIK SATIŞ reyonunu kuran kişi. bu sayede çanakkale halkı daha taze ve de daha ucuza balık yerken aynı zamanda tekne balıkçılarıda balıklarını aracı olmadan pazarlayabiliyorlar.. kar payı güdmeden kurulmuş bir organizasyon..

sağolsun hüseyin hocam;

Çanakkale İçinde Aynalı Çarsı,
    Ana Ben Gidiyom Düşmana Karsı.
    Of Gençliğim Eyvah.

Çanakkale İçinde Bir Uzun Selvi,
    Kimimiz Nişanlı Kimimiz Evli.
    Of Gençliğim Eyvah.

Çanakkale Üstünü Duman Bürüdü,
    On Üçüncü Fırka Yürüdü.
    Of Gençliğim Eyvah.

Çanakkale İçinde Bir Dolu Testi,
    Analar Babalar Mektubu Kesti.
    Of Gençliğim Eyvah.

her dinlediğimde tüylerimin diken diken olduğu bu türküdeki Aynalı çarşı da dahil olmak üzere, işini bırakıp bize tüm çanakkale merkezi gezdirdi.çook güzel bir kıyı şehri olan çanakkale tarihi dokusu ile birlikte gerçekten yaşanılacak bir şehir.
    şimdide gelelim avımıza. 21-22 nisan günleri havada sağlam rüzgar vardı ve bu bizim canımızı çok sıkıyordu.yaklaşık 1 haftadır tekneler rüzgardan açılamıyordu boğaza.Nihayetinde ankaradan gelmiştik ve de 23 nisan günü bizim balığa çıkabileceğimiz tek gündü ve o günde rüzgarlı olursa hayallerimiz bir başka yıla kalacaktı.neyseki önceki günler kadar yoktu rüzgar 23 nisan sabahı.10:30 gibi anlaştığımız gibi limanda hüseyin hocanın teknesinde buluştuk. hocam çoktan gelmiş ve dip takımlarını çoktan hazırlamıştı bile :) 3 köstekli yaklaşık köstekler 15cm, 7 numara siyah iğne yem olarakda karides. tabiki hocamız bu konuda bilgili olduğu için biz sadece onun taktiklerini uyguladık..
    bu benim ilk tekne avım olacaktı. ben makinamı 1 metrelik kamışa takmak için teknenin içindeki küçük kamaraya geçtim.tekne limandan çıkmaya başlayınca çanakkale boğazının dalgalı sularıyla savaşmaya başladı. ben de küçük kamarada oltamı hazırlarken dalgaların etkisiyle tekne aşırı sallanmaya başladı.içimden acaba midem dayanmayacak mı diye geçirirken oltamı tamamlayıp dışarıya çıkınca boğazın muhteşem havası ile açıkdım ve kendime geldim. Anladım ki küçük teknede dalgalı denizde kamarada bulunmayacaksın hihi ..
    avlak yerlerini tabiki hüseyin hocam biliyor,biz teknede güzel boğazın tadını çıkarırken hüseyin hocadan yaklaştık ikazını aldık.

eee o zamanki heyecanımı bu satırları yazarken dahi yaşıyorum.. hemen takımları hazırladık. kıyıdan yaklaşık 40 metre mesafede 50 metre derinlikteki avlağımıza gelmiştik. 300 gram ağırlık kullandık ilk kez bu ağırlığı kullanacaktım. gözüm korktu doğrusu. sonuçta 50 metreden bu ağırlığı balıkla çekmek zor olsa gerekti..
    karidesler iğnelerde ilk atışlarımızı yaptık. atış derken teknenin hemen yanından suya indirdik :D makara döndükçe dönüyor, makinadaki misine gittikçe azalıyor ve hala ağırlık yere deymiyordu..anladımki benim makinadaki misine azmış meğer ama neyseki az kalmasına rağmen ağırlığı dibe deydirebildim..
    önceden de söylediğim gibi önceden hiç tekne balığına çıkmadım,tatlısu balıkçısı olarakda balık vurduğunda (mesela turna) alır misineyi gider, sazan da olsa kamışın ucunu baya eğer. ben tabi amatör olarak böyle bir durum bekliyorum.(tabi içinizden çook beklersin diyorsunuzdur :D ) neyseki denizde durumun farklı olduğunu anlamam uzun sürmedi..hüseyin hocanın taktikleri devreye girdi.ilk çekiş tabiki boş,karideslerde gitmiş tabiki... Afiyet olsun dedik ve saldık misineyi ikinciye.. oltanın ucunda çook hafif bir vuruş hissettim. hafif bir oltayı yukarı çekmem sonucu vuruşun devam ettiğini hissettim. başladım hızlı hızlı çekmeye.. çek çek bitmiyor, kollar yoruldu ama sonucu görünce o duygu paha biçilemez..

allahım bu ne güzellik.. yok böyle bir duygu..kırmızılar elimdeydi..hemen yemleri tazeleyip 3üncü kez bıraktım.bu seferde 3lü geldiler :eek:

yaa ben ankarada yaşamıyormuşum..işte hayat bu..

bir ara hüseyin hoca misineyi çekti ve ooo zehirli balık dedi,tabi adını söyledi ama ben unuttum şimdi.. balığın başındaki kılçıklarda zehir bulunuyormuş ve insanı kıvrandırıyormuş.. arkadaşının başına gelmiş.. amonyak iyi geliyormuş. o balık hüseyin hocaya değilde bana denk gelse ben direk elimle tutardım. bu durumdan anladımki balığa bilen birisiyle çıkacaksın 1, bilmediğin balığı eline almayacaksın 2.
    10:30 derken 16:00 olmuş ve hüseyin hocamın karidesler bitiyor,siz son atışlarınızı yapın ben de size dümen tutayım sesi ile bu keyifli anların sonuna yaklaştığımızı anladım maalesef...
    ve kıyıya muhteşem boğaz eşliğinde dönüş..sonuç:3 kişi 7,5 kilo mercan (2 karagöz,az sayıda izmarit)
    çanakkaleye döndüğümüzde yukarda dediğim KÜÇÜK BALIK CANLI BALIK SATIŞ REYONUnda balıkların nasıl canlı kaldığnı gördüm.

tutulan balıklardan 3-4 tanesi 15 cmin altındadır ancak onlarda 50m dipten geldiği için kurtulamamıştır.
    ilk tekne ile avımda anladımki balık tutmak hayattaki en keyifli şey.. emekli olduğumda muhakkak deniz kıyısı bir yerde yaşamak isterim.. sanırım ilk tekne avım için baya uzun bir yazı oldu.. ee bizimde balık pulu bir defa yapışmış , bir ömür boyu böye gidecek.. herkese iyi avlar..

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 14 Mayıs 2011
  2. egemennil

egemennil egemen

En İyi Avı:
    2 kg 60 cm turna
    tekrar tekrar hüseyin hocama teşekkürler.. bu güzel günü onun sayesinde yaşadık..

Son düzenleme: 27 Nisan 2011
  3. drugagent

drugagent özgür

En İyi Avı:
    daha yazmaya değmez:)
    çok güzel av yapmışsınz tebrik ederim. anlatımda güzel olunca bize de iç geçirmek kalıyor :)

4. erdinc

erdinc erdinç allı

Favori Makine:
    shakespeare
    Çanakkalede hayat var. Hele ki aşağılara doğru inip, Geyikli, Babakale, Sokakağzı , Sivrice, Asos kıyılarını görsen , zaten Ankara'ya dönmezsin. Afiyet olsun , tebrikler.

5. egemennil

egemennil egemen

En İyi Avı:
    2 kg 60 cm turna
    erdinç abi,çanakkale insanın ömrünü uzatır, Ankaraya hiç dönmek istemedim ki ama ne yapayım el mahkum ekmek parası.... :)

Son düzenleme: 27 Nisan 2011
  6. egemennil

egemennil egemen

En İyi Avı:
    2 kg 60 cm turna
    özgür hocam düşünceniz için çok teşekkürler.. ilk av raporumun verdiği heyecanla küçük yanlışlıklar da yapmışım.ÇANAKKALE KIRMIZILARI gibi.. Daha güzel avlar yapmanız dileğiyle...

7. violinist41

violinist41 Deniz

Favori Kamış:
    Lineaeffe extreme cast-Lineaeffe Scruve 4,50 surf-İtalcanna vertigo-shimanospeedmasterspn
    Favori Makine:
    Shimano Biomaster 4000, Twinpower 8000PG,Bull's eye XT9120,Saragosa 6000,Sustain 5000,Tica Dolphin
    En İyi Avı:
    14 kg Akya
    Memleketim bir başkadır herşeyiyle...

8. ceranımoo_ist

ceranımoo_ist Yakup BULUT

Favori Kamış:
    okuma,linelife,remixon
    Favori Makine:
    Favorim Shimano Sahara 3000FD , Okuma İmpact 65,Okuma Eclipz ez 65
    En İyi Avı:
    levrek,çupra,yazılı orkinos, ceylan .....
    Güzell kırmızılar ellerine sağlık emeklilik planını beğendim, afiyet olsunn nice güzel avalara..

9. ercan_17

ercan_17 ERCAN

Favori Makine:
    ilk makinam okuma
    En İyi Avı:
    küçükken uçuna taş bağlayarak diz kadar suda göre göre yakaladığım çipuraları unutamam.
    çanakkalem çok güzeldir bide rüzgarlı olmasa.güzel av tebrikler

10. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    güzel şeyler bunler Egemen Çanakkalede deniz olarak güzeldir faunası zengindir..

bişi var ..bazı resimlere bakarken boynum tutuldu...:) :)

11. orhan kucukbicmen

orhan kucukbicmen Orhan Kucukbicmen

Favori Kamış:
    El ile balık avlarım, bu şekilde avlandığım için çok mutluyum.
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Tebrikler sevgili Egemen, çok güzel av günü yaşamışsın, :) :) :) Ankara'dan Çanakkale'ye geleli benimde 15 sene oldu, burada tekne ile balık avlıyorum, bir daha Ankara'ya dönmeyi düşünmüyorum, velhasıl sen de artık zor dönersin,:) ben assos tarafında Sivrice'deyim yolun düşerse beklerim, sevgiler, hoşçakal.:) :) :)

12. feridun_45

feridun_45 feridun dönmez

bu çanakkaleyi bu kadar övmeye devam ederseniz bodrumun başına gelenler allah korusun oralarında başına gelecek diye korkuyorum.zira el değmemiş nadir yerler....umarımolmaz..
    ilk deniz avın ve raporun için tebrik ederim.daha bereketli avlar dilerim

13. Yakamoz

Yakamoz MUSTAFA

Favori Kamış:
    LINEAEFFE OYSTER CAST KAMIŞ 3.90
    Favori Makine:
    OKUMA TRAVERTINE TR55 MAKİNE
    En İyi Avı:
    DOSTLARIM
    Eğemen kardeşim eline koluna yüreğine sağlık tebrik ederim güzel bir av olmuş
    Paylaşım içinde teşekkürler

14. muhammer41

muhammer41 Muhammer YILMAZ

Herne kadar ben resimleri göremiyor olsamda raporunun heyacanından anlayabiliyorum tebrik ederim avlarının devamını diliyorum rastgele.
    ( kablolu netten kaynaklanıyor herhalde)

15. efebolu

efebolu feza kurutlu

AVINIZ BEREKETLI OLMUS kardes o zehırlı balık trakonya onun ıkı kulak yanında ve sırtında dıkenlerde zehır vardır o balık adamı şişirır hastanelik eder allah korumus .bırde tekne kamarasına dalgalı havada gırmek hıc denız tutmayanı bıle bulandırır cabuk havaya verıp kurtarmıssın kendını çanakkale balık için bır bereket yatagıdır bende ayvacık gulpınar belde kumbaglarda avlanırım balık olarak levrek karagoz ısparı mercan kefal sargoz mırmır uskumru ıstavrıt palamut barakuda yakaladıgımız balıklardan bazıları yolun duserse gulpınar lımana beklerım

16. GYILMAZ

GYILMAZ GÖKHAN

Favori Kamış:
    Shimano
    Favori Makine:
    Shimano
    En İyi Avı:
    Minakop 3KG
    Tebrikler,zevkli bir av olmuş.Kısmetse bu hafta sonu bizde Saroz'da şansımızı deneyeceğiz.Güzel avlarınızın devamı dileğiyle.
    Rasgele,

17. egemennil

egemennil egemen

En İyi Avı:
    2 kg 60 cm turna
    sağoasın muvaffak abi, :) resim yorum içinde sağolasın :D

18. egemennil

egemennil egemen

En İyi Avı:
    2 kg 60 cm turna
    ahh orhan abicim, tayinim çıksa keşke ama tayin yerimde çanakkale civarında yok maalesef :( valla en güzelini yapmışsınız 15 sene önce..el mahkum tıpış tıpış döndüm ankaraya... ekmek parası :) ancak emekli olduğumda...insanın ömrü uzar abicim çanakkalede... sivrice yolum düşerse sizinle tanışmak,muhabbet etmek isterim..forumlardan av raporlarınızı çok takip etmiştim :) çok sağouln..

19. egemennil

egemennil egemen

En İyi Avı:
    2 kg 60 cm turna
    feridun abicim cok sağol..

20. egemennil

egemennil egemen

En İyi Avı:
    2 kg 60 cm turna
    mustafa abi,çook sağol..nice güzel avlara...