Çanakkale Kuzey Ege için kıyı raporları.

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında orhan kucukbicmen tarafından paylaşıldı.

1. orhan kucukbicmen

orhan kucukbicmen Orhan Kucukbicmen

Favori Kamış:
    El ile balık avlarım, bu şekilde avlandığım için çok mutluyum.
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Sevgili Olta balıkçı kardeşlerim, siteye baktığım zaman İstanbul ve İzmir kıyı raporları var neden Çanakkale kıyı raporları yok,Çanakkele'ye gelmek ve burada kıyıdan at çek ile avlanmak isteyen arkadaşlarımıza duyurulur, budan sonra kıyı raporlarını ben ve burada yaşayan arkadaşlarımızdan günü gününe alacaksınız:
    daha çok bilgi edinmek için her zaman bana yazabilirsiniz,benden öğrenebilirsinz.) :) :)

Bu günlerde kıyıdadan çipura av vermekte yem olarak kalamarı tavsiye ederim,
    bugün yakalanan 2 kiloya yakın şahaser bir çipurayı sevgili kıyı balıkçısı Hüseyin abimiz aldı, çok yakışıklı bir balıktı ve ikincisi takımıda alıp götürmüş, kıyılarımızda çipura var haberiniz olsun, sevgiler hoşçakalın.:) :) :)

2. cyhnckr

cyhnckr Ceyhun

Favori Kamış:
    Shimano Ultegra, Major Craft Solpara 275 50gr, Italcanna Jigging
    Favori Makine:
    Penn Affinity, Daiwa Emblem Pro 6000A, FinNor Marquesa 40II,Daiwa Exceler 4000HA,Daiwa Saltist 4500
    En İyi Avı:
    43cm palamut , 50cm Lüfer , 7,5kg Sarıkuyruk
    Orhan abicim, Sivrice'nin ve seninle balık tutmanın tadı damağımda kaldı :)
    Conta kaptana çok selamlar. hoşçakalın.

NOT: Okuyanlar için yazıyorum, Orhan abi ile balığa çıkınca her 5dkda bir yeni bir şey öğreniyorsunuz. Belgesel izliyormuş gibi ama canlı yayın :)

3. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Teşekkürler sevgili Ceyhun kardeşim, Conta kaptan ve ben seni özledik, bir ara fırsat bulursan tekrar bekleriz, sevgiler hoşçakal.:) :) :)
    Kıyı balıkları hareketlenmeye başladı, çipura avları gece de devam ediyor, kıyıdan çok güzel sargozlar gelmeye başladı, açık denizlerde biraz lüfer alanları duyduk, mercan gene av veriyor, inşallah çaparide kolyoz ve uskumru da başlar, Babakale ve Çanakkale de de balık avları başladığını haberlerini alıyoruz, oradaki arkadaşlardanda haberler bekleriz, sevgiler hoşçakal.:) :) :)

4. AHAKANC

AHAKANC Ali Hakan Ceylan

Sevgili Orhan abi.. Size abi diyorum çünkü sizi burası sayesinde hem ustamız hemde abimiz olarak görmeye başladım. Önümüzdeki haftalarda kısmetse Sivrice taraflarına gelmeyi düşünüyoruz. Cuma günü kısmetse çekidemirinide ruhsata işleteceğiz. Daha çok Erdek taraflarında istavrit avcılığı ve tatlısuda turna avcılığı yaptık. Lakin daha önce Sivrice'ye gelip Tuncay kaptanla balığa çıkan arkadaşlarımız Sivirice'yi ve ortamını övünce iştahımız kabardı. Oraya gelmeden önce bizlere tavsiyen olurmu? Geldiğimizde 1 gece kalmayı da düşünüyoruz. Nasıl takımlar bulunduralım?

5. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Çok teşekkürler Ali kardeşim, bizlere göstermiş olduğunuz ilgiyede çok memnun olduk, gece avlarda mercan ve çipura kendini göstermeye başladı, yem olarak kalamar, karides, sardalya yem olarak beraberinizde getirin, sevgiler hoşçakalın.:) :) :)

6. sahinhakan

sahinhakan hakan

Favori Kamış:
    dam
    En İyi Avı:
    sarı kanat
    orhan abi hayırlı akşamlar dilerim
    ilk yazıda bu ne samimiyet diye düşnebilirisin ama yaşınıza hürmeten içimden abi demek geldi. bu güzel avlarınızın devamını dilerim. darısı başımıza :)

7. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Sevgili Hakan kardeşim bilhassa çok sevindim, burası resmi daire olmadığı için bizlerde hobisi balıkçı olan kişiler olduğumuza göre samimi bir balıkçı gibi olmamız gayet normal, buraya madem girdin ben de biraz Kuzey Ege kıyılarından balıklarından bahsedeyim, kıyılarımızda levrek var, Çıpra var sargoz var ve biraz evvel denizden bir barakuda aldım, tam fotoğrafını çekecektim iğne biraz parmağıma girdi bende yan keski ile kestim aldım, teknede yalnız olduğum için biraz zorlansamda işlem tamam, şimdi evde barakuda ile bir poz çekeceğim, sevgiler hoşçakal.:) :) :)

8. canözüm

canözüm mehmet seven

orhan abi gene guzel bir barakuda simdi tam sizin oralarda lufer akini baslar geceleri guzelde lufer avi verir ahhh ahhh yanlis yerdemiyim diye kendi kendi dusunuyorum ))))))

9. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.

Çok haklısın sevgili Mehmet kardeşim, şu anda Kuzey Ege kıyılarında bolca büyük çıpralar, sargozlar ve levrekler var kıyı olta balıkçılarına duyrulur, tekne ile avlanacak olanlara da mercanlar çok küçük bu günlerde yeterli av vermiyorlar, akşam üzerleri kalamar tutan balıkçıları duyuyoruz.
    Kuzey Ege'ye lüfer ve barakuda girdi, sırtı ile av yapma imkanı olabilir, bu günlerde havadan kaynaklanan sebeblerle sahtelere rağbet etmiyorlar, canlı yemle denemekte fayda var, bizim bu taraflara gelirsen beklerim sevgiler selamlar olsun gurbete, hoşçakal.:) :) :)

10. pitbull

pitbull Furkan Güner

Favori Kamış:
    Shimano Alivio BX 2.70- Shimano Alivio BX 1.65
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000 RB- Okuma Pro SPA 25
    En İyi Avı:
    Turna-52cm
    Bayramda Ezine'ye gitme ihtimalim var, inşallah balık tutmak nasip olur. :)

11. manblue60

manblue60

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    lüferlerrr
    slmlar

hafta sonu eceabat a gelmeyi düşünüyoruz çıpra için ....balık durumu nedir yem tedarikini nerelerden yapabiliriz birde bölge olarak nereleri tavsiye edersiniz saygılarımla...

12. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Sevgili Furkan Ezine'ye gelirsen bize de bekleriz, tabi bayramda denize zor çıkarız müsafirlerimiz gelecekler, ama genede belli olmaz fırsat olursa seni balığa çıkartırız, hoşçakal.:) :) :)

13. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.

Ahmet kardeşim, Sivrice için kıyıdan çıpra, levrek ve sargoz aldıklarını duyuyoruz, ama Ecabat için tam olarak bir şey söyleyemem, belki o balık avlayan arkadaşlarımız vardır, inşallah onlarda katılırlar, bekleyelim bakalım gelen giden olacakmı, sevgiler hoşçakal.:) :) :)

14. tcomak

tcomak Tayfun Çomak

Favori Kamış:
    linea effe
    Favori Makine:
    dam
    En İyi Avı:
    kefal 2 kg
    orhan abi. ben eceabat raporu yazdım gözünden kaçdı sanırım.. Eceabat havuzlar mevkii arasında bol kiloluk cupra çıkıyor kıyıdan.. Yem sadece sardalya. 2li dip igne.

15. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.

Sevgili Tayfun kardeşim, nerede yazdın ben göremedim neyse Kuzey Ege ve Çanakkale de balık avları hakkında bilgileri senden de bekleriz, sevgiler hoşçakal.:) :) :)

16. tcomak

tcomak Tayfun Çomak

Favori Kamış:
    linea effe
    Favori Makine:
    dam
    En İyi Avı:
    kefal 2 kg
    orhan abi yazdıgım rapor bu,
    slm arkadaşlar.

19-20 ekim 2011 tarihlerinde Çanakkale/Eceabattaydım. Kıyıdan yemli atcek denedim sülünez kullandım gelen giden olmadı ne zaman sardalyaya döndüm kiloluk cupralar almaya başladım 2 günde çok güzel akım vardı saat 19 00 ile 24 arası üşüsemde güzel geçdi 8 çupra 1adette mırmır oltamı ziyaret etti.. Makinem yanımda olmadıgı için fotograflıyamadım üzgünüm artık haftaya tekrar deneyecegim ve fotograf makinem yanımda olcak.

17. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Sevgili Tayfun kardeşim çok güzel balıklar almışın, Çanakkale balık durumlarını buradan yazalım, seni ve diğer Çanakkale'den arkadaşları burada görmek isteriz, sevgiler hoşçakal.:) :) :)

18. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Kuzey ege de son durum, palamut girdi, barakuda hala var, torik bekleniyoz, sinarit palazları bol, kıyıdan sargoz, çıpra ve levrek alanlar oldu, levrekler orta boylarda yakında büyükleri gelirler.:) :) :) sizlere rast gele, hoşçakalın.:) :)

19. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20 & Spirit Surf 3.90 - ProCatch Carbospin Pro 2.70
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Her yeni gün daha iyisi için bir fırsattır..
    Bu Çanakkale bölümünü ilgi ile izliyorum, en çok yakalamak istediğim balıkları avlıyorsunuz, harika. Çanakkale'ye iki kez geldim ama av yapma şansım olmamıştı. İnşallah birgün tekrar oraya gelirsem bu harika balıkları avlama şansı bulabilirim belki :)
    Sizlere rastgele..

20. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.

Çok teşekkürler Berkan kardeşim, inşallah gelirsen Assos Sivrice'ye bekleriz tekne ile av yapma imkanı da olur, sevgiler hoşçakal.:) :) :)