merhaba arkadaşlar sizden bana bir konuda yardımcı olmanızı istiyorum ben 2 hafta sonra akraba ziyaretine çanakkale lapseki ye gidiyorum oralarda hangi balıklar var ve nasıl tutulur? bana yardımcı olurmusunuz şimdiden teşekkürler saygılarımla
Lapsekinin taşlıkları iyi sargoz yapar. Oralarda midye iş görür, mamun veya boru kurdu bulursanız sizden iyisi olmaz.
Hava rüzgarlı olursa dalyan mevkiine git. Değirmen kafenin 300-400 metre ilerisinde küçük tahta bir iskele var. İskelenin sağında ve solunda hem yemli hemde at çek yapabilirsin. Lodos harici rüzrarlı havalarda dalyan mevkii biraz daha kuytudur. Boğaza doğru ilerlersen DMO nun kampı var. Kampın ilerisideki burun balıklar içinde boğaza ve lapseki içine geçiş noktasıdır. Dip kısmen kumluk ve kısmen yosunluktur. Yem içinde sırasıyla Teke, midye, sülünez ve mamun iş yapar.
Dostlarım bu çanakkale lapsekide sahte yem ile levrek çipura da yakalana bilirmiş internette öyle yazıyor sizler ne düşünüyorsunuz
Levrek at çek sahte yemle yakalanır. Çupra kesinlikle gerçek yemle. Konu içindeki bir önceki mesajımda yer ve yem bilgisi vermiştim. Hem çupra hemde levreği aynı usulde yakalayım dersen sardalya balığına kıbrıs sarıp atabilirsin. Takım; gezer kurşun (30-60gr arası akıntıya göre ayarlanabilir)fırdöndü ve bir karış kadar uzunluğunda ip misinası ile 10 lu kıbrıs. İğneler kısa pala.İp misinadan kasıt kahverengi renkli ağ ipidir. İğnelerle hemen hemen aynı renktir. Takım Lapseki çarşı içinde bir manifaturacıda hazır olarak satılıyordu. Halen varmıdır bilemiyorum. Yine çarşı içinde ve çınarlı kahvenin bulunduğu meydanda balık malzemeleri satan iki dükkan var. Lapseki de dalyana doğru gidince liman önüne gelecek, liman taşlarından da ileriye doğru atarsan av yapabilirsin. Şimdiden rastgele. Kısmetse mart sonunda bir hafta sonu bende at çek için orda olacağım.
lapsekiden hangi zamanlarda at çek ile levrek şansımız olur, birde at çek için ortada bir dere var onun denizle buluştuğu nokta nasıl olur acaba.