Merhabalar Eğer bir aksilik çıkmaz ise Bayram tatilinde Çanakkale odun iskelesine tatile gideceğiz. İstanbul'da boğaz avlakları ve Şile Ağva civarlarında bir çok av yapma fırsatım oldu. 2009 Kasım ayında balıkçılık hayatımın zirvesini yaşadım 9 adet kofana ve 2 adet kalkan ile sezonu kapattık. Ancak İstanbul dışında sadece 1995 yılında kemerde balık tutma fırsatım oldu. Dolayısıyla İstanbulun dışında balık türleri ve tutma teknikleri hakkında bilgi sahibi değilim. Kısmet olursa odun iskelesinde 7 yaşındaki oğlum ile balık tutmayı planlıyorum. Bu konuda bana yardımcı olabilecek arkadaşlardan lokasyon ve özellikleri hakkında bilgi rica ediyorum yardımcı olursanız çok sevinirim. Sormak istediklerim ise; 1) Ne tür balıklar avlanabilir ? 2) Zamanlama nasıldır ? (sabah - akşam - gece ) 3) Bölgede Lüfer varmıdır varsa kıyıdan alınabilirmi ? 4) Kıyıdan hangi stil ve canlı yada suni yem olarak ne tercih edilmelidir. Dip not: 1999 yılının mayıs ayında iskelenin kenarında çok iri bir uçan balık görmüştüm. Balığın rengarenk kanatları vardı ve bayağı uzun bir mesafe uçtuğunu görmüştüm. Bu beni çok heyecanlandırmıştı. Şimdiden yardımlarınız için çok teşekkürler Hepinize Rast Gele
Oldukça verimli bir mera olmasına rağmen, balık tutmayı tam manasıyla bilen pek fazla yoktur. Çoğunlukla oranın müdavimleri sardalya üzeri kıbrıs sarma kullanırlar. İskeleden karagöz, menekşe, kolyoz, işi bilen için levrek, zargana(oldukça iridir) En iyi zamanları sabah ve akşamdır. Lüfer mevcut ama kıyıladığı bölge odunluk iskelesi değil. İlererde dalyan köyüne inip sahilde sola doğru devam ederseniz o kısmın çoğunda at-çek ile levrek ve lüfer almak mümkündür. Kıyıdan her türlü sahte ve silikonla av yapılabilir. Bölgenin favorisi haliyle GES dir.(Gelibolu Sahtesi) 1999 yılında oradaysanız muhtemelen iskelenin ilerisinde canlı bırakma yaparken beni de görmüş olabilirsiniz
Yücel usta öncelikle nezaketiniz, hızlı ve bilgilendirici cevabınız için teşekkür ederim. Dün gece üye olduktan sonra Forumun(m)uzu dün sabah 06'ya kadar inceledim ve o kadar çok mesaj okudum ki sabah yatmadan önce aynaya baktığımda gözlerimin kanlandığını fark ettim. Benim nacizane takım çantamda bir kaç tane çapari takımı, bir kaç tane çinekop ve 2009 kasımındaki kofana macerasından kalan hevese bağlı olarak sonra bolca yemli kofana takımı mevcut. Ancak sizin önerileriniz ve okuduğum mesajlar üzerine ciddi bir malzeme alışverişi yapmam gerektiğini fark ettim. forumu inceledikten sonra bende levrek avı için ciddi bir heves oluştu. Sizce forumda sıkça anlatıldığı gibi ragot raglou bölge için iyi bir seçim olurmu ve bunun dışında genel olarak neler satın almalıyım Elimde 330 cm Alba kamış ve sıradan bir makina ve misinalar mevcut. Son olarak bugüne kadar sadece fileto ve canlı yemler ile avcı balık avladım. Suni yemlerin kullanışı hakkında pek bir bilgi sahibi değilim. Bu konuda da yardımcı olursanız müteşekkir olurum. Şimdidin teşekkürler.
Öncelikle sahte yem kullanmak için kendinize bir at-çek spin takımı edinmenizi tavsiye ederim. Bu şekilde hem daha keyifli hem de minimum seviyede yorularak avlarınızı gerçekleştirmeniz mümkün olur. Avlanacağınız bölge için ragot raglou iyi bir seçimdir ancak yeni başlayan birisi için ragot kullanımı sahteye nazaran biraz daha zor olabilir. Zira ragot hafiftir bu yüzden çeşitli atma paratları veya ağırlaştırıcılar kullanmanız gerekebilir.
http://avmarketi.com/asp/product/11346/Maria-FakeBaits-Floating-130-mm-Suni-Balik MIH renk kodlu http://avmarketi.com/asp/product/1310/MARIA-PRINCESS-13-CM GX2 renk kodlu http://avmarketi.com/asp/product/11964/SAVAGEAR-4-PLAY-HERRING-LOWRIDER-13CM 33 ve 03 renkler http://avmarketi.com/asp/product/9822/STRIKE-PRO-EG-124C-SUNI-BALIK-11CM 266-713 rengiyle bu ilkbaharda 2 kofana aldım 152RG 1.5 metre dalıyor uçuk aksiyonlu, vibrasyonu kamışa kadar hissediliyor.