Çanakkale Geçilmezi tüm Dünya'ya öğreten şehitlerimize,Allah'tan rahmet diliyorum. Mekanları Cennet olsun. http://www.canakkale360.gov.tr/canakkaleeceabatiskele.swf
Allahım bana mahşerde o yiğitlerle karşılaşmayı nasip etsin ki her birine ayrı şükranımı sunayım, ellerinden öpeyim, yüzümü ayaklarına süreyim.. Onların sayesinde gururumuz, yüreğimiz, geçmişimiz geleceğimiz ayakta.. Herşeyin egoizmle, büyüklükle, korkutarak, kibirle, hainlikle elde edilemeyeceğini tüm dünyaya bir daha unutmamak üzere ezberleten aslanlar.. Allah hepinizden razı olsun...
söylenecek pek birşey yok, umarım geçmişte kazandığımız bütün başarıların onurunu kaybetmeden yaşamaya devam ederiz.
Nur içinde yatsınlar.Allah hepsinden razı olsun.Rabbim bir daha bu millete Çanakkale savaşları yaşatmasın.
97 Yıl Önce Bu Toprakları bize Vatan Olarak Bırakan ve Bu Uğurda Aziz Canlarını Feda Etmekten Çekinmeyen Kahraman Şehitlerimizi ve Gazilerimizi Rahmetle Şükranla Dualarla Anıyoruz Mekanınız Cennet olsun. ...
Çanakkale zaferini tüm öğrencilerimize ve çocuklarımıza anlatmamız,hatta bizzat yerine götürüp gösterek anlatmamız lazım...aksi takdirde çok ta amacına uygun olduğunu sanmıyorum...Tevfik ağabeye de böyle bir konuyu sitemizde açtığı için teşekkür ediyorum...
Mehmetcigin vatan ugruna sehit dustugu Canakkale, Dumlupinar, Sakarya... Antep, Urfa, Maras... Sarikamis, Yemen, Galicya... kutsal vatan savunmasi degilse de gorev basinda sehit dustugu Kore, Somali, Bosna... ve en son olarak daha iki gun once Afganistan... Hepsinin ruhu sad olsun... Canlar verilerek kazanilmis vatan topraginin butunlugu ve ulusun birligi herseyin uzerindedir. Aziz Turk Milleti'nin sayginligini ayaklar altina almaya curet edenler, onlari simartip bu curete tesvik edenler, ekmegini yedigi, okulunda okuyup hastanesinde tedavi gordugu devlete dusmanlik edenler, ogretmenini, doktorunu, hemsiresini katledenler, senin, benim odedigimiz vergilerle aldigi kamu hizmetinin karsiliginda vatandasina kursun sikanlar, Turk Mlleti ve Turkiye Cumhuriyeti'ne dusmanlik etmeyi bir hayat tarzi, bir gecim kapisi haline getirmis olanlar, Avrupalilarin elinde bir kukla, bir masa olmaktan utanmayanlar, kardesini katletmeyi hak aramak sananlar... bilsinler ki beyhude cabalari hicbir yere varmayacak, neticede bedelini yine kendileri odeyecekler... Herseye ragmen, Ne Mutlu Turkum Diyene...
Ey bu topraklar için toprağa düşmüş asker. Gökten ecdat inip öpse o pak alnı değer. ............ Sizin için ne yazılsa bir damla kanınızın karşılığı olmaz. Sizin hakkınıza karşılık verilmez. Bizim için yaşayamadığınız hayatınız,sizin için yaşayamazsak bize haram olsun.
Zaferimizin 97'nci yıl dönümü. Çoğu okul çağında olan gençlerimiz vatan uğruna savaştılar; Şehit oldular. Bağımsızlığımızı tüm dünya'ya kanıtladılar. Tüm şehitlerimizin ruhu şad olsun. “Silahımın tetiğine asılıyorum...fakat silahım ateş almıyor..2.defa tetiğe asılıyorum..yine ateş almıyor...yanımdaki arkadaşıma diyorum benim silahım arızalanmış diye...arkadaşım gözleri dolu dolu bana bakıyor ve diyor ki ''senin silahın arızalanmamış senin parmakların kopmuş''...evet parmaklarım kopmuş ama ben fark etmemişim...hala tetiğe asılmaya çalışıyorum...”1915-Çanakkale’den isimsiz bir kahraman."
Ne canlara mal olmuş şu vatanın kurtarılması ve Cumhuriyet rejimi ile birlikte devrimlerle çağdaş, medeni bir Ulus tesis edilmesi. Ve bugün bunu idrak edemeyip kıymetini bilmeyenlere yazıklar olsun. Tüm şehitlerimizin mekanı cennet olsun.
Ne büyüksün ki kanın kurtarıyor tevhid-i Bedr'in aslanları bile ancak bu kadar şanlı idi.. M.Akif Ersoy
Burada ne yazsak, ne kadar yazsak, onlara olan borcumuzu ödemeye de, anlatmaya da yetmez. Ancak ve ancak, onların bizlere bıraktıklarını korumakla onlara layık olabiliriz sadece. Onlar şimdi cennetteler ve bizleri izliyorlar. Bizlerin üzerinde kul hakları var. İşte bu yüzden, bu vatana sahip çıkmak, vatanı korumak adına, üzerimize düşen hiçbir vazifeden kaçınmamalı, bu vatana halel getirecek herkesin ve her durumun karşısında dirençle durmalıyız. Tüm şehitlerimizin ruhları şad olsun, yattıkları topraklar onlar için nur olsun inşallah. ================================- Buraya, Buket Uzuner'in "Uzun beyaz bulut - Gelibolu" kitabından, Anzak ve Türk iki askerin mektuplarından bir şeyler yazacaktım aslında. O psikolojiyi ve yaşananları biraz daha hissederek yaşayabilin diye. Ama baktım ki çok uzun olacak, muhtemelen okumaya üşenilecek, o nedenle vazgeçtim. Okumamış olan arkadaşlarımıza tavsiyemdir, bu kitabı okuyun arkadaşlar. Sıkmayan, sürükleyici bir kitap olmakla birlikte, Çanakkale'de yaşadığımız haksızlığı da, düşman dediğimiz o askerlerin de aslında ne duygularla orada bulunduğunu, komutan emirleriyle orada savaşıp aslında haksız yere işgalde bulunduklarını anladıklarında pişmanlıklar yaşadıklarını da ortaya koyan, bizlerin haklılığını da apaçık ortaya seren güzel bir kitaptır.
ÇANAKKALE ŞEHİTLERİMİZE... 1 GÜN SONRA... Bugün bu konuyu açmadan önce dünden kalan konuları okurken Tevfik ağabeyimizin ÇANAKKALE ŞEHİTLERİMİZE isimli konusunu ve konuya yorum yapan tüm ağabey ve kardeşlerimizin yorumlarını da okudum.Bu konuya yazılanlar, yada yazılabilecek dahada güzel konuşmalar ilave de edilebilir mümkündür.Ama ne yazıkki sözler yılda sadece bir gün o da geliyor ve gidiyor. Bir sonraki güne gelindiğinde o kadar da akılda kalmıyor elbetteki.Ama bizden sonraki nesillere evlatlarımız ve onların evlatlarına bu ve bunun gibi önemli değerleri öğretip unutturmayarak tüm türk şehitlerine ve atalarımıza layık olmak mümkündür. Ama tersi de olup bazı zamanlarda gözümüzün içine baka baka bu değerlerle alay edenler var.Bunun örneği bir davranışı geçen yıl bir gece tv izlerken bir komedi dizisinde bu rezilliğe şahit oldum. Aklıselim sağduyulu her türk ün yapacağına inandığım için benimde bu olaya seyirci kalmayıp bir şeyler yapmam gerektiğine inanarak ilgili kanala bir mail yolladım.Ardından dizinin o sahnelerinin olduğu kısmını düzenleyerek videoyu youtube de paylaştıktan sonra 1 sosyal medya sitesinde de video yu herkese açık olarak paylaştım....... MAİL İÇERİĞİ :21 temmuz perşembe gecesi izlediğimiz düriyenin güğümleri adlı dizide don atlet vaziyette yaptırdığınız maskaralıkta ÇANAKKALE de bu memleket için canlarını feda edip şehit olan atalarımızın belki ayaklarında giymeye botları yoktu. Sırtlarında üniformalarıda olmayabilirdi ama canını bu memleket uğrunda feda edip şehit olan atalarımızı iki paralık dizinize maskaralık konusu yapmaya ne sizin nede sizin benzerlerinizin hiçmi hiç hakkı yoktur.Bu konuya geçmişine değer veren her türkün dikkat çekmesi için elimden geleni yapacağım.. GELEN CEVAP: ( 25.07.2011)Sayın İzleyicimiz, 22.07.2011 tarihinde tarafımıza göndermiş olduğunuz mailinize ilişkin cevabımız aşağıda yer almaktadır. Star Tv yayınlarına göstermiş olduğunuz ilgi ve beğeni için teşekkür ederiz. Konu ile ilgili ana haber merkezimize 0212 413 50 39 yada starhaber@startv.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz. Star Tv yayın akışı ile ilgili tüm bilgiler http://www.startv.com.tr internet adresinden ayrıntılı olarak bulabilirsiniz. Star Tv ile ilgili her türlü görüş, öneri ve isteklerinizi haftanın 7 günü 24 saat hizmet veren Alo Star Tv'yi arayarak veya bizeyazin@startv.com.tr mail adresimizden ulaşarak bildirebilirsiniz. İyi seyirler, Sevgi ve saygılarımızla İzleyici Bilgi Merkezi Tel : 0212 478 07 87 Sonuç olarak dizinin 1 hafta sonraki bölümü apar topar saçma sapan neticelerle sonlandırılıp son bölüm olarak yayınlandı.Yani yayından kaldırıldı. Bu olay benim pek sık olmamakla birlikte arada sırada tv izlerken yaşadığım bir hadise,bilemiyorum tekrar başka örnekleri olmuşmudur oluyormudur...... İlgili videonun linki aşağıda, siteye ekleme yapmayı bilemediğimden bu şekilde oldu. http://www.youtube.com/watch?v=NibSQWFIV-Y Saygılarımla....
Değer yargına ve emğine sağlık Tanju kardeşim.:thumb: :thumb: Aslında, zihinlerde yargılanacak, eleştirilecek o kadar çok şey var ki. Hani derler ya, '' Söz Gümüşse, Sükut Altındır '' diye.......................
Teşekkür ederim Tevfik ağabey ve teşekkür ederim Furkan. Ben burada yapılması gerekeni yaptığıma inanıyorum yani extra zor bir şey değildi yaptığım.Ama beni o gün bugündür üzen düşündüren mesele çok daha vahim çok daha sıkıntılı.Bu video'ya ve bu video ile ilgili yazıma o sitedeki ne benim arkadaşlarımdan ne de diğer kişilerden tek bir ses çıkmadı,tek bir yorum dahi olmadı.Asıl sıkıntı budur asıl anlatmaya çalıştığım budur.Lakin iş maskaralığa sahte vatanseverliğe geldiğinde kadınlı erkekli anlık copy paste lerle son sürat çalışıyorlar.Daha bir ay olmadı hesapta topluma malolmuş kişilerden 1 soytarı canlı yayında soytarının bir tanesinden vatanseverliği ve vatan aşkını ondan öğrendiğini söyledi.Tabii onunda son programı oldu ne yazıkki... Herhalde bu böyle sürüp gidecek medya aracılığıyla bizimle alay etmeleri bitmeyecek gibi yani....