Çanakkale, Sivrice'de yakala birak mercanım.

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında orhan kucukbicmen tarafından paylaşıldı.

1. orhan kucukbicmen

orhan kucukbicmen Orhan Kucukbicmen

Favori Kamış:
    El ile balık avlarım, bu şekilde avlandığım için çok mutluyum.
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Sevgili arkadaşlar bundan sonra avlarımızda avladığımız küçük balıkların salındığını da yazmamızın gelecekte çok faydalarını göreceğiz, ben de saldığım balıkları bundan sonra sizlerle her zaman paylaşacağım, b geçenlerde saldığım çok tatlı mercan, büyüsün de gelsin. :):):)
    Sevgiler hoşça kalın.:) :) :)

Tekrar yaşama geri bıraktığım sinaritim.

2. mudeli

mudeli Gökhan

Favori Kamış:
    shimano
    Favori Makine:
    okuma
    En İyi Avı:
    selimhan 4300 gr
    orhan amca örnek olması bakımından önemli bir davranış sizinkisi.Balık tutmanın amansız bir hırs olmaması gerektiği merhametide içinde barındıran bir hobi olması gerektiğini göstermesi bakımından hoş olmuş.elinize sağlık.Bende tuttuğum küçük balıkları özellikle kırlangıç balığını alıkoyamıyor , salıyorum.Kırlangıç balığını elime alınca bana öyle geliyor belki bana bir bakışı var ( yanlıslıkla oldu bı daha olmaz der gıbı huzunlu bakıyor) sankı oglumun gozlerı gıbı gelıyor bana opup gonderıyorum geriye.Bu bilincin oluşması ahlaki açıdan önemli.Herkesi bu örnek davranışı sergilemeye rapor etmeye davet ediyorum.:)

3. fatihh

fatihh Fatih

Favori Kamış:
    Fury Caster ,L.Effe SeaMaster 4,20 Surf,ProCatch CS Ultra-2.40;Protackle FW-TS 3.60
    Favori Makine:
    Penn Affinty 7000, Okuma Avanger 30b
    İnşallah büyüyünce sizi unutma z tekrar gelir olatnızı ziyarete :)

4. seckint

seckint Seçkin

Favori Kamış:
    4.20 surf kamış
    Favori Makine:
    okuma synex
    En İyi Avı:
    3,5 kg Martı
    Tebrikler ve teşekkürler Orhan amca bu küçük yavruları salarak sürdürülebilir balıkçılığa katkıda bulunuyorsunuz

5. Sonay Önder

Sonay Önder Sonay Önder Çeribaşı

En İyi Avı:
    5 Kilo Sazan
    tebrikler.

6. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Bu bir patlakgöz,mahalli tabirle fare diş mercan balığıdır.

Derinlerde yaşar ve muhakkak vurgun yer ve asla yaşamaz zira batamaz ve martılara yem olur.

7. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Sevgili Gökhan kardeşim ben de senin gibi düşünüyorum her avımızda yakaladığımız ve saldığımız bütün balıkları da burada gösterelim, bu olay bizleri yücelmeyecek ama balıklarımızın çoğalmasını sağlayacaktır, göstermiş olduğun ilgi için çok teşekkürler, kırlangıç balığına gelince zaten çift yaşadıkları için birini avlarsan, öteki geride kalanı arar ve ağlamaklı ses de çıkarır, her güzel bir hobimiz var hemde bazen hüzünlü.....
    Sevgiler hoşça kal.:) :) :)

8. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.

İnşallah Fatih kardeşim, çok teşekkürler.

9. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.

Çok teşekkürler sevgili Seçkin, yavruları hepimiz salalım ve sürdürülebilir balıkçılığa katkıda bulunalım ve bizlerden sonra gelecek kuşağa örnek olalım,
    Bundan sonra ben her avımda tekrar denize bıraktığım her balığın fotoğrafını çekeceğim.
    Belkide yakala bırak yapılan balıklar için ayrı bir konu açılabilir.

10. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Çok teşekkürler sevgili Sonay, senden de küçük balıkları tekrar salmanı dilerim.

11. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Bizler Amatör balıkçıyız,
    Sevgili arkadaşlar, mercan avlarını Sivrice'de Kuzey ege de 15 seneden beri yapmaktayım, ilk zamanlarda bu kadar küçük mercanlarla hiç karşılaşmıyorduk sebebi ise bizlerin av yaptığımız kerterizlerde devamlı büyük mercanlar olurdu.
    Buralara 5- 6 sene evvel gelen kardeşlerimiz bunları bilemezler, zaten buraya sonradan gelenler ise ben de dahil buradaki balıkçılardan mercan taşlarını ve çapari avlarının nerelerde olacağını öğrenirdik,:) :) :) hatta buraya hayatında hiç mercan avı yapmamış İstanbuldan gelen balıkçıları da gördük, bunlardan bir tanesi de zaten benim.:) :) :)
    Sevgili arkadaşlar balıkçılık anadan doğma öğrenilmez insanlar zamanla balıkçılığı öğrenirler, sakın gocunmayalım bizler zaten balıkçı değiliz,:) :) :)
    bizler amatör balıkçıyız,:) :) :)
    Hayatımızı idame ettirmek ailemizi geçindirmek, çocuklarımızı birer meslek sahibi yapmak için anamız ağlamış gece gündüz çalışıp alnımızın teriyle çoluğumuza çocuğumuza helal kazandığımız paralarla istikballari sağlamak için uğraşmışız, Ana ve baba olarak görevlerimizi tamamladıktan sonra, Sivrice gibi bir balıkçı koyuna yerleşmişiz ve burada çok sevdiğimiz denizimizde balıkçılığı ve balık avlarımızı ilerletmişiz, ben de biraz daha üzerine düşerek sadece...bakın yavaş yazıyorum ..s a d e c e Tekne ile sırtı avlarını, çapari avlarını ve mercan avlarını öğrenmişim.

Sevgili arkadaşlar ben üstad falan değilim, bu zaman kadar da sadece sizler gibi gayet normal bir balıkçı olduğumu her zaman yazdım..Fakat çok kısa bir zamanda teknem ile yapmış olduğum ve daha evvel yukarıda belirttiğim avlarımı kendime göre çok ilerlettim, :) :) ben demiyorum,,,,,ama sırtı avlarında çok başarılı torik avları yaptığım söylenir.

Aradan seneler geçti artık eskiden olduğu gibi kovalarca mercanlar yok, şimdi bazı taşlarda çok küçük mercanlar geliyor, bunları inciltmeden ağızlarına takılan iğnelerden kurtarırsak, balıkların hava keseleri şişmediyse, tekrar yavaşça suya iade edilebilirler, eğer hava keselerşnde şişkinlik varsa iğnenin ucu ile patlatır ve yavaşçacık gene suya salarız.

Bazı balıklar ters dönüp yüzemediklerini de görürürz ve bunları martılar kapar bu da onların kaderleri...bizler gibi zalim insanlar tarafından yakalanmaları ve bir yem uğruna girdikleri riziko.:) :) :)
    Bizler her zaman nerede ve ne şekilde olursak olalım avladığımı küçük balıkları salalım onların tekrar büyüyüp ve çoğalıp bizlerin oltalarımıza gelmelerini sağlayalım.
    Bu gün denizimizi ve balıklarımızı koruma ve kollama günüdür.:) :) :)
    Sevgiler hoşça kalın.:) :) :)