Çanakkale-Soğandere av raporu (18.12.2011)

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında sorsana tarafından paylaşıldı.

1. sorsana

sorsana Tolga ER

Favori Kamış:
    Mayasıllı kamış
    En İyi Avı:
    600 gr-Çipura
    Değerli forum üyeleri,
    Feyz aldığım, okurken heyecan duyduğum forumumuza için ben de dünkü av raporumuzu sunuyorum.
    Fırtınalı bir cumartesi gününden sonra dingin ve ılık bir pazar sabahı.Arkadaşım Yılmaz ile Kilitbahir Soğandere mevkii için Kilitbahir motorları önünde sözleştik.Bolca kurşun, fırdöndü, 3-4-5-7 numara iğnelerimizi tamamladık.Kilitbahire vardığımızda saat 11:00 civarıydı.Motoromuzla Kilitbahirden soğandere mevkiine yol aldık.9 Km sonra meramıza yaklaştık.Dünkü yağmurdan ıslanmış patikada motorumuz battı.Daha kötüsü kovalar çamur deryasına düştü.Kafa lambasına varıncaya kadar çamurlandı.Neyse bu çamur sürprizinden kurtulup vurduk yola.Buradan patikayı izleyip yaya olarak tırmandık.Motoru bırakıp.2 Km daha yürüdük.Meramıza oldukça zorlu yollardan ulaşılabiliyor.Meşhur zargana kayalıklarımıza verdık.Birkaç deneme atışında balıkların kayanın önünde oynaştıklarını gördüm.Şuna karagöz ve izmaritler vardı.Önlerine attım yemi asla yemiyorlar.Biraz uzakları denedim müthiş akıntı var sağa çekiyor.Bu da vuruşlarda yanılgıya sebep oluyordu.Neyse bir ıskatarya çektim.Buradan ilerilere yol aldık.O kadar geniş bir meradayız ki...Git gidebildiğince.Farklı yerlerde denemelerimiz oldu.Küçük balıklar var genelde.Mecburen 5 numaraya geçtik.Çokça balığı saldık.Nadiren büyük şuna izmarit ve ıskatarya aldık.Saat 15:00 gibi hava poyraza döndü.Bir kaya arkasına sığındık.Kopardığımız takımın sayısını unuttum.Çok yorulduk.Tavayı dolduracak nefsi körleyecek balıklarımız oldu.Ha bu arada resimlerde gördüğünüz tekneler yemli lüfere bakmakta.Zorlu parkur, zorlu mera ancak gittiğimize değdi.

Yılmaz arkadaşımım Karagözü çektiği video için aşağıdaki linki tıklayınız.
    http://simaybirce.net/balik/balikavi.wmv

2. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Çok güzel paylaşım. Tebrik ederim. Yemli olta atmayalı da epey bi oldu beya... :) Özledim mi ne ?

3. cemil sarihan

cemil sarihan cemil sarihan

Tebrikler,zorlu bir avda ben yaptım ama raporlayacak bir şey yok :(

4. metallurgist

metallurgist Gültekin Güler

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    tatil turunda bende çanakkalede bir gece kaldım kilit bahirde minicik bir barınakta atmıştım gece gerçekten güzeldi. olta hiç boş gelmiyordu. şöyleki oltaya zil takacak kadar vakit kalmıyordu bir ara son atışımda toparlanmak için oltayı kenara bırakıp toparlanırken 2 iğneyede takılmıştı. jeton ozaman düştü tüh dedim demekki ilk vurduğunda çekmesem hep çift gelirmiydi acaba. melanur sargoz ve eşkina almıştım. bizim buraya (hatay/iskenderun) göre çok bereketli meralar oralar. çok şanslısınız. boğaz olmasından dolayı diyorum

5. bilal07

bilal07 bilal

Favori Kamış:
    shimano
    En İyi Avı:
    lagos 8 kg
    tebrikler, resimleri görünce ordaki zamanım geldi aklıma, çok güzel mekan, daha irilerine rasgelsin...

6. orhan kucukbicmen

orhan kucukbicmen Orhan Kucukbicmen

Favori Kamış:
    El ile balık avlarım, bu şekilde avlandığım için çok mutluyum.
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    tebrikler sevgili kardeşim bizlerle bu güzel avını paylaştığın için sana çok teşekkürler,paylaşmak erdemdir diyorsun... bilgi paylaşmakla çoğalır değil mi!.. sevgiler hoşça kal.:) :) :)

7. esref surek

esref surek eşref sürek

Favori Kamış:
    tekne ile olta balıkçılığı
    En İyi Avı:
    7 kiloluk sinarit
    Tolga bey bu kadar zahmetli yolculuktan sonra tavalık balığı yakalamanıza sevindim
    bu güzel avlarınızın devamını dilerim
    rastgele