Çanakkale ye Surf Kamış

Konu, 'Kamışlar' kısmında 43595 tarafından paylaşıldı.

1. 43595

43595

Favori Kamış:
    Lineaeffe fury 420.220gr -Okuma Carbonite Car-s 390cm MH 80-150 -Okuma v system spin 270 cm 10-40 gr
    Favori Makine:
    Okuma Raw 1165 - Okuma Raw 1155 - Okum Trio 40s
    En İyi Avı:
    Levrek5,5 kg
    Ben Çanakkale de kıyıdan okuma raw 1155 makinam ile beklemeli avlarda kullanabilecegim,surf kamis almak istiyorum,maksimum 200 gr kursun kullanicam ama ortalama 75-150 gr kullanacagim,uzak atabilecegim kaliteli bir kamis olsun istiyorum,butcem cok ucuk fiyat olmadigi muddetce uygun.
    Bu konuda yardimlarinizi bekliyorum.
    Sevgiyle kalin,rasgele.Not:eek:kuma cedros 420 tele surf 100-200 gr. Bu kamisi cok begenmistim fakat bulamiyorum.

2. frenist

frenist Cihan Kalafat

Favori Kamış:
    Okuma Salina 4.28 - Okuma Trio-Rex 4.25 telesurf
    Favori Makine:
    Okuma Trio 65a - Okuma Bluehawk
    En İyi Avı:
    Lüfer
  3. 43595

43595

Favori Kamış:
    Lineaeffe fury 420.220gr -Okuma Carbonite Car-s 390cm MH 80-150 -Okuma v system spin 270 cm 10-40 gr
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Levrek5,5 kg
    Malesef yokmus,hemen aradim kalmamis. Tesekkurler

4. ozgurcan

ozgurcan Özgürcan

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Çapari ile havada uçan martı ve tabii ki hemen serbest bırktık! (Gülmeyin, şahitlerim bile var)
    Ercan abi size orta halli 2 kamış önereceğim.
    Birincisi:
    http://www.avmarketi.com/asp/product/132490/Lineaeffe-Surf-Mill-4-20-mt-220-gr-Surf-Kamisi
    Bu kamış hafif ve orta sertlikte bir aksiyonu var bana göre. Kullanmış olduğum bir kamış. Yormuyor ve vuruşları hissedebiliyorsun. Bu makine ile Daiwa surf makine kullanıyorum.
    Bir diğeri ise bu kamışın kardeş modeli. Bunun aksiyonu biraz daha yumuşak.
    http://www.avmarketi.com/asp/product/132489/Lineaeffe-Spider-Surf-4-20-mt-220-gr-Surf-Kamisi

Bir de her zaman kullanabileceğin bir kamış önereceğim ki ben performansını çok başarılı buldum. Minekop avında gayet güzel performansına birebir şahit olduk. Hafif, yormayan, at-çek de bile kullanabileceğin bir model.

http://www.avmarketi.com/asp/product/18394/Okuma-Safina-X-42784-Tele-Carp-Sazan-Kamisi-390cm-3-5lbs

Ben Surf Mill modelini kullanarak kaşık bile attım. Açık söyliyeyim beklemediğim bir performans gösterdi. Orta halli, işini görecek, keyifle av yapmak istediğin bir kamış arıyorsan, sana Surf Mill modelini önerebilirim. Gidip de aşırı pahalı bir kamışa gerek yok. Çanakkalede hem boğazda, hem de sahilde keyifle av yapabileceğin bir model.

5. 43595

43595

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Levrek5,5 kg
    Lineaeffe Spider Surf 4,20 mt 220 gr Surf Kamışı
    Sevgili Özgür kardesim evet bu kamis bana uyabilir fakkat Lineaeffe FF Fury Caster 420cm Kamış
    Bu kamis sanki dahada uyar gibime geliyor. İkisi arasinda kiyaslama yapsak hangisi sence.
    Saygilarimla

6. ozgurcan

ozgurcan Özgürcan

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Çapari ile havada uçan martı ve tabii ki hemen serbest bırktık! (Gülmeyin, şahitlerim bile var)
    Açıkcası Fury modelini denemedim. Yeni gelen modeller var bu markanın. Bir kaç üstadın bu model için iyi dediğini okumuştum.

Bu modelin en güzel yanı parçalı olması. Surf kamışların en büyük düşmanlarından biri de kum tanecikleri. Teleskobik kamışlarda araya giren kum taneleri kamışı çizmekte, zamanla bu çizikler kamışın çatlaması-kırılması gibi sorunlar yaşamanıza sebep olmakta. Ben parçalı model tercih etmeyeceğinizi düşünerek yukarıdaki modelleri önerdim, bu yüzden kusura bakmayın. :)

7. Okan Sezer

Okan Sezer Okan Sezer

En İyi Avı:
    Henüz denizde
  8. 43595

43595

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Levrek5,5 kg
    Olurmu yaa cokta guzel dusunmussun sagolasin ki bu diger arkadaslarimizada tecrube olur. Ben assiri titiz biriyimdir bunuda belirteyim.
    Evet fury yeni model ve guzel kamis diyor kullananalar.
    Lineaeffe Sorrento surf kamış 4.30mt (VIP)
    Bu kamis hakkinda cok guzel duyumlar aldim ama cok para,evet butcemi zorlamz fakat degermi ki ?

9. 43595

43595

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Levrek5,5 kg
    Sevgili okan kardesim sizin video ve guzel yazilarini inceldim ki o nedenle Fury diyorum amma en onemli etkende Vedat Abayoğlu usta dir Fury dememde.
    Saygilarimla

10. frenist

frenist Cihan Kalafat

Favori Kamış:
    Okuma Salina 4.28 - Okuma Trio-Rex 4.25 telesurf
    Favori Makine:
    Okuma Trio 65a - Okuma Bluehawk
    En İyi Avı:
    Lüfer
    O zaman size bir fury yakışır :)

11. ozgurcan

ozgurcan Özgürcan

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Ercan abi bu surf casting o kadar derin bir mevzu ki, içine girdinmiydi çıkamıyorsun. Bir kere başlı başına bir disiplin. Kendine has atış teknikleri, malzemeleri ile koca bir dünya. Sayfalarca yazmak lazım.

Surf kamış ise en önemli parçası. Amaç uzağa atmak mı yoksa uzaktaki balığı yakalamak mı işte esas önemli nokta bu.
    Öncelikle eğer surfden yeterli randıman almak istiyorsanız mutlaka size ip misina öneririm. Çanakkale tarafı av için en tercih ettiğim yer. O bölgeye olan hayranlığım ve aşkım da zaten bitmez.
    bulunduğunuz bölgenin hem aşırı kalabalık olmaması hem de geniş ve güzel kumsallarını düşünürsek; bence kesinlikle surf casting disiplinine geçmelisiniz.

Öncelikle yukarıda belirttiğim hem avlanacak meralarda aşırı kalabalık olmaması, hem de geniş kumsallar sebebi ile makinanıza ip misina sardırmanız. İp misina surf atışlarda her zaman daha uzağa atabilmenizi sağlayacaktır. Surf makinelerin kafa yapısı, üzerinde bulunan misinanın daha hızlı ve minimum sürtünme ile hızlı boşalmasına göre dizayn edilmiştir. bu durumda hafif ve ince olan örgü misinalar ile ciddi mesafelere atış yapabilirsiniz. bu durum özellikle sahil avcılığında gerçekten bir avantajdır. Pişman olmayacaksınız. Hatta iyi ki sardırmışım diyeceksiniz.

Bir surf kamışından gerçekten randıman almanız için öncelikle atar değerleri içerisinde ağarlık kullanmanız gerekliliği. buna bir de ince bir ip misina ve ucuna shock leader eklemeniz ile mesafe sorunu çekmeyeceksiniz.

Uzun süredir genelde surf disiplini ile avlanmayı tercih ediyorum. bundan muazzam keyif alıyorum. Herkes kullanıyor diye değil, gerçekten bu konuda kendimi bulduğum için seçtim. Umarım siz de bu av disiplininden hoşlanırsınız. İnternette, youtubeda bir çok görsel bilgi de edinebilirsiniz.

Zaten ilgili kamış hakkında arkadaşlar çok güzel bir test videosu hazırlamışlar ki bu da onların bu konuda ne kadar ciddi olduklarını gösteriyor.
    Şimdiden yeni kamışınız hayırlı olsun, rast gele =)

12. 43595

43595

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Levrek5,5 kg
    Sevgili ozgur kardesim
    Cok guzel anlattiniz tesekkur ederim. Oncelikle Çanakkale sevdanizdan dolay sizi davet ediyorum,bende kara avi (ucar) da var ve moyorsiklet asigiyimdir,evim musait ki husky kamcadirim coleman ocagim yani kamp malzemelerim mevcut beklerim bir hafta sonu,dostluklari severim.
    Benim dusuncem sudur Zevk para e yapilir veben de yapiyorsam iyisini yapmak isterim,lutfen yanlis anlasilmasin bu benimdusuncem. Beni baglar.
    Simdi kamis konusuna gelelim ben ozaman lineaeffefury caster 420 alayim diye dusunuyorum uygunmudur?
    Sevgiyle kal
    Face de beni ekleyebilirsin
    Ercan Maleri

13. ozgurcan

ozgurcan Özgürcan

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Ercan abi davet için çok teşekkür ederim inşallah bir gün av yaparız. Motor ben de severim. Gelme durumumda mutlaka haber vereceğim.
    Sevgilerle,

14. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Ercan Kardeşimkendini fazla yormasana.Senin meralar içişn en uygunu Fury cast dedim çıktım.Bence artık rahat olmalı şımuydu,bumuydu diye kendini yormamalısın.

Bak tekrar ediyorum.Bir kamış çok ağır bir kurşunu dahi işte ip misina ucuna layıkıyla atılmış birdüğümle eklenen leader misinasıyla sana en uzağa erme imlkanını sağlar.Ancak bir surfte yani yemli surf av ında ayrıca balıkların oltaya ilgisinihafif dokunuşlarını ve nihayetağzına alıpa avcısının bunu anlayıp tayminginide iyiş ayarlayıp tasmalamasını en iyi şekilde ortaya koymalıdır bir surf kamış.

Bu iki özelliği ihtiva eden bir surf kamış en iyisidir.

Yoksa derimki al bir Okuma Savant at atabildiğin kadar uzağa.Oysa senin hedeflerinin arasında Mırmır ilk sırayı alacaktır ve bu balık kimi zaman pekde uzakta değildir.Bence birden fazla kamış kullanmalı b irini daha uzağa diğerini bira daha yakına atmalı bu sayede çupra gibi kimi zaman daha uzakta olabilen balığıda mırmır gibi kimi zaman daha yakında dolanan b ir b alığıda alabilesin.

Çanakkalenin bazı meralarında ayrıca çok daha uzağa ererek Fangri Mercanıda hedef balıklar arasına sokabilen avlaklarda vardır.

Bilirsinki bu balıklar kıyı şeridinde dolanan ve yemlenen balıklardır.Yatık havalarda randıman daha az olabilir.Özellikle denizden karaya esen ve dalgayla kıyı şeridin i bulandıran havalarda randıman daha yüksek olac aktır.N iye zira yem balıkları yada sair kabuklular bu karambol havada balıklara daha iyi beslenme sağlar.

Ancak böylesine havalarda özellikle kumlu diplerde kurşunu tutturabilmek için çapa kurşun kullanmalısınki takımın attığın yerde durabilsin.

Sanırım ön ümüzdeki sezon senle güzel avlar yapabileceğiz.İşte o zaman surf kamışınasıl kullanıpta daha uzağa erdirebileceğini sana fiilende gösterebileceğim.

İp misina kullanırken atış eldivenide kullanmaya alışmalısınki ip elini kesmesin.BUda ayrı bir püf noktadır.

Sevgiler

15. 43595

43595

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Levrek5,5 kg
    Onceden haber ver bi hafta sonuna kamp programi yapalim.enduroist motorsiklet kulubu ile iyi dostluklrim vardir,istanbulda cok dostlarim var ki oglum da bayan kuaforu bir ara bagdat caddesinde motorcu dostumun yaninda calisti fakat istnbl u sevmedi dondu Canakkale de calisiyor.
    Kamis konusuna geleli. Lineaeffe fur caster 420 de mutabikmiyiz ona karar verdim.

16. 43595

43595

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Levrek5,5 kg
    Sevgili ustam sana tesekkur ediyorum.
    Evet senin dedigin gibi surf kamisim fury olacak nasip olursa ki sana aca gelecegim o guzel ellerin degecek kamisima nasip olursa. 15 gune kadar fury gelecekmis cengiz balikciligi aradim.
    Sevgiyle kal,***lr Ustam