sevgili dostlar çanakkale de kıyıdan lüfer avlamak için 2 tane youvella marka sahte ve 1 tane kaşık aldım.fakat sahteler 8.9 gr ağırlığında ve bunları yeteri kadar nasıl uzağa atacağımı bilmiyorum.acaba ağırlık mı bağlamalıyım?gerekli modifikasyonu yapmak için önerilerinizi bekliyorum. (ayrıca çinekop için hırsızlı takım aldım. bunu lüfer için de kullanabilir miyim?)herkese rastgele.
Sevgili Barış Çanakkaleli kıyı atçek lüfer avcıları muhafazakar yapılııdırlar. Öncelikle boyu 3 metreyi geçmeyen tercihan teleskopik kamışlar kullanır,gögüs çizmelerini kuşanır,suya iyice girer ve balık suyuna ermeye bu şekilde çabalarlar. Kuvvetli bir akımda başarıda sağlarlar,favori sahteleri ise Strike-Pro'nun limon tabir edilen sahtesiidir. Gerçi avlaklarının her yeri uygun olmayabilir,ancak derinliğin uygun olduğu yerlerde,İstanbul Boğazı avcılarını avlandığı yöntemle,yani hafif veya ağır surf kamışlarla kurşun ayaklı takımlarına 2 kulaç veya daha uzun bir kolla rapalalarını bağlarda avlanırlarsa daha uzağa rahatca ve balık suyunun heryerine erişebileceklerdir. Son zamanlarda parçalı spin kamışlara dönenler gözlenmekte ve daha iyi netice alınmaya başlanmıştır. Çok seyrekte surf kamış kullanımı başlamıştır ancak randımanlı ilerlememektedir. İyi bir İstanbul Boğazı kıyı avcıs orada avlandığında hayretler içinde kalmalarına rağmen bu stili halende tam benimsememişl olmalarını bu muhafazakar yapılarına veriyorıum. Sevgiler
Abi bu Çankkale avcılarının muhafazakarlıklarından dolayı ağır aksak ilerliyorum.Forumdan ve sizlerden epeyce bilgilendim.Ancak uygulama için paylaşımı etkileşimi seven insanlar lazım.Çevremde pek göremiyorum.Ben açıkçası ne bilirsem anlatıyorum.Yeni olmama rağmen her adımı raporluyorum.