Uzun süredir rapor açmayınca arada bi görünüp dostları haberdar etmek amacıyla bilgi vermek istedim. Mustafa abim (heybeli balıkçı), Mustafa onur abim (Koca balıkçı) ve ben (benim bi adım yok henüz ) sık aralıklarla gittiğimiz balık avlarında allaha şükür eli boş dönmüyoruz. Her avımızdan sonra rapor açma fırsatımız olmuyor malesef. Bugün akşam da yine birlikte çıktığımız avdan çektiğim bir fotoğrafla hem çanakkaleden bilgi vermek, hem de bugünün raporunu açmak istedim. İki oldu benim oldu Ekipman Kamış : Shimano Alivio CX 14-40 2.70 Makina: Shimano Sonoro 2500 Sahte: Rapala marka karpuz İp: Oskar 0,28
Erhan merhaba,avlak yerinde genelde hangi unsurlara dikkat ediyorsun ? mesela suyun durgun olması yada dalgalı olması,akıntılı olması,av saat,gece yarısımı daha verimli yoksa sabah ve akşam suyumu,karanlıkda at çek yaparken ışık olan yerlerimi seçiyorsun,biraz bilgi verirsen çok makbule geçecektir.
Tebrikler sevgili Erhan. Haziran ayından itibaren bende sıklıkla Çanakkalede olacağım.Berabercede yeni teknemle avlanıırız. Sevgiler
gökhan tebrikler maşallah bu sene senin adına çok güzel gidiyor :thumb: özkan kardeşimde güzel sorular sormuş yanıtlarsan bencede çok verimli olacaktır Yalnız birşey dikkatimi çekti 0,28 ip çok fazla kalın değilmi neticede en baba levrek te bile 0,25 paldır küldür hiç balığı yormadan çekerken 0.28 bence çok fazla kalın hele lüfer için çok fazla, ipi inceltirsen daha fazla verim alırsın gibime geliyor saygılar avların devamnı dilerim
Şehir içinde gittiğimiz yer tek bi yer zaten onu da kayadaki boyalardan bile tanıyor Çanakkaleliler Genellikle saat olarak gün doğumundan 1 saat önce avlakta oluyorum sabah suyu için gün doğduktan sonrada 1 saat civarı kalıyorum. Akşam suyu için aynı şekilde hava kararmadan 1 saat öncesinde gidiyorum, hava karardıktan sonra da 1 saat civarı duruyorum. Yani aslında hem akşam suyu hem sabah suyu yapıyorum. Gittiğim yer ışık alan bi bölge, tamamen aydınlık olmuyor fakat suyun üzerine yansıyan ışıklar var. Sahte konusuna gelince benim Ryobi takıntım var 112MM 19renk kodlu sahteden başka kullanmıyorum normalde, dün uzun zaman sonra ilk defa Ryobi dışında bi sahte kullandım. Karanlık olduğunda suyun durumuna bakmadan genelde dediğim ryobiyi ve bu resimdeki sahteye benzer renkleri kullanıyorum. Suyun berraklığı genelde canımı sıkan bir durum berrak suda bulunduğumuz yere yanaşmıyor balık, suyun bi şekilde hafifte olsa bulanık olmasında her zaman daha iyi sonuçlar elde ettik. Kısaca özetlemem gerekirse ben çok tecrübeli sayılmamakla birlikte bu işin çok fazla özel sırlara dayanmadığını düşünüyorum. Avlakta balık kıtlığı yoksa, kişi de biraz bilgi sahibiyse balıksız dönmez diye düşünüyorum. O yüzden kendime has özel taktiklerim vs yoktur Dediğim gibi çok da tecrübeli değilim bu konuda, Çanakkaledeki ilk yılım balık avındaki ilk sezonum bitmek üzere daha. Sen ne zaman istersen, ne zaman müsait olursan Vedat abi, haberleşiriz face'den de Daha önceki denemelerimde daha inceleri de kullandım 0,21'e kadar indim, Çanakkaledeki rüzgar yoğunluğu, şiddeti gibi etkenlerle gördümki inceldikçe düğümün kralını da atsan bi noktadan sonra patlama oluyor, bir de daha ince misinalarda yine rüzgar şiddeti ve yoğunluğu sebebiyle atış esnasında çok fazla misina boşluğu oluyor. 0,35 misina kullananlar bile var burda Herkese teşekkür ederim mesajları için, hepimize bol avlar dilerim.
Erhan verdiğin değerli bilgiler için sonsuz teşekkür ederim saol varol. misina incelik ve kalınlık hususunda senin yerinde olsam ince misina kullanırım,bu şekilde su akıntısından ve rüzgardan oluşan boşluklardan daha az dert yanarsın (bence) Haddim olmayarakdan,Nacizane fikir vermek istiyorum, ben istanbul boğazda 170-190 grm kurşunu bile 0.13 ip misina ile atıyorum (üzerine 7-8 metre kadar 0.35 şok sarım ile) ki bu atışlar da kurşun genelde 100 metre civarına düşüyor. spin avlarında ise 0.10 kullanıyorum. üstte su berrak olduğunda balık kenara pek yaklaşmıyor yazmışssın işte bu noktada makarandaki misinan ince ip olsa daha uzağa erişebilceksin. avlarının devamını dilerim tekrar teşekkürler.
özkan kardeş gerekeni söylemiş benimde fikrim aynısıdır,keza 0,35 misina bizim genelde ip dışında at çekte kullandığımız makina sarımı misinadır ama tekrar söylemek isterimki ne kadar sağlam ince ip okadar az sorun ve okadar uzak atım ve bol balık:thumb:
erhan tebrikler, anladığım kadarıyle siz orada spin avlanıyorsunuz. daha uzak erimlere ulaşabilmek için bizim boğazda kullandığımız yöntemi kullanabilirsiniz. yeterli ekipman varsa bir dene. eğer 3,5-4,5metrelik kamış yoksa 2,70 spin kamışlada deniyebilirsiniz ama 20-30 gramdan daha ağır kurşun takmayın. uzun kamış varsa atar değerlerine göre 50-75 gramı geçmeden denemeler yapabilirsiniz.
Hakan merhaba; kullandığım düğümün video linkini ekledim tavsiye ederim. http://www.stupidvideos.com/video/sports/Double_Uni_Knot/ buda JPG görseli.
Öncelikle bir yanlış anlaşılmayı düzeltmeyim ben Raporda yanlışlıkla misina yerine ip yazdım, sonradan da düzenlenmedi ilk mesaj. Kullandığım misina ip değil, mono misinadır