Çanakkaleden levrek ve ispendek avı

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında alikemal tarafından paylaşıldı.

1. alikemal

alikemal Ali Kemal GÖKTÜRK

27 ekim günü şiddeltli güneyli ve lodos karışımı rüzgar vardı:) Kabaran ve hırçınlaşan deniz balığın şuan orada olacağını bana işaret ediyordu. Daha önceki çeşitli denemelerim de denizin eskisi kadar bereketli olmadığını bilinçsiz avcılığın,trolin ve kıyı aktivitelerinin artmasının edremit körfezini bitirdiğini tekrar bana hatırlatmıştı.:mad: Bu her iki duygu ile ''hem karamsar hem de belki 1 tane vardır'' diyerek o gün işlerden fırsat bulamayıp at- çek yapamadım.:( Bütün planlarımı 28 Ekim gününe yaptım. Akşamdan daha önce denemediğim sahteleri çantaya koydum. 4 yeni sahteyi kullanma şansım oldu 28 ekim günü saat 2 civarlarında ava başladım. İlk olarak River2Sea rover98 ile başladım.

G15R renk kodunu denedim ama biraz hafif olduğundan özellikle değişken rüzgarda randımanlı atış menzili alamadım. İstediğim uzaklığa atamıyordum.:(

Biraz daha ağır olan Rüzgara karşı torpil gibi giden Rapla xrap subwalk S renk kodunda diğer sahtemi denedim
    Güzel WTDaksiyonu ile adeta bazen dalgaların üstündeki sörfcü gibi aksiyonlarda alıyor ama yine bu sahteye iş yaptıramadım.Daha önceki avlarımda da şans vermiştim ama birkersinde kalamar takibi aldım . İş yapmadı ama yinede güveniyorum.
    Atıp çekerken bir yandan da düşünüyorum acab bu sahtelerin neyini beyenmiyorlar? Bana göre Rapla xrap subwalk hologramlarının üstünde plastik kaplama var. Yine daha önce denediği River2sea rover 98 dede öyle...
    Acaba bu bulanık çamur ve erişte karışımı denizde daha renkli, parlaka ,çakarlı sahte mi kullansam? Denemeye karar verdim.

Bir başka sahtem Yo-zouri Mag Popper. Bu sahte ağırlık ve içindeki manyetik bilya sistemi ile tabir yerindeyse rüzgara karşı füze gibi gidiyor.

Hemen sahtemi değiştirip atıp çekmeye başlıyorum. Wtd aksiyonu ve çek bıraklar gibi değişik aksiyonlara çok güzel cevap veren bir sahte. Bulanık su da beyaz parlak göğüs kısmı çok dikkat çekiceğini düşündüm ama sahil boyunca yürüyerek farklı yerlerde de atıp çekip deniyorum yine balık oltaya binmiyor. İşin ilginç yanı merada benden başka at çek yapan yok. Herkez yemli çalışıyor.

Bir gün öncesi altınolukdan gelen ekip 2 tane çupra alıp gitmişti. Yine burdalar ama bu sefer onların livarda boş.Turpa motelil önündeki tahtadan iskeleye çıkp bu sefer su üstü sahteler yerine Floting sahtelerimi demeye karar vedim.

Yine açık renk de, kendini gösterebilecek sahtelerden Strike Pro nun floting STRIKE-PRO EG-024A 9 CM sahte renk kodu R114OB ama A05 koduda güzel bi sahte.
    Atış mesafesi Mag Popperla yada xrap ile kıyaslanamaz ama iskele üstünde olduğumdan bu bana yine avantaj sağlıyor. İskele üstünden atıp çekmeye başladım. Çekerken bazen ani kamış hareketleriyle sahteye hareket veriyorum. Ani çekme sıyırtma hareketi uyguluyorum 3 atışımda bir müddet sardıktan sonra tekrar sıyırtma hareketi ve ''GÜM'' kamışa bi ağırlık bindi makina kolunu bir an saramadım.
    Kalamam biraz açık olduğundan şoku atlattık. Kalamayı biraz sıkıp kafasını çevirmek istedim, ama Levro bana kuyruğunu gösteriyor. Anlaşılan bu levro öyle kamışla kadırıp atılcak bişey değil. Kilo üstü olduğunu anladım. Kalamayı eskisi gibi haifif gevşek bırakıp arasıra ben çekiyorum bazen yol veriyorum çok sürmüyor kafasını iskele yönüne getirip yüzüşünü kıyıya çeviriyorum. Ben hemen iskeleden kıyıya koşup, heyecanlı heyecanlı Lodos dalgalarından yaralanarak balığı dalgaya bindirip, kıyıya taşırken boşluğunda sarıyorum.reeling
    İkinci dalgada Levro kıyıya vuruyor. Hemen yanına gidiyorum. Tutarken elimi biraz parçalasa da kulağından tutuğum gibi sakin bi köşeye çekiyorum))hihi. Levro yaklaşık 50cm boylarında Bakkalda terazide tarttırdığıma göre 2kg200gr civarında geldi

Tamam sahtemi buldum tekrar at çeke devam 2ci atışın ardından ''GÜM''2ci levro Ama bu ilk 2 kiloluk gibi değil. Hemen kafasını çevirdi. Uslu uslu geldi. Hiç uğraştırmadı.hihi hihi bu da yaklışık 30 cm civarın da bir ispendek. 30cm geçtiği için alı koymak istedim. Aslında çok karasız kaldım salsam mı:confused: diye ama beni gören yemli takım atanlar iyi iyi dedi. 30cm geçkin dediler. ve o da 350 gr civarı geldi. Daha sonra ki atışarımda sonuç alamadım.At çek yaparak Flinta motele doğru ilerledim. Ama bi sonuç alamayınca balıkların kaya üstünde pozlarını aldım )))

Kamış: Pelican pelistik London
    Makina: Daiwa SWEEPFIRE 3550A
    Misina : Berkley Whiplash Crystal
    [​IMG][​IMG]

2. orhan kucukbicmen

orhan kucukbicmen Orhan Kucukbicmen

Favori Kamış:
    El ile balık avlarım, bu şekilde avlandığım için çok mutluyum.
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Tebrikler Ali kemal kardeşim, verdiğin bilgiler at çek yapan kardeşlerimize yarayacaktır.:) :) :)

3. balıkçı pehlivan

balıkçı pehlivan bülent

Favori Kamış:
    Ecusima 7000 Banax 4000
    Favori Makine:
    silver star lux
    En İyi Avı:
    2 kg minakop 2.5 kg kırlangıç
    tebrikler paşa paşaymış :thumb: :thumb:

4. drasty41

drasty41 Recep

Favori Kamış:
    lineaeffe unicast, spro spin2,70 ve 2,40
    Favori Makine:
    shimano exage ryobi ekusima4000
    Ali Kemal 1. levrek için tebrikler ama 2. için değil hazır büyük levreği almışken keşke salsaydın diğerini. Devamlarını dilerim saygılar.

5. fztyasin

fztyasin yasin özkan

tebrikler levreğin devamını dilerim

6. befalcon

befalcon Sinan

Favori Kamış:
    Okuma V-System 2.70 10-40
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:
    Dağ Alası 26 cm.,, Torik 3 kg
    Keşke küçüğü salsaydın. Gerçi pazarda satılan havuz Levreklerinden büyük ama yine de büyük torbada olduğu için ben olsam salardım.

Anlaşılan bu sezonun en iyi renk kodu R114OB olacak. Sadece bugün iki Levrek raporu bu renkten geldi. Stoklarda tükenmeden, Fiyatları zıplamadan birer tane edinmek lazım.

Tebrikler dahası rastgelsin

7. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Tebrikler Ali, çok güzel sahte incelemesi de yapmışsın. Keyifle okudum, teşekkürler. :)
    2 kilodan ağır balığı koyup raporda açabilirdin ama dürüstçe rapor yazmışsın. Bunun için de kutluyorum seni.
    Balık gerçi 30 cm falanmış ama gene de önce büyüğü almışsın, keşke küçüğü salaydın. Diğer avcılara da utanmaları için bi sebep verirdin. Bence çokta doğru yapmamışsın ama seni de anlıyorum. O anlarda çevredeki al baskısını bende bilirim. Bir daha ki sefere daha dirayetli davranabilmeni dilerim. Hele önce büyüğü almışken, hiç onlara sormadan güçlü bir şekilde salaydın sana bakış açılarını bile değiştirecektin. :) (Vay be adama bak diceklerdi, sen oradayken küçük balık yakalayınca elleri torbaya atmaya gitmeyecekti bence :D)

Kısmet sonraki avına. Devamını dilerim. :)

8. bülenttok

bülenttok BÜLENT TOK

Favori Kamış:
    amudson kudos, okuma v sistem,
    Favori Makine:
    shimano sahara ve symetre. daiwa emcast, daiwa bg ,
    En İyi Avı:
    izmit körfezinde iki kiloluk bir sinarit,
    Tebrikler güzel bir levrek.

9. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    :eek:

Allah bilir 1 yıldan fazla oldu kayıplardasın. Özlettin kendini yahu, ne vefasızmışsın, insan bir arada merhaba der. Bir gittin pir gittin. Neyse, aramıza tekrar hoşgeldin.;)

10. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    arazi adam nerelerdesin sen kaç zamandır:) kayboldun sandım:) epey zamandır gözükmüyordun...avını tebrik ederim çok güzel avlar yapmışsın,afiyet olsun:) sahtelerin güzelmiş..r114ob daha önceleride dediğim gibi,bu gün yine aynı sözü kullandım diğer raporda..denizlerimizi geçtik artık. tatlı suda dahi çalışan bir sahte:)
    bu arada bir dahaki sefere mekena boş gitme..kediye birşeyler götür :)

11. eminertürk

eminertürk emin ertürk

Favori Kamış:
    shimano catana
    Favori Makine:
    penn sargus shimano baitrunner 6500b
    En İyi Avı:
    yildizli trakonya 53 cm 1,5kg sinarit 1,75kg
    Ali Kemal ben senden ümidi kestiydim ya balığa ya foruma küstü diyordum. Seni forumda tekrar görmek çok güzel. Hele ki böyle bir levrekle eline sağlık kardeşim.
    Allah bahtını açık etsin...

12. hmrjr1990

hmrjr1990 Çağatay

Favori Kamış:
    Daiwa Crossfire 10-40 2.70 MH
    Favori Makine:
    Shimano Exage
    En İyi Avı:
    6KG sazan
    Tebrik ederim abi. Nice avlarını okumak dileği ile.

13. silent01

silent01 Erhan Açar

Favori Kamış:
    Shimano Alivio CX 270 Spinning, Okuma V System 2.40 10-40gr, Shımano Alivio TeGt 30-60 Tele Spin
    Favori Makine:
    Shimano Sonora 2500 FC, Shimano Hyperloob 4000FB
    Abi çanakkalenın neresinden attınız tam olarak :) :)

Tebrikler bu arada büyüğü için :)

14. alikemal

Teşekkür ederim Orhan abi. Avlakta bikaç genç '' benim yaşlarımda'' balıkları görüp usta,nerde yakaladın, nasıl yakaladın gibisinden sorulara muhatap olup sonrada muhabbetle başlayıp sözler taaaa sivriceye yani size Orhan abi şöyle balıkcı... Mera şöyle güzel diye sözler uzadı gitti. Sanırım kulakklarınız çınlamıştır)

Ama işin güzel yanı bu forum Türkiye de okadar yaygın olmuş ki bizim bu civarlarda avlananlar sizleri görmeden geçmiyormuş. Ben bunu öğrendim)))) Sizlerede iyi avlar diliyorum Oralarda Lüfer varmış. Doğrumudur?)

15. alikemal

Tebriklerin ve alakan için teşekkür ederim Bülent abi. Sizlere iyi avlar dilerim)

16. alikemal

Haklısın Recep abi. Gerçekten aklımdan geçmedi değil Balığı rapaladan kurtardıktan sonra elimle karışlayıp yaklaşık bi boy tahmini yaparken etrafımdakiler ikinci balığı aldığımı görüp güzel felan demeye başlayınca aklım balıkçı tezgahında satılan deniz levreği isimli çiflik levreklerine takıldı bi kıyaslama yapınca onlardan hiç de küçük gelmedi. Bir daha ki sefere bu gafleti yenerim

17. alikemal

Teşekkür ederim yasin)

18. alikemal

Haklısın sinana abi daha önce anlattığım gibi işte Bende biraz o pazardaki levreklerle kısaladım. kıyaslamasaydım denizde olurdu. Bu renk Palamutdan lüfere, levreğe turnadan sarıkuyruğa kadar çeşitli yırtıcıya ilaçtır)))

19. alikemal

Teşekkürler Volkan abi.Rapor da yazmadım ama Ben o iki balığı alıp . Mera boyunca ilerlemeye başladım orda yemli olta atanlar hırsa gelip takımlarını bozup çantalarındaki kaşık ve maket balıklarla at- çek yapmaya başladılar. Ben 1- 1,5 saat sonra Flintadan dönerken saat sonra Evinden oltasını alıp gelenlerde vardı))) Sonra birada düşündüm acaba salsam tekrara yakalanırmıydı?.)))

İşin gerçeği volkan abi. Ben bide Ankardayım Denizden başka yerdede avlanmam .Takımlarım felanda yazlıkta durur. Bu gibi etkenlerde var. Neyse geçmiş olsun dileimle

20. alikemal

Eyvallah Blent abi teşekkür ederim)