Çanakkale'den selamlar

Konu, 'Tanışalım' kısmında Ramatahatta tarafından paylaşıldı.

1. Ramatahatta

Ramatahatta osman

En İyi Avı:
    $
    Selam arkadaşlar. Bir süredir Çanakkale'deyim Ankara lıyım . Sıkıldıkça denizi ve balık tutanları izlemek için iskeleye gidiyorum. Burda askerliğini yapan ve ekipmanları olan bir arkadaşımla hayatımda ilk kez yarım saatlik olta sallamışlığım var. Arkadaşım askerliğini bitirdi ama bende balık tutma isteği önlenemez şekilde büyümekte. Forumu takip ediyorum kendime uygun bir olta alacam ama ne alacam ne yapacam haberim yok. Bu arada ilk sorumu sorayım :) Alacağım uygun fiyatlı ekipmanlar için çanakkale içinden av bayilerindenmi yosa netten mi alayım. Saygı ve sevgilerimle.

2. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Öncelikle hoşgeldin.
    Alacağın ekipman hangi balığı, hangi stilde avlamak istediğine göre değişir.

Öncelikle hedefini belirlersen forumca elinden geldiğince herkes yardım edecektir.
    Malzeme alımının artı ve eksileri var. İnternette çeşitlilik çok daha fazla ama başka sorunlarla karşılaşman muhtemel. (stok sorunu gibi, pazarlık edememe gibi)
    Yüz yüze alış verişlerde ise satıcı yeni olduğunu anlarsa büyük ihtimal istediğini, istediği fiyata satacaktır sana.

O yüzden hedef balığını (balıklarını) belirleyip, av raporlarını takip ederek en uygun en performanslı malzemeleri tespit edip alabilirsin.

3. Ramatahatta

Ramatahatta osman

En İyi Avı:
    $
    Spin tarzında avlanmak istediğime karar verdim. Shimano hyperloop 2500 veya 4000 makina ve SHIMANO ALIVIO CX SPINNING 3,00 -M- 10-30 GR veya 14-40 Gr almak istiyorum. Bazı arkadaşlar uzun bazıları kısa kamış tavsiye etmişler. 3 metre kamış çanakkalede liman ve kumsal kayalık tarzı yerler için fazlamı uzun. Arada çapari vs. avlanmak istiyorum. İkinci bir kamışta şu anda almak istemiyorum. Makinada ise hangisini önerirsiniz. Bunları alabileceğim en uygun yer hakkında bilgi verirseniz minnettar kalırım.